opc_loader
Filters
€ 192
€ 193

Close-in boiler

Omdat de cv-ketel vaak op zolder staat, moet het warme water een lange weg afleggen voordat het de kraan bereikt. Je moet daarmee niet alleen wachten op warm water, je spoelt ook nog eens ongebruikt koud water weg. Dat kost tijd, water en energie. Met een close-in boilers van Elektrischeboileraktie.nl heb je direct voldoende warm water. Dit gebruikscomfort levert je zelfs een besparing op, die kan oplopen tot 175 euro.

Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1

Waarom een close-in boiler?

Een close-in boiler zorgt ervoor dat je snel over warm water beschikt. Er wordt geen warmte verloren door een lange warmwaterleiding. Echter valt een close-in boiler wel wat duurder uit in de kosten aangezien er elektriciteit gebruikt wordt. De close-in boiler wordt ook wel een keukenboiler genoemd. Het is een handig apparaat dat snel water verwarmt voor in de keuken. Een close-in boiler kan gemakkelijk onder een keukenkastje en omvat vaak een aantal liter van 5, 10 of 15 liter. Je kunt een close-in boiler van 5L ook met een vaatwasser gebruiken. Ze zijn onderhoudsvrij en erg duurzaam. Het zijn zuinige boilers met een energielabel A. Op onze website wordt de 10l close-in boiler het meest verkocht. Als je een vaatwasser hebt is het raadzaam om een 10l close-in boiler te kopen. Heb je meer informatie nodig omtrent de productomschrijvingen? Bekijk dan het energieverbruik, dat bij de boiler staat. Het is natuurlijk zeer gebruiksvriendelijk om een boiler te hebben die snel warm water levert wanneer hier behoefte naar is. Er zijn enkele kenmerken waaraan je kunt merken of je een goede boiler hebt of niet. De close-in boiler is aan vervanging toe als:

  1. Je minstens een halve minuut wacht op warm water;
  2. Er sprake is van een korte leiding (minder dan 10 meter);
  3. De leiding te dik is (binnendiameter is meer dan 13 mm);

Heb je een lange wachttijd voor warm water? Dan is het verstandig om de boiler te vervangen voor een close-in boiler of close-up boiler. Deze levert sneller warm water en doet dit efficiënt. Doordat een close-in boiler geïnstalleerd wordt vlak bij de tap, verlies je geen warmte, en dus energie.

Verbruik van een close-in boiler

Het verbruik van een close-in boiler ligt gemiddeld wat hoger doordat er gebruik wordt gemaakt van elektriciteit. De gemiddelde close-in boiler verbruikt zo'n 480 kWh per jaar. Dit komt neer op €95 per jaar. Hier komen ook nog de aanschafkosten van de boiler zelf mee. Een close-in boiler is een kleine elektrische boiler (10 tot 20 liter inhoud) voor in de keuken. Een combi-kokend waterkraan (7 tot 11 liter) geeft kokend water via een kokendwaterkraan en levert warm water via een mengkraan in de keuken. Als je op zoek bent naar een keukenboiler dan ben je voor een close-in boiler bij Elektrischeboileraktie.nl aan het juiste adres. Wij hebben alle voordelen in huis. Je hoeft met een close-in boiler nooit lang te wachten voor warm water. Dit is direct voorradig en wordt stand-by opgewarmd. In de leiding blijft bovendien geen ongebruikt opgewarmd water achter en daarmee gaat de keukenboiler waterverspilling tegen. Close-in boilers zijn goed voor in de keuken. De keuken is het hart van het huis en het is eenvoudig om een boiler in jouw keuken te installeren. Als je jouw boiler in de keuken wilt plaatsen, kun je deze het beste tegen een buitenmuur plaatsen. Dit komt omdat het rookkanaal en de drukontlastingspijp naar buiten het huis moeten leiden. Er zijn veel voordelen aan het plaatsen van een boiler in de keuken, zoals een kortere weg tussen de boiler en de apparaten die deze kunnen gebruiken, zoals wasmachines en vaatwassers. En hoewel moderne boilers vaak stil zijn, betekent deze locatie dat enig geluid beperkt blijft tot de keuken, in tegenstelling tot het plaatsen van een boiler in de buurt van een meer opdringerige locatie, zoals in de badkamer, dicht bij jouw slaapkamer. De nadelen zijn dat ze behoorlijk veel ruimte kunnen innemen, wat vooral onaantrekkelijk kan zijn als je een kleine keuken hebt. Een boiler die in de keuken is geïnstalleerd, kan ook de hoeveelheid opslag beperken die je kunt hebben als je deze in een kast wilt bewaren.