opc_loader

Infrarood plafond panelen

Artikelnr: A00109

Hierom bestel je een infrarood plafond paneel bij Verwarmingaktie.nl:

verwarmingaktie icoon 100% veilig bestellen met schaduwdoekkeuze webwinkelkeur logo
verwarmingaktie icoon Diverse veilige betaalmethoden schaduwdoekkeuze betaalinformatie
verwarmingaktie icoon Wij bezorgen GRATIS je schaduwdoek snel thuis in Nederland en België
verwarmingaktie icoon 14 dagen bedenktijd om retourneren

319,00 190,20 U bespaart: 40%
Vermogen met afmeting
Afwerking
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Verzendmethode
Post NL:
0,00
Levertijd:
Afhankelijk van voorraad en voorwaarden website u ontvangt hier een aparte email over na uw bestelling.

Infrarood plafond paneel.

Een infrarood plafond paneel zorgt voor praktisch aangename warmte en dat in zeer korte tijd, binnen ± 10 min.99% opgewarmd. Naast een weldadig comfort van warmte straling in je woning geeft een frameloos infrarood plafond verwarmingspaneel ook een moderne look aan het interieur. Infrarood zorgt voor een milieuvriendelijke energie zuinig verwarming van de betreffende ruimte waar je een plafond paneel installeert. Het maakt overigens niet uit of je het infrarood verwarmingspaneel in de badkamer, gang, woonkamer of slaapkamer wilt installeren, de infrarood plafond panelen passen in elke ruimte!

infraroodpaneel montage

Wat kan een infrarood plafond paneel doen?

Bij plafondverwarming met infraroodtechnologie verspreidt de warmtestraling zich van bovenaf de ruimte in. Hierdoor wordt de vloer ook snel en comfortabel opgewarmd en wordt de warmte opgeslagen zodat deze deze weer in de kamer kan afgeven. Dit principe is te vergelijken met vloerverwarming. Warme voeten zonder vloerverwarming - niet slecht, toch? Bovendien voelen de infrarood plafond panelen waarbij de warmte stralen naar beneden stralen sterk aan op de stralen van de zon. Kortom met deze manier van elektrisch verwarmen ben je goed voorbereidt als het buiten kouder wordt! Door een infrarood verwarmingspaneel aan het plafond te monteren bespaar je ruimte, je hebt immers geen vloeroppervlak of ruimte aan de muur nodig om het infrarood paneel op te hangen. En als je bijvoorbeeld een kleine gang of entree hebt, weet je dat iedere bespaarde centimeter goud waard is! Daarnaast kunt je het vermogen van het infrarood plafond paneel natuurlijk aanpassen aan de grote van de ruimte. Maar kun je zo'n infrarood plafond verwarming echt overal gebruiken?

Geeft een infrarood plafond paneel voldoende warmte bij mindere isolatie?

De kwestie bij minder goed geïsoleerde huizen of gebouwen is een veel voorkomend bezwaar als het gaat om verwarming met infrarood. Veel mensen zijn bang voor hoge elektriciteitskosten vanwege slechte isolatie. Plafonds in oude gebouwen zijn trouwens ook bij infrarood plafondverwarming geen probleem. Want infrarood verwarming werkt nog efficiënter aan het plafond dan aan de muur, waardoor je zelfs elektriciteit en dus stookkosten kunt besparen. Gemiddeld is 100 watt minder verwarmingsvermogen nodig. Of het nu gaat om een ​​oud of nieuw gebouw, je bespaart ook op onderhoudskosten met een infrarood plafond paneel. Omdat de verwarming alleen elektrisch wordt aangedreven, heb je geen cv monteur of schoorsteenveger nodig: op de lange termijn is dit een aanzienlijke besparing. Overigens infrarood plafond panelen zijn ook aanzienlijk goedkoper in aanschaf dan conventionele verwarmingssystemen.

Hoe een infrarood plafond paneel werkt en wat het kost.

Hoe een infrarood plafond paneel werkt, is eenvoudig uit te leggen: langegolf-infrarood-C-warmtestralen die met behulp van elektriciteit worden gegenereerd, worden in de kamer afgegeven. Daar verwarmen ze niet primair de kamerlucht, maar alle objecten en oppervlakken, inclusief de vloer. De warmte wordt opgeslagen en weer afgegeven aan de kamer. Dit betekent dat de infrarood verwarming niet constant hoeft te draaien, maar alleen tijdens de opwarmfasen elektriciteit verbruikt. Wat een infrarood plafond paneel kost, hangt af van het vermogen wat je nodig hebt om de ruimte te verwarmen. Onze infrarood plafond panelen zitten in de prijsklasse tussen de 190 en 275 euro. Hierdoor is onder andere de plafond verwarming de perfecte bijverwarmingsbron: lage prijs, grote comfortfactor. Heb je bijvoorbeeld een studeerkamer aan huis waar je maar tijdelijk verblijft, dan kunt je met een infrarood plafond paneel snel en efficiënt een aangename warmte opwekken. Deze verwarmingsmethode is ook een uiterst praktische oplossing voor logeerkamers die niet regelmatig worden gebruikt. Als je nu afvraagt ​​welk vermogen infrarood plafond paneel het meest geschikt is voor jou behoeften, vindt je hulp bij het selecteren in de onderstaande tabel. Houd er rekening mee dat de verwarmbare kamer grootte voor normaal geïsoleerde kamers wordt gegeven met een kamer hoogte van 2,5 m. In beter of slechter geïsoleerde kamers kan de verwarmbare kamer grootte naar boven of beneden variëren. Daarom raden we over het algemeen aan om bij twijfel altijd te kiezen voor iets meer vermogen.

Technische gegevens:

ISP Kuas 450 Watt 550 Watt 700 Watt 900 Watt 1100 Watt
Afmeting 600 x 600 x 25 mm 400 x 120 x 25 mm 600 x 900 x 25 mm 600 x 1200 x 25 mm 600 x 1400 x 25 mm
Gewicht 5 kg 10,5 kg 12 kg 15,5 kg 17 kg
Beschermklasse IP44 IP44 IP44 IP44 IP44
Te verwarmen ruimte ± 5 m² ± 9 m² ± 13 m² ± 18 m² ± 22 m²
Oppervlakte temperatuur 40°C - 110°C 40°C - 110°C  40°C - 110°C 40°C - 110°C 40°C - 110°C
Kleur Wit Wit Wit Wit Wit

Kenmerken infrarood wand paneel:

  • Kabellengte: 1,5m
  • Aan/uit schakelaar: Nee
  • Warmteoverdracht: Infrarood 90%; convectie 10%
  • Infrarood golf: Lange golf
  • Oppervlakte behuizing: Metaal verzinkt
  • Garantie: 2 jaar
  • Levensduur: Tot 30 jaar
  • Keurmerk: CE, TUV

Toepassingsgebieden: Infrarood plafond paneel voor badkamers en co.

Waar je een infrarood plafond paneel gebruikt, is geheel aan jou. Ter inspiratie hebben we wat informatie verzameld over wat belangrijk is als het gaat om infrarood verwarming in de badkamer, woonkamer en slaapkamer.

Plafondverwarming met infrarood in de badkamer

In de badkamer is de warmtebehoefte gemiddeld groter dan in de andere ruimtes in huis of appartement. Een infrarood plafond paneel, die niet alleen de muren en objecten in de kamer verwarmt, maar ook de vloer, is des te beter voor deze kamer. Rillen na het douchen of baden behoort hiermee duidelijk tot het verleden! Plafond verwarming met infraroodstraling wordt overigens niet alleen gebruikt voor verwarmingsdoeleinden in de badkamer. Zo kan je ook de aanslag van schimmel voorkomen, omdat vocht zich niet in de muren kan ophopen en schimmels geen basis voor leven hebben. Als je kijkt naar de hoge luchtvochtigheid die zich onvermijdelijk snel ontwikkelt in de badkamer, is schimmelpreventie door middel van infraroodwarmte een gezondheidsvoordeel dat niet kan worden uitgesloten.

Plafond infrarood verwarming in de woon- en slaapkamer

Geen twijfel mogelijk: de slaapkamer en woonkamer moeten ook op koude dagen lekker warm zijn! Hiervoor is een infrarood plafond paneel ideaal. Een ander argument dat voor dit type verwarming pleit, is het feit dat het niet de veel geciteerde "droge verwarmingslucht" creëert en dat het binnenklimaat altijd aangenaam blijft. Als je een infraroodverwarming in de woon- of slaapkamer wilt installeren, raden we je aan deze slim te plaatsen: Installeer het infraroodpaneel iets verschoven ten opzichte van de plaats waar je lange tijd zit, staat of ligt. Dit kan bijvoorbeeld het voeteneinde van het bed of boven de tafel zijn, maar ook iets achter of voor de bureaustoel in een kantoor.

Installatie van een infrarood plafond paneel

U kunt onze infrarood plafond panelen direct aan het plafond monteren - zonder hulp, want de installatie is in de kortst mogelijke tijd gedaan. Welke bevestiging de beste keuze is, hangt altijd af van de individuele omstandigheden.

Directe montage aan het plafond

Bij directe plafondmontage is de inbouwdiepte slechts ca. 3 cm. Door de vlakke montage lijkt de verwarming aan het plafond bijna onzichtbaar. U kunt het infrarood plafond paneel trouwens aan elk type plafond bevestigen, of het nu beton, gipsplaat of een ander materiaal is. Voor de montage heb je alleen een boormachine nodig, de rest van de accessoires is al bij de levering inbegrepen. Na het uitpakken kies je eenvoudig de plek op het plafond, plak je de sjabloon erop en boort je op de markeringen de gaatjes. Nu kunt je de pluggen (wanneer nodig) plaatsen en de plafond verwarmingspanelen bevestigen - en is het direct klaar voor gebruik. Deze opbouwmontage is absoluut veilig en vereist geen specialistische kennis. De beslissing waar de verwarming nu precies moet komen te hangen, duurt waarschijnlijk het langst

Bereken het vermogen voor je woonruimte per m².

Het berekenen van het vermogen voor infrarood verwarming is afhankelijk van meerder factoren. Zo is het belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaarde van de woning, het aantal ramen in een woonruimte en het aantal buiten muren. Daarbij gaan we uit van een plafond hoogte van 250cm, dit is momenteel de standaard norm.

Plafond hoogte 2,5m Goede isolatie Matige isolatie Slecht geïsoleerd
1 buitenmuur 50 w/m2 70 w/m2 90 w/m2
2 buitenmuren 60 w/m2 80 w/m2 100 w/m2
3 buitenmuren 70 w/m2 90 w/m2 110 w/m2
4 buitenmuren 80 w/m2 100 w/m2 120 w /m2

Hoe bereken ik het juiste vermogen voor infrarood verwarming?

Oppervlakte ruimte m2 x vermogen w/m2 = benodigde verwarmingsvermogen W
Voorbeeld: een ruimte van 15m2 met een gemiddelde isolatiewaarde en twee buitenmuren. Dan kom je op een aanbeveling van 80w/m2. Dan kom je uit op: 15m2 x 80w/m2 = 1200w
Iedere 5cm dat een plafond hoger is dan 250cm mag u er 5w bijtellen.

Contact gegevens:
verwarmingaktie.nl
Wolfshoek 1a
5511KH Knegsel
Tel: 0402826082
Email info@verwarmingaktie.nl

Showroom open:
Maandag: Gesloten (wel telefonisch bereikbaar)
Di t/m Za van 10:00 -17:00 uur

Laatst bekeken items
319,00 190,20