opc_loader

Infraroodverwarming Amersfoort

Infraroodverwarming is een opkomende verwarmingstechniek die heel wat voordelen heeft ten opzichte van traditionele verwarming. Hij verbruikt minder energie en is erg compact. Infraroodverwarming is te verkrijgen in de vorm van panelen en vloerverwarming. Op zoek naar infraroodverwarming in uw huis in Amersfoort?

Infraroodverwarming is een relatief energiezuinige verwarmingstechniek. In tegenstelling tot centrale verwarming wordt niet de lucht in het gebouw verwarmd, maar wel de massa. De opgewarmde materialen zullen op hun beurt de warmte afgeven aan de omringende omgeving. Dit kunt u vergelijken met stralen van de zon.

Infraroodverwarming Amersfoort

Waarom kiezen voor infraroodverwarming

Infraroodverwarming bestaat ondertussen een kleine vijftien jaar. Sindsdien zijn er al heel wat aanpassingen en ontwikkelingen gebeurd die elke nieuwe generatie verwarmingstoestellen steeds weer beter maakt. Inmiddels kunnen er probleemloos hele gebouwen en woonhuizen effectief verwarmd worden met infraroodstraling. Het systeem zit meestal verwerkt in relatief kleine panelen die véél kleiner zijn dan radiatoren en relatief eenvoudig aan te brengen zijn. Ook is er infraroodverwarming beschikbaar in de vorm van vrijstaande kacheltjes en hangmodellen voor muren en plafond.

Infraroodverwarming bestellen Amersfoort

Elk type verwarming heeft steeds zijn eigen voor- en nadelen. De voornaamste voordelen van infraroodverwarming is het gezondheidseffect, de gelijkmatige warmteafgifte en het gunstig verbruik.

Energiebesparing wordt steeds belangrijker. Mensen zijn zich in toenemende mate bewust van de impact op het milieu. Daar komt bij dat fossiele brandstoffen opraken en de wereldwijde vraag toeneemt. De brandstofprijzen stijgen en dus raakt een hoge energieconsumptie de consument direct in zijn portemonnee. Het zal dan ook weinig verbazing wekken dat er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden om energie te besparen bij alledaagse activiteiten. Zo zijn er tegenwoordig zuinige auto’s, wasmachines met een laag verbruik en andere besparende huishoudtoestellen.

Infraroodverwarming is uitermate geschikt om energieverbruik te verminderen. Per graad die een ruimte verwarmd wordt, wordt er ongeveer 7% bespaard ten opzichte van een centrale verwarming. Bovendien is het niet de lucht, maar de massa die verwarmd wordt. Muren, vloeren en objecten houden de warmte langer vast. Ook dit levert een besparing van energie en lager verbruik op. In zijn geheel zal infraroodverwarming zo’n 34 watt per vierkante meter vereisen om een ruimte effectief te kunnen verwarmen.

Interesse in infraroodverwarming voor uw huis in Amersfoort? Bekijk de infraroodverwarming van Verwarmingaktie.nl.