opc_loader

verwarmingaktie elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming biedt een betrouwbaar en effectief vloerverwarmingsysteem dat kan werken met tegels en vele andere vloerbedekkingen.

Het elektrische plakkerige vloerverwarmingsysteem bestaat uit een dunne losse draad, gelijkmatig verdeeld en bevestigd aan een plakkerig glasvezelgaas, wat de snelste en veiligste installatiemethode voor elektrische vloerverwarming mogelijk.

Verwarmingaktie.nl heeft een uitgebreid assortiment elektrische vloerverwarmingsystemen voor elk project, met een ultradunne draad die het vloerniveau niet verhoogt. Het assortiment van Verwarmingaktie.nl bestaat uit verwarmingsmatten, ontkoppelingsmatten, folieverwarmers en losse draadsystemen voor elk vloertype.  Kies het meest geschikte systeem voor uw project uit het assortiment elektrische vloerverwarming.

Vloerverwarming kan helpen vloeren en kamers warm te houden en biedt een ruimtebesparend alternatief voor radiatoren. Hoe werkt een elektrisch vloerverwarmingssysteem?  In een elektrisch systeem wordt een reeks elektrische draden of verwarmingsmatten onder uw vloer geïnstalleerd.  Elektrische systemen variëren in wattage, van ongeveer 50w tot 400w per vierkante meter. Maar het systeem en het vermogen dat u kiest, zijn afhankelijk van: de grootte en vorm van de kamer hoe goed geïsoleerd de kamer is hoe de vloer eronder is het type vloer dat u bovenop hebt. 

Elektrische vloerverwarming wordt meestal op een laag vloerisolatie geplaatst - om ervoor te zorgen dat de warmte naar boven gaat in plaats van naar beneden. De verwarmingsdraden worden vervolgens op uw netvoeding aangesloten. Het bevat ook een sensor om de temperatuur te regelen. U kunt vervolgens een thermostaat gebruiken om de temperatuur te regelen en het systeem vooraf instellen om in of uit te schakelen.

Welke temperatuur moet elektrische vloerverwarming hebben?

Elektrische systemen werken gemiddeld bij ongeveer 25-31 ° C. Maar het hangt gedeeltelijk af van het type vloer dat u erover wilt hebben en hoe de vloer eronder is. Dit zijn niet de enige factoren die dit kunnen beïnvloeden.

Waar kan elektrische vloerverwarming worden geïnstalleerd?

U kunt het overal installeren waar u een stroomvoorziening kunt krijgen. Maar omdat elektrische vloersystemen duurder kunnen zijn en minder krachtig dan watersystemen, zijn ze over het algemeen beter geschikt voor kleinere ruimtes, zoals badkamers.

Hoe installeert u elektrische vloerverwarmingsmatten?

De matten bestaan uit een reeks draden die met gelijkmatige tussenpozen aan een mat worden bevestigd. Deze kunnen over een gladde en vlakke vloer worden gelegd en er kan isolatie bovenop worden geplaatst.  Losse bekabelde systemen komen niet op een rol, dus kunnen ze worden gelegd zoals u ze wilt. Dit maakt ze een stuk flexibeler als u een ongemakkelijke kamer hebt. U wilt er echter voor zorgen dat de draden gelijkmatig worden verdeeld, anders wordt de warmte niet gelijkmatig over de vloer verdeeld.