opc_loader
Gratis verzenden
Fysieke showroom
Bespaar energiekosten
Persoonlijk advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Artikelen
Filters
€ 109
€ 230
Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1

tapijtverwarming

Tapijtverwarming te koop bij Verwarmingaktie.nl

Tapijtverwarming is een populaire comfortfunctie in woonruimtes vooral bij een zithoek biedt het veel comfort. Woonkamer zonder vloerverwarming hebben altijd een koude vloer, vooral bij een tegelvloer is dit een bekend verschijnsel. Zit je s'avonds lekker op de bank dan trekt altijd de kou van de voer op door het tapijt heen. Leg je een verwarmd vloerkleed onder je carpet dan heb je het nooit meer koud. ZIjn namelijk je voeten warm dan is de rest van je lichaam ook warm. Je hebt met een tapijtverwarming dus een flexibele verwarming oplossing voor verschillende mogelijkheden.

Hoe gebruik je een tapijtverwarming

Elektrische tapijtverwarming wordt direct onder tapijt of carpet gelegd zonder vaste installatie. In tegenstelling tot de traditionele vloerverwarming die vast moet worden geinstalleerd onder de topvloer van tegels, beton of hout. Heb je dus niet de mogelijkheid voor een volledige vloerverwarmig. En je wilt meer warmte confort dan is een tapijtverwarming in de vorm van een verwarmd vloerkleed de oplossing. Tapijtverwarming is niets anders dan een elektrische verwarmingsmat die onder een vloerkleed wordt gelegd. Je kan de werking van een verwarmd vloerkleed hetzelfde zien als bij een elektrische deken. Behalve dat dit verwarmingselement bedoeld is voor op of onder de vloer.

Dit is waar het elektrische vloerverwarmingstapijt het beste kan worden gebruikt

Tapijtverwarming als elektrisch verwarmingselement gebruik je het beste waar je lang zit, bijvoorbeeld bij je bank en fauteuil of bij de eettafel. Het elektrische vloerverwarmingstapijt wordt geplaatst waar je zittend je voeten op de grond zet. Hetzelfde principe geldt voor de eettafel. Een andere mogelijke toepassing is de keuken. Hier zou het verwarmingstapijt voor de kachel en het werkblad kunnen worden gelegd, omdat je hier misschien lang staat terwijl je eten klaarmaakt. Als je een thuiskantoor hebt dan zijn koude voeten niet vreemd. Dan is een tapijtverwarming onder je bureau de oplossing. En zelfs in de badkamer zijn vloerverwarmingstapijten ideaal. U zult het waarschijnlijk met mij eens zijn dat het veel comfortabeler is om na een bad of douche op een warme badmat te stappen in plaats van op een koude tegelvloer. In dat geval moet de verwarmingsmat echter geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Zoals je kunt zien, zijn de mogelijke toepassingen zeer divers. De aanschafkosten zijn laag en een normaal huishoudelijk stopcontact is voldoende voor gebruik. En als je eenmaal hebt genoten van de aangename warmte van de voeten van deze flexibele tapijtverwarming, wil je niet meer zonder.

Type tapijt vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is ideaal voor tapijt, zolang de tog-waarden de maximale aanbevolen tog-waarde (zoals hierboven vermeld) niet overschrijden. Tapijten met zachte rug en tapijten met jute, jute of vilt of geweven tapijten, om er maar een paar te noemen, zijn allemaal perfect voor onze verwarmingsfolie.

Maximale vloertemperatuur voor tapijtverwarming

De vloer mag nooit boven 27 ° C worden verwarmd. Alle tapijtverwarming worden geleverd met thermostaten. Verschillende vloerbedekkingen hebben verschillende isolerende eigenschappen waardoor ze met verschillende snelheden warmte afgeven. Om deze reden zou een thermostaat met een enkele vloersonde alleen een gebied met één type vloerbedekking moeten besturen.

Isolatie tapijtverwarming

Geschikte isolatie onder uw elektrische vloerverwarming is essentieel voor het tapijt. Het verhoogt niet alleen de efficiëntie van uw systeem door de opwarmtijd en kosten te verminderen, maar het beschermt de warmtematten ook tegen schade. Hebt u andere vragen? Neem dan contact met ons op.