opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

Elektrische ketel Major 18 kW

Optie

1.295,00

Of betaal in termijnen vanaf 43,17 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?

Hierom bestel je bij Verwarmingaktie.nl:

 • Persoonlijk advies
 • Artikelen te bezichtigen in onze showroom
 • Diverse veilige betaalmethoden
 • 14 dagen bedenktijd
 • 100% veilig bestellen
Voorraad:
0 items
Levertijd
Informeer naar levertijd

Elektrische cv ketel Major 18 kW

Ontdek de nieuwe verwarming revolutie zonder gas door te verwarmen met de elektrische Cv ketel Major 18 kW! Verwarm duurzaam zonder dat de CO₂-uitstoot wordt verhoogd. Het elektrisch verwarmen van je woning draagt bij aan het milieu en verlaagt direct je energiekosten. De elektrische Cv ketel Major 18 kW is zeer geschikt voor een groot gebouw of woning met een maximale vloeroppervlakte van 400 m2. Maar niet alleen de oppervlakte is belangrijk, ook de isolatie waarde heeft grote invloed voor het kiezen van het juiste vermogen elektrische Cv ketel. Onderstaand zie je precies wanneer je moet kiezen voor een Major 18 kW Cv ketel.

Bepaal het juiste vermogen voor je woning?

 • Wanneer je woning of ander gebouw een oppervlakte heeft van 400 m2 en zeer goed is geïsoleerd. Dus een energie label heeft van A of A+ met een isolatie dikte van 20-25 cm.
 • Heeft je huis een gemiddelde isolatiewaarde met energielabel B of C en een isolatie dikte van 10-15 cm dan kun je een oppervlakte van ongeveer 250 m2 verwarmen.
 • Is je gebouw slecht geïsoleerd en heeft deze maar een energielabel van D of E met een isolatie dikte van 0-5 cm dan adviseren om maximaal 200 m2 te verwarmen met een 18 kW elektrische Cv ketel.

Elektrische Cv ketel hetzelfde gemak als wat je gewend bent

Het meest voordelige alternatief voor je huidige verwarming met een Cv gasketel. Bespaar direct geld in je portemonnee en verwarm zowel je bestaande radiatoren en/of vloerverwarming. Geniet van hetzelfde warmte comfort wat je gewend was met je gas Cv ketel in je huis. Dus geen gedoe zoals met een warmtepomp die te weinig warmte geeft wanneer het buiten te koud is, denk aan vanaf +5 graden. Of dat je een oudere minder goed geïsoleerde woning hebt waardoor er ook niet voldoende warmte wordt vastgehouden. De moderne elektrische Cv ketel Major 18 kW is betrouwbaar, zuinig en milieuvriendelijk, deze ketel zorgt voor 365 dagen behaaglijke warmte in huis.

Kenmerken

 • Investering zeer snel terugverdiend
 • Compact en daardoor nagenoeg overal te installeren
 • Altijd warmte wanneer nodig, zowel verwarming als warm water
 • Geen rookkanalen nodig zoals bij pellet cv ketels
 • Geen kans op koolmonoxide vergiftiging

Waarom kiezen voor elektrische cv ketel Major 18 kW?

Je kiest o.a. voor de elektrische Cv ketel Major 18 kW omdat deze uiterst efficiënt en zuinig is, en daarom uniek in Nederland. Dankzij geavanceerde technologie bespaar je energie en verlaagt het de verwarmingskosten aanzienlijk. Je voelt dit direct terug in je portemonnee door verlaging van de energiekosten. Daarnaast is er geen verbranding van fossielen brandstoffen zoals gas, hout, olie of pellets, wat betekent dat er geen schadelijke emissies in de atmosfeer vrijkomen. Want ook de veiligheid van je gezin is belangrijk en bij een elektrische Cv ketel kan er geen sprake zijn van koolmonoxidevergiftiging. Het elektrisch verwarmen van je woning gebeurt op een veilige milieuvriendelijke manier. Daarbij help je op deze manier de aarde te beschermen.

Elektrische cv-ketel Major 18 kW klaar voor zonnepanelen.

De elektrische cv-ketel Major 18 kW is voorbereid om zowel aangesloten te worden op zonnepanelen als op het normale elektriciteitsnetwerk. Het overschakelen is geen enkel probleem. Je verwarmt je woning niet alleen op een duurzame manier met een elektrische boiler, maar ook zeer efficiënt door het gebruik van eigen stroom via je zonnepanelen. De elektrisch Cv ketel Major 18 kW is voorzien van een automatische teller waardoor je verschillende instellingen kunt ingeven naar gelang je wens. Bijvoorbeeld dat de cv-ketel stopt met verwarmen of om het energieverbruik in te stellen. Maar ook dat het vermogen van de elektrische cv-ketel automatisch aangepast wordt aan de opbrengst van de zonnepanelen. Daarnaast wordt een andere verwarmingsbron automatisch uitgeschakeld wanneer de elektrische cv-ketel Major 18 kW inschakelt en ook weer andersom met uitschakelen.

Voordelen van elektrische Cv ketel Major 18 kW

 • 1 op 1 uit te wisselen met bestaand gasketel
 • Stil qua werking zonder buiten unit
 • Onderhoudsarm(vrij)
 • Zowel geschikt voor zonnepanelen als elektriciteitsnetwerk
 • Zeer hoog rendement van 99,5%
 • Verwarmt direct radiatoren en vloerverwarming.
 • Je verdient de investering zeer snel terug.
 • Kan zowel zelfstandig functioneren als ook samenwerken met een warmtepomp of andere verwarmingsbron.

Hoe verwarm ik het sanitair warm water bij gebruik van elektrische cv ketel?

Heb je gekozen voor het elektrische verwarmen van je woning, dan moet je nog een oplossing vinden voor het verwarmen van je sanitair warm water. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Wil je het tapwater wat je nodig hebt om bijvoorbeeld te douchen ook laten verwarmen door je elektrische Cv ketel dan heb je een extra tapwater optie set nodig. Met deze set sluit je op een gemakkelijke manier een externe hygiëne boiler aan op de elektrische Cv ketel Major 18 Kw. De tapwater set bestaat uit een driewegklep, een module die ervoor zorgt dat wanneer er om warm water wordt gevraagd om bijvoorbeeld te douchen voorrang krijgt t.o.v. de verwarming. En 2 sensoren die op de externe boiler moeten worden aangesloten om de temperatuur te meten. Voor het bepalen welke grote boiler je nodig hebt gaan we uit van een verbruik van 50L per persoon. Maar een makkelijkere en voordeligere oplossing om je huis van warm water te voorzien is om te kiezen voor een aparte elektrische doorstroomverwarmer of elektrische boiler met een bepaalde liter inhoud. 

Elektrische ketel Major 18 kW i.p.v. warmtepomp

Momenteel wordt er veel gesproken over een duurzame verwarming oplossing ter vervanging van de huidige Cv gas ketel. Belangrijk is dat de nieuwe Cv ketel milieuvriendelijk en voordelig is, zodat je bespaart op de hoge energiekosten van dit moment. De meeste consumenten komen dan uit bij een lucht/water warmtepomp die momenteel het meeste verkocht worden. Het probleem van een warmtepomp is echter dat deze voor de meeste woningen in Nederland en België niet de juiste vervanging zijn. Neem daarbij de hoge aanschafkosten van een lucht/water warmtepomp en het geluid wat deze maken. Al deze nadelen van een warmtepomp heeft een elektrische Cv ketel niet. De elektrische Cv ketel Major 18 kW heeft veel lagere aanschafkosten (minimaal 2 to 3 keer lager) dan een warmtepomp waardoor de terug verdientijd beduidend korter is. Je begint dus direct al met een fikse besparing. Geluid maakt een elektrische ketel niet en het stroom verbruik is lager of minimaal gelijk.

Waarom geen pelletketel en wel elektrische Cv ketel?

Sommige consumenten kiezen voor een pellet cv ketel als oplossing waardoor je gegarandeerd voordeliger uit bent. Het nadeel is echter dat je niet hetzelfde gemak hebt als je gewend bent met je huidige cv gas ketel. Daarbij komt dat er ook een rookkanaal aanwezig of aangelegd moet worden om te kunnen stoken. En bij een pelletketel heb je ook werkzaamheden zoals het schoonmaken en vullen met pellets. Al deze werkzaamheden heb je niet bij een elektrische cv ketel.

Conclusie

Deze is dat een elektrische cv ketel zoals model Major 18 kW de ideale vervanger is voor je huidige cv gasketel. Je hebt naast de besparing op huidige energiekosten veel lagere investering bij aanschaf en ook lagere aansluitkosten dan bij een warmtepomp. Geen tot nauwelijks onderhoud en altijd voldoende warm water ter beschikking om te douchen of in bad te liggen. Bespaar dus meteen op je huidige energiekosten. Laat je niet meer verrassen door externe factoren waardoor de energiekosten ineens gaan stijgen.

Specificaties

 • Afmeting (bxdxh): 410x241x680 mm
 • Aantal elektrische verwarmingselementen: 6
 • Kilowatt keuze: 4, 6, 12 of 18 kW
 • Aansluiting: 400v
 • Elektrische aansluiting: 3 Phase (3x 32 Ampère)
 • Stroomkabel: 5x6 mm
 • Uitvoering: Metaal gepoedercoat
 • Temperatuur instelling: Elektronisch in bereik van 5-70°C
 • Display: LED
 • Inclusief ingebouwde circulatiepomp, expansievat, ontluchter, manometer en veiligheidsklep
 • Directe aansluiting zonnepanelen voorgemonteerd.
 • Zonnepanelen energieverbruiksmeter
 • Optie warm water set die aangesloten kan worden

Makkelijke bediening van elektrische Cv ketel Major

Het bedienen van de elektrische Cv ketel Major 18 kW kan op 2 manieren. Standaard stel je de watertemperatuur op de ketel in die je nodig hebt voor het verwarmen van je woning. Bij vloerverwarming is dat meestal 40 graden en voor radiatoren ligt dat vaak hoger, 60 graden. De elektrische ketel verwarmt dan het water tot de ingestelde temperatuur. Makkelijker is om een externe ruimte temperatuur thermostaat op de elektrische Cv ketel Major 18 kW aan te sluiten. Let wel op dat dit een ruimtethermostaat is die enkel aan/uit (open/close)schakelt dus met een 0-5v contact. Hiermee stel je de temperatuur in die je wenst, bijvoorbeeld wil je 21 graden dan zet je de thermostaat op 21. Dit werkt precies hetzelfde zoals je gewend was met je gas HR ketel.

Veiligheid van de Major elektrische Cv ketels.

Naast de algemene conclusie dat een elektrische Cv ketel sowieso veiliger is dan een ketel gestookt met fossiele brandstof. Dit omdat er geen contact is met direct vuur. Bij het elektrische verwarmen komt er geen vuur bij kijken. Hierdoor is er ook nooit zoals eerder als gemeld kans op koolmonoxide vergiftiging. Daarnaast is het directe brandgevaar kleiner dan waarbij wel direct vuur aanwezig is. Toch heeft Elterm gekozen voor een aantal extra veiligheidsvoorzieningen aan te brengen in de Major Cv ketels.

 • Wanneer er een bepaalde storing optreedt, zal de elektrische ketel uitschakelen.
 • Als er iets wordt gedetecteerd door de Cv ketel wat niet hoort, zal deze een alarm melding geven.
 • De CPU controleert continu de waardes in de Cv ketel en zal indien nodig deze bijstellen en/of onderdelen in- uitschakelen.

Download:

Technische beschrijving

Contactgegevens:
Verwarmingaktie.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: (+31) 0402826082
Email info@verwarmingaktie.nl

Klik voor de openingstijden

Alternatieve artikelen: