opc_loader
Filters
€ 462
€ 463

Elektrische boiler met warmtewisselaar

Een elektrische boiler met warmtewisselaar. Voor maximale besparing op de energiekosten kiest men voor een 2-in-1 boiler, ook wel boiler met warmtewisselaar genoemd. Wanneer deze boiler wordt gecombineerd met een pelletboiler of zonnecollectoren wordt er zeer duurzaam en efficiënt water verwarmd. Met deze combinatie is men niet meer afhankelijk van één warmtebron om het buffervat te verwarmen. Het water is al voorverwarmd vanuit de pellet cv-ketel, biomassaketel, houtvergasser of zonneboiler waardoor het elektrische element minder werk meer hoeft te verrichten.

Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1

Waarom kiezen voor een elektrische boiler of buffervat met warmtewisselaar?

Waarom kiezen voor een elektrische boiler met warmtewisselaar. Als eerste moet men zelf bepalen waarvoor een opslag boiler bedoeld is. Zoek je alleen een opslag vat voor warm water bedoeld voor de verwarming, dan kan je kiezen voor een buffervat. Moet naast het water voor de verwarming ook sanitair water opgeslagen worden, dan is een hygiëne boiler vereist. Maar is het enkel bedoeld voor drink- en douchewater, dan is de elektrische combi boiler weer de beste oplossing. Het voordeel van een elektrische boiler met warmtewisselaar is dat het water door twee verschillende warmtebronnen verwarmd wordt.

Elektrische boiler met warmtewisselaar - kies het juiste model

Wij verkopen verschillende modellen boilers met geen, één of twee warmtewisselaars. Daarnaast kun je bij ons kiezen uit verschillende groottes qua inhoud volume voor het buffervat. De keuze is afhankelijk van de gezinsgrootte en water vraag. Boilers en buffervaten zijn er van 100 liter t/m 1000 liter. Door gebruik te maken van een boiler met warmtewisselaar kan in de zomermaanden de cv-ketel volledig worden uitgezet. Het elektrische warmte element in de boiler verwarmt het water. Hierdoor wordt er flink bespaart op de energierekening, besparingen tot wel 50% zijn geen uitzondering.

Doel van een warmtewisselaar

Het doel van een elektrische boiler met warmtewisselaar, is om warmte van de ene vloeistof naar de andere over te dragen, vandaar de naam. In het geval van een boiler betekent dit dat warmte wordt overgedragen van gas naar het water dat rond het huis circuleert naar de radiatoren en de warmwatertank. Wanneer je de verwarming inschakelt, circuleert water rond de radiatoren in jouw huis, maar kan de ruimte alleen verwarmen als deze heet is. Dit is waar een warmtewisselaar binnenkomt. Elektrische boilers gaan op elektriciteit, dat vervolgens water opwarmt en stijgt naar de warmtewisselaar waar koud water doorheen stroomt. Terwijl het water circuleert, wordt de warmte overgedragen, dat vervolgens opwarmt om de radiatoren effectief te verwarmen of warm water te leveren voor een tank.