opc_loader
Gratis verzenden
Fysieke showroom
Bespaar energiekosten
Persoonlijk advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Filters

tapijtverwarming

Tapijtverwarming te koop bij Verwarmingaktie.nl

Vloerverwarming is een populaire comfortfunctie in woonruimtes. Vooral in kamers met een tegelvoer bestaat altijd het risico op oncomfortabele koude voeten. Met tapijtverwarming heb je het probleem niet meer. Deze kunnen ook flexibel worden gebruikt. Elektrische tapijtverwarming wordt direct onder tapijt of karpet gelegd. Traditionele vloerverwarming kan echter alleen worden geïnstalleerd als de ruwe dekvloer zichtbaar is. Is dit voor jou niet het geval, maar wil je toch wel warme voeten in huis, dan kan elektrische tapijtverwarming uitkomst bieden. Tapijtverwarming is niets anders dan een elektrische verwarmingsmat die eronder wordt gelegd. U bent waarschijnlijk bekend met elektrische dekens. Het principe van vloerverwarmingstapijten is hetzelfde. Behalve dat dit verwarmingselement bedoeld is voor op of onder de vloer.

Artikel 1 tot 14 (van de 14 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 14 (van de 14 artikelen). Resultaat:1

Dit is waar het elektrische vloerverwarmingstapijt het beste kan worden gebruikt

Tapijtverwarming als elektrisch verwarmingselement gebruik je het beste waar je lang zit of staat. Dit zijn bijvoorbeeld de bank en fauteuil in de woonkamer. Het elektrische vloerverwarmingstapijt wordt geplaatst waar je zittend je voeten op de grond zet. Hetzelfde principe geldt voor de eettafel. Een andere mogelijke toepassing is de keuken. Hier zou het verwarmingstapijt voor de kachel en het werkblad kunnen worden gelegd, omdat je hier misschien lang staat terwijl je eten klaarmaakt. Als je een thuiskantoor hebt dan zijn koude voeten niet vreemd. Dan is een tapijtverwarming onder je bureau de oplossing. En zelfs in de badkamer zijn vloerverwarmingstapijten ideaal. U zult het waarschijnlijk met mij eens zijn dat het veel comfortabeler is om na een bad of douche op een warme badmat te stappen in plaats van op een koude tegelvloer. In dat geval moet de verwarmingsmat echter geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Zoals je kunt zien, zijn de mogelijke toepassingen zeer divers. De aanschafkosten zijn laag en een normaal huishoudelijk stopcontact is voldoende voor gebruik. En als je eenmaal hebt genoten van de aangename warmte van de voeten van deze flexibele tapijtverwarming, wil je niet meer zonder.

Type tapijt vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is ideaal voor tapijt, zolang de tog-waarden de maximale aanbevolen tog-waarde (zoals hierboven vermeld) niet overschrijden. Tapijten met zachte rug en tapijten met jute, jute of vilt of geweven tapijten, om er maar een paar te noemen, zijn allemaal perfect voor onze verwarmingsfolie.

Maximale vloertemperatuur voor tapijtverwarming

De vloer mag nooit boven 27 ° C worden verwarmd. Alle tapijtverwarming worden geleverd met thermostaten. Verschillende vloerbedekkingen hebben verschillende isolerende eigenschappen waardoor ze met verschillende snelheden warmte afgeven. Om deze reden zou een thermostaat met een enkele vloersonde alleen een gebied met één type vloerbedekking moeten besturen.

Isolatie tapijtverwarming

Geschikte isolatie onder uw elektrische vloerverwarming is essentieel voor het tapijt. Het verhoogt niet alleen de efficiëntie van uw systeem door de opwarmtijd en kosten te verminderen, maar het beschermt de warmtematten ook tegen schade. Hebt u andere vragen? Neem dan contact met ons op.