opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

Elektrische Combi Cv ketel 12 kW

Doorstroomverwarmer vermogen

2.280,00

Of betaal in termijnen vanaf 76,00 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?

Hierom bestel je bij Verwarmingaktie.nl:

 • Persoonlijk advies
 • Artikelen te bezichtigen in onze showroom
 • Diverse veilige betaalmethoden
 • 14 dagen bedenktijd
 • 100% veilig bestellen
Voorraad:
0 items
Levertijd
Informeer naar levertijd

Elektrische combi Cv ketel 12 kW

Wat is het verschil met een normale elektrische ketel? De elektrische combi Cv ketel 12 kW verwarmt naast je woning tot ongeveer 250 m2 ook het warm water. In de alles-in-één combi Cv ketel zit standaard alles ingebouwd voor verwarming, zoals een expansievat, pomp en driewegklep. Het is geen enkel probleem om de elektrische combi HR ketel 12 kW direct uit te wisselen met je huidige gasketel. Het formaat van beide is nagenoeg gelijk waardoor je alle leidingen gemakkelijk kan koppelen aan je elektrische combi Cv verwarmingsketel.

Niet alleen verwarming ook warm water met combi Cv ketel

Niet alleen kun je de combi Cv ketel gebruiken om je bestaande verwarming radiatoren elektrisch te verwarmen. Maar een ander belangrijk voordeel is dat je geen aparte boiler meer nodig hebt voor het verwarmen van je sanitair warm water. In de elektrische combi Cv ketel 12 kW zit namelijk standaard een doorstroomverwarmer ingebouwd. Het plaatsen van een extra aparte boiler is dus verleden tijd met deze combinatie. Het was vaak een probleem om zo'n boiler ergens te kunnen plaatsen door de beperkte ruimte die er meestal was. Met de elektrische combi verwarmingsketel verwarm je vanaf nu compleet gasloos en duurzaam je woning op een milieuvriendelijke manier zonder enige CO2 uitstoot!

Kenmerken

 • Voordeligste warmte oplossing! Goedkoper dan een warmtepomp, pelletketel of andere apparaat.
 • Volledige gasloos verwarmen.
 • Zeer snel terug verdien tijd.
 • Milieuvriendelijk, duurzaam en geen CO2 uitstoot.
 • Alles in één verwarming! voor radiatoren, vloerverwarming en sanitair warm water.
 • Geen aanpassingen nodig aan huidig systeem.
 • Onderhoudsarm.
 • Snelle en makkelijke montage door 1 op 1 vervangen van huidige ketel.
 • Zeer veilig geen kans op koolmonoxide vergiftiging.

Werking van de elektrische combi Cv ketel

De werking van de elektrische combi Cv ketel 12 kW is identiek gelijk als je gewend was met je combi HR gasketel. Het verwarmt de huidige radiatoren en/of vloerverwarming. Daarnaast zit er in de elektrische verwarmingsketel 12 kW een doorstroomverwarmer met een bepaald vermogen ingebouwd die ervoor zorgt dat het sanitair water wordt verwarmd. Het voordeel van een doorstroomboiler is dat deze direct warm water geeft als jij de kraan opendraait. Waar je voorheen altijd 2 apparaten nodig had om je huidige gasketel te vervangen kun je dat nu voortaan met 1 apparaat. Dit maakt de elektrische combi Cv ketel 12 kW uniek t.o.v. andere elektrische cv ketels.

Wanneer kies ik voor 12 kW vermogen?

 • Wanneer je woning of ander gebouw een oppervlakte heeft van 250 m2 en zeer goed is geïsoleerd. Dus een energie label heeft van A of A+ met een isolatie dikte van 20-25 cm.
 • Heeft je huis een gemiddelde isolatiewaarde met energielabel B of C en een isolatie dikte van 10-15 cm dan kun je een oppervlakte van ongeveer 150 m2 verwarmen.
 • Is je gebouw slecht geïsoleerd en heeft deze maar een energielabel van D of E met een isolatie dikte van 0-5 cm dan adviseren om maximaal 100 m2 te verwarmen met een 12 kW elektrische Cv ketel.

Bepaal het vermogen wat je nodig hebt.

Het vermogen van de doorstroomverwarmer wat je daarbij kan kiezen varieert van 12, 15, 18 en 21 kW. Voor het bepalen van welk vermogen doorstroomverwarmer voor jou het meest geschikt is, heb je bepaalde kernwaarden. Voor het tapwater te verwarmen is het belangrijk om te weten waarvoor het water gebruikt gaat worden. Is dit enkel voor één of meerdere wastafels. Of wil je dat enkel een douche of bad voorzien wordt van warm water. De keuze die je hierbij maakt, is namelijk zeer belangrijk om het kilowatt vermogen van de doorstroomverwarmer te kiezen, zodat je altijd voldoende warmte hebt.

Doorstroomverwarmer met juiste kW vermogen.

Voor enkel het warm water te voorzien voor 1 of meerdere wastafels is 12 kW voldoende aan verwarming vermogen. De 12 kW doorstroomverwarmer geeft 5,8 L warm water per min. Wil je echter daarbij ook een douche voorzien van warm water dan adviseren we 15 kW met een volume van 7,2 L per min.. Heb je een bad i.p.v. een douche en wil je die vullen met warm water dan moet je kiezen voor minimaal 18 kW want deze geeft een volume van 8,7 L per min.. Heb je beide een douche en bad of een regendouche die meer water verbruikt dan een normale douche adviseren we 21 kW vermogen te kiezen van de elektrische doorstroomverwarmer. Deze geeft namelijk minimaal 10 L warm water per minuut.

* De vermelde liters water per minuut zij berekend met een warm water temperatuur van 30 graden.

Specificaties:

 • Vermogen voor verwarmen: 12 kW
 • Vermogen voor warm water: 12, 15, 18 of 21 kW
 • Geschikt voor centrale verwarming en sanitair warm water gebruik
 • Temperatuur instelling: Elektronisch in bereik van 5-70°C
 • Aansluiting 400 v
 • 3 fase 3x 20 Ampère
 • Kabel dikte 5 x 4 mm
 • Afmetingen (hxbxd): 74,5 x 55 x 24 cm
 • Gewicht: 40 kg
 • Aansluitingen leidingen: 1" 1/2 duims
 • Voorbereid voor zonnepanelen aansluiting
 • Waterdruk: 0,02 - 0,6 Mpa
 • Sanitair water temperatuur: 30 - 60 graden
 • Niet meer dan 2 waterpunten tegelijk gebruiken bij 12 & 15 kW. Bij 18 en 21 Kw kan je 3 waterpunten tegelijk gebruiken.
 • Inclusief ingebouwde circulatiepomp, expansievat, ontluchter, manometer en veiligheidsklep

Gegarandeerd warmte in de winter!

Met de elektrische combi Cv ketel 12 kW hoef je niet bang te zijn om in de kou te zitten. Je hebt gegarandeerd warmte in de winter met deze nieuwe revolutionaire cv ketel. Zelfs wanneer het kouder is dan 5 graden Celsius heb je geen enkel probleem met het verkrijgen van warmte. Dit is echter anders bij een warmtepomp. Los van het geluid een warmtepomp maakt heeft deze ook problemen om je een behaaglijk warm gevoel te geven wanneer de temperatuur onder de 5 graden buiten komt. Natuurlijk zijn er ook andere verwarmingsproducten op de markt die je woning kunnen verwarmen. Maar de meeste nemen meer plaats in en hebben niet het gemak wat de elektrische combi verwarmingsketel je geeft.

Directe aansluiting op zonnepanelen!

Deze elektrische combi Cv ketel 12 kW kan zowel aangesloten worden op het elektriciteitsnetwerk als op zonnepanelen. Hiervoor is de verwarmingsketel voorbereid zodat deze direct aangesloten kan worden. Gebruik je enkel het normale elektriciteitsnetwerk dan nog ben je voordeliger uit door elektrisch te gaan verwarmen. Dit in tegenstelling van de algemene gedachten dat elektriciteit duur is, maar natuurlijk met zonnepanelen is het interessanter.  Zonnepanelen ready wil zeggen dat in de elektrische combi Cv ketel 12 kW o.a. een automatische teller aanwezig is die het verbruik van het aantal kilowatt bijhoudt. Op deze manier voorkom je dat er meer kilowatt verbruikt wordt door de elektrische cv ketel dan opgebracht wordt door de zonnepanelen.

Conclusie waarom een elektrische combi Cv ketel 12 kW

Met deze nieuwe manier van verwarmen door de elektrische combi Cv ketel 12 kW ben je altijd 100% verzekerd van volledige warmte. Dat kan niet ieder ander verwarmingsapparaat zeggen, bijvoorbeeld met een warmtepomp ben je niet verzekerd van warmte bij 7 garden en kouder. Door de keuze in verschillende kilowatt vermogens kun je de elektrische verwarmingsketel in verschillende type woningen plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tussenwoning, vrijstaande woning, appartement of ander model. Je hebt niet alleen verwarming in je huis maar ook de beschikking over warm water zonder separate boiler nodig te hebben. Dus één apparaat waarbij het geen probleem is om naast je verwarming ook te douchen of een bad te vullen. Dit alles met een en dezelfde zeer compacte en kleine Cv combi ketel in keuze uit verschillende vermogens. We kunnen wel stellen dat deze elektrische combi verwarmingsketel momenteel uniek in de markt is.

Downloads:

Technische beschrijving

Contactgegevens:
Verwarmingaktie.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: (+31) 0402826082
Email info@verwarmingaktie.nl

Klik voor de openingstijden

Alternatieve artikelen: