opc_loader
Gratis verzenden
Fysieke showroom
Bespaar energiekosten
Persoonlijk advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Filters
Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1

Elektrische verwarmingsmat

De elektrische verwarmingsmat verwarmt veilig onder de meeste tegel en betonvloeren. Hierdoor heb je nooit geen koude voeten meer als je met blote voeten over de vloer loopt. Een vloerverwarmingsmat draagt daardoor optimaal bij aan een verhoogd comfort en is ideaal voor toepassing in een keuken, badkamer, garage of andere ruimte met een massieve tegelvloer veilig te verwarmen in combinatie met een geïsoleerde onderlaag. Het is dus zeker geen overbodige luxe om te kiezen voor een een leketrische verwarmingsmat. Door het ontwerp van de verwarmingsmatten zijn deze eenvoudig te installeren en bevordert het gelijkmatige de warmte onder de vloer. Geen last meer van warme en koude plekken op je vloer maar een gelijkmatige warmte verdeling.

Voordelen elektrisch verwarmingsmat

  • Warmteverdeling is gelijkmatiger en comfortabeler;
  • Lucht die wordt gecirculeerd door vloerverwarming is schoner;
  • Vrijwel geen onderhoudskosten;
  • Hygiënischer omdat er zich geen stof ophoopt.
  • Geen verhoging van de vloeren
  • Draad gebaseerd systeem, kan worden aangepast om rond objecten te passen, geen ingewikkelde bedrading nodig.

Elektrische verwarmingsmat installeren

De elektrische verwarmingsmat is eenvoudig te installeren onder iedere harde oppervlakte. Door het plaatsen van de vloerverwarmingsmat tussen de ruwe afwerkvloer en het oppervlak ontstaat een gelijkmatige warmteverdeling. Met een zo'n hoog mogelijk rendement, daarom is het belangrijk dat er een goede onder isolatie is. Hierdoor wordt de meeste warmte aan het oppervlak gegeven. Naast het hoge rendement bespaar je op deze manier ook de meeste energiekosten. De opwarmtijd wordt namelijk aanzienlijk verkort, 50% minimaal met het installeren van de juiste isolerende ondervloer. Met een dikte van slechts 3 mm heb je geen last van verhogingen en is het een pefect verwarmingsysteem voor zowel nieuwbouw als renovatie. De elektrische verwarmingsmatten zijn ongelooflijk eenvoudig te installeren. De matten kunnen worden gesneden en gedraaid om ervoor te zorgen dat ze perfect in de ruimte passen. Voor bijzonder gecompliceerde ruimtes kan de kabel van de mat worden gestript en als een losse kabel worden gelegd. De matten hechten gemakkelijk op de vloer met vier stroken dubbelzijdig plakband en het sterke gaas boven de kabel zorgt ervoor dat deze tijdens het betegelen wordt beschermd.

Vloerverwarmingsmat in verschillende ruimtes

Elektrische infrarood vloerverwarmingsmat kan in nagenoeg iedere ruimte probleemloos geinstalleerd worden, ook in een badkamer. Afhankelijk van het gekozen vermogen biedt de infrarood vloerverwarming een primaire of secundaire verwarming. Zo bepaal jezelf per kamer of het als hoofd- of bijverwarming functioneert. De elektrische verwarmingsmat kan direct onder een tegelvloer of betonvloer worden aangebracht. De extreem dunne elektrische verwarmingsmatten worden bediend via een thermostaat met een vloersensor. Dit zorgt voor een zeer gelijkmatige opwarming. De vloertemperatuur wordt beperkt tot een specifieke maximumtemperatuur door middel van een vloersensor. Een geavanceerde digitale thermostaat houdt rekening met de vereiste opwarmperiode, zodat jouw vloer altijd op de juiste temperatuur is wanneer je dat wilt.