opc_loader

Doorstroomverwarmer bestellen

Een elektrische doorstroomverwarmer, ook wel doorstromer of doorstroomboiler genoemd, is eigenlijk een heel eenvoudig en basic apparaat. Het bestaat uit een spiraalvormige buis waar aan de ene kant het koude leidingwater instroomt en aan de andere kant het verwarmde water weer uit komt. In de spiraal zitten de elektrische verwarmingselementen, meestal 1 of 3 stuks. Die elementen leveren voldoende warmte om het doorstromende water direct op te warmen tot de ingestelde temperatuur, meestal tot zo'n 40~55 graden.

Zodra u de warmwaterkraan of douchekraan opent, begint er water door het toestel te stromen. Op datzelfde moment wordt het verwarmingselement door een ingebouwde stromingsschakelaar ingeschakeld en krijgt u warm water. Draait u de kraan weer dicht, dan wordt het verwarmingselement direct weer uitgeschakeld.

Omdat de spiraal een hele kleine water-inhoud heeft, gaat er dus nauwelijks warmwater en dus geen energie verloren. Er wordt geen water warm gehouden (zoals een boiler), het kleine beetje wat na het sluiten van de kraan achterblijft koelt gewoon af. Daarom kunt u gerust het toestel afstellen op een lagere temperatuur dan 55 graden zonder bang te zijn voor de eventuele groei van legionellabacteriën. (Bij voorraadboilers is 55 graden de min. temperatuur om Legionella te voorkomen en dat wordt 24 uur per dag warm gehouden). En omdat er geen warm water voorraad is (zoals een boiler) is er ook geen inlaatcombinatie nodig.

De doorstroomverwarmer zelf is zo klein dat het in bijvoorbeeld een aanrechtkastje past maar levert voldoende warm water om een badkuip in ongeveer 10 minuten te vullen! Er is dus geen warm water voorraad en alle warmte van het elektrische verwarmingselement wordt volledig aan het water afgegeven. Het gevolg is dat het rendement van de doorstroomverwarmer hoger is dan van ieder ander soort warmwater apparaat.

Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1

Gebruik doorstroomverwarmers

Doorstroomverwarmers zijn bedoeld om warm leidingwater (sanitair warm water) te produceren. Dat doen ze beter en voordeliger dan ieder ander soort toestel. Ze zijn echter niet bedoeld om bijvoorbeeld conventionele verwarmingselementen (radiatoren, vloerverwarming) te voorzien van warm water.

Het water in verwarmingscircuits is altijd sterk vervuild, meestal met roest uit de stalen leidingen, en dat zorgt ervoor dat de doorstroomverwarmer na korte tijd kapot gaat. Daarnaast past ook de noodzakelijke doorstroomhoeveelheid van verwarmingscircuits niet bij wat de doorstroomverwarmer nodig heeft.