opc_loader

doorstroomverwarmer

Doorstroomverwarmer

De doorstroomverwarmer is de eerste keuze voor de warmwaterproductie. Moderne elektrische doorstroomverwarmers zijn goedkoop in aanschaf, hebben praktisch geen onderhoudskosten en hebben alleen elektrische energie nodig als er warm water nodig is. Naast de energie- en waterbesparing heb je ook veel comfortwinst. Het apparaat is traploos instelbaar en houdt deze temperatuur 40°C tot 55°C ook onder ongunstige omstandigheden vast. Bovendien is het warm water direct beschikbaar dankzij de korte leidingenroutes.

Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1

Hoe werkt een elektrische doorstroomboiler?

Het water in de doorstroomboiler wordt verwarmd door een kaal draadverwarmingssysteem terwijl het water erdoorheen stroomt. Een microprocessor zorgt ervoor dat de geselecteerde watertemperatuur tot op de graad nauwkeurig wordt gehandhaafd. Het verwarmingsvermogen van de doorstroomverwarmer bepaalt de hoeveelheid warm water die beschikbaar is. In de praktijk worden vaak complete huizen, appartementen of badkamers met één apparaat geleverd. De apparaten zijn relatief compact en kunnen bijna overal worden geïnstalleerd. Ze werken met tween- of driefasige stroom, afhankelijk van gekozen model. Hoe hoger het verwarmingsvermogen, hoe meer water op de gewenste temperatuur kan worden verwarmd. De volgende vuistregel voor het verwarmen van drinkwater tot een douchetemperatuur van 38 ° C is gebruikelijk.

Elektrische doorstroomverwarmer is energiezuinig

Elektrische doorstroomverwarmer kan een grote bijdrage leveren aan een efficiënt elektriciteits- en waterverbruik in het huishouden en zijn niet alleen om energieredenen de eerste keuze. In tegenstelling tot elektrische boilers hebben de doorstroomboilers geen toevoeging van koud water nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit verbetert de efficiëntie aanzienlijk en levert een energiebesparing op van wel 30 procent in vergelijking met normale boilers.

Elektrische doorstroomverwarmer: voor- en nadelen

Moderne elektrische doorstroomboiler heeft enkele voordelen:

  • Korte leidingen en het compacte ontwerp maken doorgaans een snelle installatie mogelijk.
  • Omdat het water alleen wordt verwarmd en niet wordt opgeslagen, hebben doorstroomboilers weinig onderhoud nodig en zijn ze behoorlijk duurzaam.
  • Omdat water alleen wordt verwarmd als het nodig is, is er geen energieverlies.

De toestellen hebben echter ook enkele nadelen:

  • Elektrische doorstroomverwarmer kunnen geen aparte elektriciteitstarieven gebruiken (bijvoorbeeld 's nachts).
  • Elke doorstroomverwarmer heeft een eigen stroomaansluiting nodig.
  • Kortstondig hoog stroomverbruik, omdat meestal het maximale vermogen van het apparaat wordt gebruikt.