opc_loader
Gratis verzenden
Fysieke showroom
Bespaar energiekosten
Persoonlijk advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Filters
Te verwarmen m2
Vermogen
Montage
Model
Materiaal
Afmeting (bxh)
Warmte afgifte
Beschermingsklasse
Thermostaat
Aan/Uit schakelaar
Snoer met stekker
Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1

spiegel verwarming

De infrarood spiegelverwarming in de badkamer

De badkamer is een ruimte met nogal wat eigenaardigheden. Zo is de luchtvochtigheid daar aanzienlijk hoger dan in andere kamers met vaak minder ventilatie. Hierdoor is er meer condens wat je terug ziet op een spiegel waardoor je niets meer ziet. Dit is slechts een van de redenen waarom infrarood spiegelverwarming perfect is voor de badkamer. De spiegel beslaat niet meer en je hebt het heerlijk warm door de infrarood warmtestraling wanneer je ervoor staat. Je kunt dan toch op een normale manier jezelf scheren of opmaken. Het schoonvegen van de beslagen spiegel behoort ook tot verleden met een badkamer spiegel verwarming. Daarbij is een badkamer spiegelverwarming met een dikte van maar 15 mm ruimtebesparend, wat in een kleine ruimte zoals een badkamer ideaal is.

Waarom een ​​spiegel met verwarming in de badkamer?

In principe is een spiegelverwarming natuurlijk in elke ruimte te gebruiken. Het gebruik in de badkamer is bijzonder interessant, want naast de al genoemde hogere luchtvochtigheid is hier ook vraag naar een sneller warmtebehoefte. Na het baden of douchen heb je het sneller koud, wat een aangenaam warme kamertemperatuur des te belangrijker maakt. Bovendien wordt de badkamer meestal alleen selectief gebruikt. Maar zelfs als je daar maar een fractie van de dag blijft, wil je het toch lekker behaaglijk hebben. Met een opwarmtijd van ongeveer 7 minuten voldoet een infrarood spiegel perfect. De infrarood warmtestraling wordt opgenomen door objecten, muren, plafond en vloer die de warmte weer terug geven aan de ruimte. Dit houdt in dat schimmel in een badkamer ook tot het verleden behoren met infraroodverwarming.

Veilige verwarming in de badkamer. 

Infrarood paneel spiegelverwarming in de badkamer moet veilig zijn. De badkamer infrarood spiegelpanelen zijn alle voorzien van het de juiste beschermingsklasse IP44 spatwaterdicht en hebben ingebouwde temperatuur sensoren tegen oververhitting. Je kunt infraroodpanelen dus veilig gebruiken in natte en vochtige ruimtes. We adviseren wel om toch een minimale afstand van 60 cm te hanteren bij installatie van de wateraansluiting. Kies je voor een spiegelpaneel met ingebouwde digitale thermostaat dan detecteert deze uit zich zelf of er gebruik wordt gemaakt van een geaard stopcontact. Kies je voor een spiegel infrarood paneel met een ingebouwde digitale thermostaat dan kun je de temperatuur perfect regelen. De badkamer spiegelverwarming verbruikt dan alleen elektriciteit wanneer warmte gevraagd wordt. Wanneer de ingestelde temperatuur bereikt is schakelt het spiegelpaneel uit. Wanneer de temperatuur weer onder de ingestelde waarde komt, wordt de verwarming automatisch ingeschakeld. Kies je niet voor een ingebouwde thermostaat dan kun je altijd een externe thermostaat aan sluiten op je warmtepaneel. Op deze manier heb je en een veilig betrouwbaar en energiezuinige verwarming die stilstaat bij het milieu.

Verwarm je volledige badkamer

Een infrarood warmtepaneel brengt de warmte die je gewend bent van de zonnestralen terug in je badkamer. Infraroodverwarming is een volledige ander manier van verwarmen dan met radiatoren. Een spiegel warmtepaneel verwarmt namelijk met de lange golf infraroodstralen niet de lucht maar efficiënt de massa zoals meubels, wanden, plafond en vloer. De infrarood elektrische verwarming wordt eerst opgenomen en daarna weer teruggeven aan de ruimte op een energiezuinige manier. Naast de algehele warmte in de ruimte voel je ook direct de warmte op je lichaam wanneer je binnen het bereik bent van de infrarood warmtestralen. Denk aan een afstand van 2 tot 4 meter.

Zuinig verwarmen met infrarood

Met het huidige klimaat is het belangrijk om op zo milieuvriendelijke manieren gasloos te gaan verwarmen. Hierom is elektrische verwarming in de vorm van infrarood een goede en effectieve oplossing. Met een infrarood badkamerverwarming kun je kiezen om je badkamer op verschillende manieren te verwarmen. Belangrijkste argument om te kiezen voor infrarood is dat het energiezuinig is. Een badkamer spiegelverwarming geeft naast warmte het voordeel dat je direct je spiegel ook kunt gebruiken na een douche of bad gebruik. Het beslaat niet door de condens dus je hoeft het niet eerst schoon te blazen met een föhn of schoon te vegen. Je hebt dus direct tijdwinst wanneer je een warmte spiegel installeert.

Heb je geen plaats om een infrarood spiegelpaneel te monteren dan kies je voor een standaard infraroodpaneel wat je tegen het plafond installeert. Dit is ook effectief omdat je dan direct onder het warmtepaneel staat en de warmte voelt. Daarnaast neemt het infraroodpaneel zeer weinig ruimte in en valt het nauwelijks op aan het plafond met een dikte van 15 mm. Afhankelijk van de oppervlakte die je hebt aan de muur of plafond en grootte van de badkamer kies je het juiste vermogen. Je hebt keuze in 400, 600 en 800 watt infrarood spiegel panelen. Heb je de warmte mogen voelen van infrarood dan wil je niets anders meer. Je hebt geen radiatoren meer in het zicht, geen last meer van stof of droge lucht en een algehele warmte gevoel. Daarnaast omdat het een massa verwarming is maakt het niet uit dat je een raam open zet voor ventilatie. Je zult niet direct een verschil in temperatuur voelen.

Niet alleen is een spiegelverwarming interessant voor in de badkamer. Maar ook in een hal of slaapkamer is een spiegelpaneel infrarood verwarming een uitkomst. Je hebt dan een twee in een oplossing! Een elektrische verwarming waarvoor je kunt kijken of je er goed uitziet of de finish touche aan jezelf kunt geven als je een avondje uitgaat.

Gezond voor jouw en je badkamer.

Bij gebruik van spiegelverwarming als hoofdverwarming in je badkamer wordt de warmte opgenomen door wanden, plafond en vloer. Hierdoor is er geen last meer van condens op de muren zoals bij convectie warmte. Bij verwarming via de radiatoren wordt namelijk de lucht verwarmt en niet de massa. Hierdoor is er ook geen hoge lucht vochtigheid meer in een badkamer waardoor je geen last meer hebt van schimmel en een beslagen spiegel. Je hebt dus niet alleen minder werk met schoonmaken, maar ook een veel gezondere leefomgeving. Dus ook het beslaan van de badkamerspiegel zelf behoort tot het verleden met deze manier van elektrisch verwarmen. 

badkamer spiegelverwarming

Beste plaats voor installatie

Natuurlijk is de beste plek voor het plaatsen van een spiegelverwarming boven de wastafel in de badkamer. Daar hangt vaak al een spiegel en is dus makkelijk te vervangen door een elektrisch verwarming model. Op deze manier heb je het minste ruimte verlies wat een voordeel is omdat de meeste badkamers niet groot zijn. Gaat het niet op deze manier dan kun je ook kiezen om een infraroodpaneel aan het plafond te monteren en je huidige spiegel te laten hangen. Kies je voor deze manier dan heb je ook dezelfde voordelen van infraroodverwarming zoals bij een spiegel paneel.

Spiegelverwarming met thermostaat

Kies je voor een spiegel infrarood paneel met een ingebouwde digitale thermostaat dan kun je de temperatuur perfect regelen. De badkamer spiegelverwarming verbruikt dan alleen elektriciteit wanneer warmte gevraagd wordt. Wanneer de ingestelde temperatuur bereikt is schakelt het spiegelpaneel uit. Wanneer de temperatuur weer onder de ingestelde waarde komt, wordt de verwarming automatisch ingeschakeld. Naast dat je de temperatuur kunt regelen is ook aan de veiligheid gedacht, wat in een badkamer belangrijk is. Zo heeft ieder spiegelverwarming paneel ingebouwde sensoren tegen oververhitting. En een paneel detecteert uit zich zelf of er gebruik wordt gemaakt van een geaard stopcontact. Op deze manier heb je en een veilig betrouwbaar en energiezuinige verwarming die stilstaat bij het milieu.