opc_loader

Infrarood verwarming SW 300w

Hierom bestel je een infraroodpaneel bij Verwarmingaktie.nl:
infraroodpanelen banner
verwarmingaktie webwinkelkeur logo
verwarmingaktie v icoon 100% veilig bestellen
verwarmingaktie v icoon Diverse veilige betaalmethoden verwarmingaktie betaalinformatie
verwarmingaktie v icoon 14 dagen bedenktijd om retourneren
verwarmingaktie v icoon Op voorraad! Binnen 1 - 2 werkdagen bezorgd
verwarmingaktie v icoon 100% efficiënt zonder warmteverlies

160,40
Voetjes
Voorraad
Voorraad:
  7  items
Kenmerken
Model:
Metaal
Vermogen:
300 w
Oppervlakte:
tot 10 m2
Montage:
Wand
Thermostaat:
Nee
Aan/Uit schakelaar:
Ja
Kleur:
Wit
Snoer met stekker:
Ja

Infrarood verwarming Sw 300w

Dit paneel geeft binnen enkele minuten een directe warmtestraling af van max 95°C! De behuizing bestaat uit een zeer dunne verzinkte stalen plaat, afgewerkt met een gladde poedercoating. De dikte van deze plaat is 14mm, dus de totale afmetingen zijn 800x370x14mm. Zo heb je een zeer compact infrarood verwarmingselement waarmee je een ruimte van 7m² gemakkelijk kunt verwarmen. Het opgegeven aantal m² (zie tabel onderaan) voor de te verwarmen ruimte is wel afhankelijk van meerdere factoren zoals de isolatie norm en wat de functie van de ruimte is. Zo houdt men bij een badkamer rekening met een ander vermogen per m² dan bij een woonkamer of slaapkamer.

Voordelen Infraroodpaneel SW300

Het SW300 infrarood verwarmingspaneel bestaat uit een dunne, platte, metalen behuizing die wordt verbonden met het dichtstbijzijnde stopcontact met een geïntegreerd netsnoer. Het standaard verwarmingsvermogen is 300W. Het verwarmen van het oppervlak duurt slecht enkele minuten bij vol vermogen!
Ook is dit paneel voorzien van kinderbeveiliging waardoor het paneel alleen door volwassenen is te bedienen. Het infrarood verwarming paneel wordt dan volledig uitgeschakeld.
De warmteregeling wordt uitgevoerd met behulp van twee temperatuursensoren. Eén sensor regelt de kamertemperatuur, een tweede sensor bewaakt de oppervlaktetemperatuur van de infraroodverwarming. Om het energieverbruik van het infrarood paneel te minimaliseren, stelt je de temperatuur afzonderlijk in voor elke kamer. De intelligente controller beschermd het infraroodpaneel tegen oververhitting als gevolg van overspanning, bedekking of kanteling van de infraroodverwarming. Wanneer de ingestelde temperatuur wordt bereikt zorgt de thermostaat ervoor dat het infraroodpaneel automatisch uitgaat en terugkeert naar de gewenste verwarmingstemperatuur. Hierdoor wordt het gebruik van het stroomnetwerk gehalveerd, er wordt namelijk geen 100%, maar 50% stroom gevraagd door het verminderen van de warmteafgifte. Een belangrijk ander voordeel van het infrarood verwarmingspaneel is dat deze volledig geruisloos functioneert en zonder radio-interferentie.
De thermostaat bedient zowel het beveiligingscircuit van het infrarood verwarmingspaneel wanneer het wordt ingeschakeld als tijdens het gebruik. De blokkering kan via het menu worden in- en uitgeschakeld.
De belangrijke kenmerken van het infrarood verwarmingspaneel staan voor een lange levensduur, zuinigheid, hoge veiligheid en efficiëntie.
Dit geteste product biedt een garantie van 5 jaar - de levensduur is ongeveer 30 jaar.

Wat doet infraroodverwarming

Een infraroodverwarming is een stralingsverwarming waarin de elektrische energie wordt omgezet in infrarode straling. Deze infraroodstralen verwarmen niet alleen rechtstreeks, maar door de objecten in de ruimte waar de infraroodstralen tegenaan botsen, zoals muren, mensen, meubilair, etc. Deze objecten geven stralingswarmte weer terug aan de omgeving. De lucht als een transportmedium voor de warmte, zoals bij conventionele radiatoren, is bij infraroodverwarming niet nodig. Dit betekent dat je de temperatuur in jouw kamers met twee tot drie graden kunt verlagen om dezelfde warmtesensatie te ervaren als een traditionele verwarming.

Technische gegevens:

 • Spanning: 220 (240) V
 • Frequentie: 50-60 Hz
 • Vermogen: 300 w
 • Afmetingen (H x B x D): 800 x 370 x 14 mm
 • Gewicht: 13 kg
 • Kabellengte: 1,5m
 • Beschermklasse: IP54
 • Verwarmde ruimte: max. tot 7 m²
 • Volumeverwarming: 18 m³
 • Oppervlaktetemperatuur: 40°C - 95°
 • Warmteoverdracht: Infrarood 70%; convectie 30%
 • Installatie mogelijkheid: Muur/Wand en vrijstaand verrijdbaar
 • Infrarood golf: Lange golf
 • Oppervlakte behuizing: Metaal verzinkt
 • Kleur: Poedercoating Wit
 • Garantie: 5 jaar
 • Levensduur: Tot 30 jaar
 • Keurmerk: CE, TUV

Welk vermogen heb ik nodig:

Het berekenen van het vermogen voor infrarood verwarming is afhankelijk van meerder factoren. Zo is het belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaarde van de woning, het aantal ramen in een woonruimte en het aantal buitenmuren. Daarbij gaan we uit van een plafondhoogte van 250cm, dit is momenteel de standaard norm.

Plafond hoogte 2,5m

Goede isolatie

Matige isolatie

Slecht geïsoleerd

1 buitenmuur

50 w/m2

70 w/m2

90 w/m2

2 buitenmuren

60 w/m2

80 w/m2

100 w/m2

3 buitenmuren

70 w/m2

90 w/m2

110 w/m2

4 buitenmuren

80 w/m2

100 w/m2

120 w /m2

Voorbeeld berekening:

Oppervlakte ruimte m2 x vermogen w/m2 = benodigde verwarmingsvermogen W
Voorbeeld: een ruimte van 15m2 met een gemiddelde isolatiewaarde en twee buitenmuren. Dan kom je op een aanbeveling van 80w/m2. Dan kom je uit op: 15m2 x 80w/m2 = 1200w
Iedere 5cm dat een plafond hoger is dan 250cm mag u er 5w bijtellen.

Download hier de brochure en handleiding

Contactgegevens:
Verwarmingaktie.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: (+31) 0402826082
Email info@verwarmingaktie.nl

Klik voor de openingstijden

Laatst bekeken items