opc_loader
Gratis verzenden
Fysieke showroom
Bespaar energiekosten
Persoonlijk advies
Meer dan 20 jaar ervaring

Laminaatverwarming

verwarmingaktie v icoon Geen gas nodig met 100% duurzaam elektrisch verwarmen!
verwarmingaktie v icoon Bespaar direct op energiekosten
verwarmingaktie v icoon Altijd een warme vloer
verwarmingaktie v icoon Eenvoudige montage
verwarmingaktie v icoon 100% veilig
verwarmingaktie v icoon Geheel onderhoudsvrij

Hierom bestel je bij Verwarmingaktie.nl:

verwarmingaktie v icoon Persoonlijk advies
verwarmingaktie v icoon Artikelen te bezichtigen onze showroom
verwarmingaktie v icoon Diverse veilige betaalmethoden verwarmingaktie betaalinformatie
verwarmingaktie v icoon 14 dagen bedenktijd
verwarmingaktie v icoon 100% veilig bestellen
verwarmingaktie webwinkelkeur logo

100,00

Bepaal het vermogen

Lengte verwarming folie/mat

Thermostaat

Heb je vragen over dit product?
Voorraad
Voorraad:
  0  items

Laminaatverwarming voor een warm gevoel!

Geen koude voeten meer op je laminaatvloer kies dan voor de elektrische aluminium verwarmingsmatten die zorgt voor een gelijkmatige warmteverspreiding. Men kan kiezen uit verschillende vermogen 65W/m², 85W/m², 100W/m², 120W/m² en 140W/m² als laminaatverwarming. Hierdoor kan een laminaatverwarming gebruikt worden zowel bij- als hoofdverwarming waardoor het leef comfort verhoogt wordt. Denk hierbij aan ruimtes zoals een keuken, woonkamer, kantoor, slaapkamer en en zelfs in een badkamer die voorzien zijn van normale isolatie. Verwarmen d.m.v elektriciteit is een zeer duurzame manier van verwarmen zonder lucht vervuiling en stof verspreiding wat het microklimaat in de leefruimte ten goede komt.

laminaatverwarming resultaat

Toepassing elektrische aluminium vloerverwarming

verwarmingaktie voordeel teken klein Laminaat, Hout & Parket verwarmingaktie voordeel teken klein Renovatie verwarmingaktie voordeel teken klein Voor kleine en grote ruimtes
verwarmingaktie voordeel teken klein Tapijt, Vinyl & Pvc verwarmingaktie voordeel teken klein Nieuwbouw verwarmingaktie voordeel teken klein Verschillende ondervloeren

Verwarming voor een zwevende vloer.

De aluminium laminaatverwarming bestaat uit een 17 mm brede dubbele platte kabel die onderling op een afstand van slechts 5 cm van elkaar is geplaatst. De kleine afstand tussen de onderlinge verwarmingskabels en het warmteoppervlak van 17 mm zorgen voor een hoger rendement in vergelijking met de traditionele verwarmingsfolie. De extra aluminiumlegering zorgt voor een nog betere warmteverdeling, waardoor de vloer op temperatuur gehouden kan worden. Belangrijk is wel een goede en juiste isolatie, hierdoor is opwarmtijd (tijd dat de aluminium verwarmingsfolie nodig heeft om de vloer te verwarmen) 50% korter dan wanneer geen of slechte isolatie gebruikt wordt. Dit type elektrische vloerverwarming is ontworpen voor gebruik onder laminaat, parket, tapijt, pvc of vinyl en kan worden gebruikt als verwarmingsbron in woonkamers, slaapkamers en badkamers.

aluminium verwarmingsfolie

Ideaal voor mensen met allergieën

Vooral degenen die aan allergieën lijden, moeten op de keuze van de juiste vloer letten. Dankzij de aluminium verwarmingsmat hoef je vanaf nu niet meer zonder vloerverwarming. Want met de laminaatverwarming is er voor elke vloerbedekking de juiste vloerverwarming. Op deze manier kunnen mensen met een allergie profiteren van de stof- en huisstofmijt verlagende voordelen van elektrische vloerverwarming in elke kamer.

Opbouw van elektrische laminaatverwarming bij een laminaat of houten vloer

laminaatverwarming infrarood

Aluminium verwarmingsfolie voor onder tapijt, vinyl en pvc

aluminium verwarmingsfolie voor tapijt, vinyl of pvc

Waar opletten bij leggen van laminaatverwarming

Belangrijk bij het installeren van de elektrische laminaatverwarming is de isolatie tussen bestaande vloer en de aluminium verwarmingsmatten. Vooral wanneer de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt gaat worden is de isolatie zeer belangrijk. Zo mag de isolatie onder de vloer ook niet te hard zijn i.v.m. eventuele beschadiging van de laminaatverwarming folie door het gewicht van meubels die op de vloer worden geplaatst. Het is daarom beter om voor een zacht materiaal isolatie te kiezen met een minimale dikte geschikt voor elektrische vloerverwarming natuurlijk. Verwarmingaktie heeft diverse ondervloer isolatie materialen in zijn collectie die alle geschikt zijn en waardoor het hoogste rendement wordt gehaald waardoor een minimale opwarmtijd nodig is.

laminaat vloerverwarming isolatie

Voordelen laminaat vloerverwarming

verwarmingaktie voordeel teken klein Komt direct onder vloer verwarmingaktie voordeel teken klein Geen hoogte verschil verwarmingaktie voordeel teken klein Kan overal gelegd worden ook rond objecten
Ondervloer hoeft niet geegaliseerd te worden. Zeer dunne aluminium verwarmingsfolie zodat er geen hoogte verschil ontstaat. Door de geringe afmetingen van de verwarmingsfolie is deze overal toepasbaar.

Het leggen van de aluminium laminaatverwarming

Na het plaatsen van de ondervloer isolatie rolt men de aluminium verwarmingsfolie uit over de isolatie. Deze wordt steeds naast elkaar uitgerold, de verwarmingsfolie wordt niet onderbroken. Hierna wordt het laminaat, parket of houtplanken overheen gelegd. Belangrijk is natuurlijk wel voordat je überhaupt begint het juiste vermogen te bepalen voor de gewenste ruimte. Tijdens het uitrollen van de verwarmingsfolie moet je langs de muren een marge houden van 60 mm. Daarnaast is het beter om de laminaatverwarming niet onder vast meubilair te installeren zoals kasten, dressoirs, keukenkasten, enz.

vloerverwarmingsmat monteren vloerverwarmingsmat aansluiten op thermostaat

Technische specificaties:

  • Aansluitspanning: 220v
  • Vermogen: 65w/m2, 85w/m2, 100w/m2, 120w/m2 en 140w/m2
  • Temperatuurbereik: -10°C - +80°C
  • Breedte verwarmingsmat: 50cm
  • Beschermingsklasse: IPX7
  • Verwarmingskabel diameter: 17mm platte kabel
  • Lus afstand van verwarmingskabels: 5cm
  • Lengte aansluitkabel: 4,5m

Contact gegevens:
Verwarmingaktie.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: 0402826082
Email info@pelletkachelkiezen.nl

Showroom open:
Maandag: Gesloten (wel telefonisch bereikbaar)
Di t/m Za van 10:00 -17:00 uur

Laatst bekeken items