opc_loader

De techniek van infraroodverwarming

Verwarmen met elektriciteit....... Het beeld wat veel mensen hierbij hebben is de elektrische kachel met ventilatoren van 2000 Watt of meer. Deze jongens hebben als voordeel dat ze makkelijk overal te plaatsen zijn, maar dan hebben we ook gelijk alle voordelen gehad. Dit systeem werkt namelijk met gloeidraden die heet worden en de ventilator blaast dan lucht langs deze gloeidraden waardoor er warme lucht naar buiten stroomt. Dat dit zeer inefficiënt is zal iedereen wel begrijpen. Het is niet voor niets dat bijv. de gloeilamp (die werkt volgens hetzelfde concept) niet meer mag worden verkocht. De techniek van een infraroodverwarming zorgt voor veel meer warmte voor lagere kosten. De huidige techniek is zo geavanceerd dat een infrarood warmtepaneel de natuurlijke zonnestralen exact kopieert.


Om te weten hoeveel warmte je nodig hebt in een woonruimte kun je bij infrarood verwarming uitgaan van de vuistregel dat 50-90 watt per m² nodig is om een behaaglijke warmte te ontwikkelen. De beste manier om te besparen op energie kosten is door goed te isoleren. Wanneer je huis of ruimte op en top geïsoleerd is kun je uitgaan van 40 watt per m² bij gebruik van de infrarood warmtepanelen. Natuurlijk mag je meer verwarmen per m²,  meerdere infrarood warmtepanelen plaatsen in dezelfde ruimte is geen enkel  probleem.


 Gezondheidsaspecten

De straling die van een infrarood verwarming door het lichaam worden opgenomen wordt direct omgezet in warmte en dit draagt bij aan de gezondheid. Het lichaam absorbeert de warmte van de infraroodpanelen sneller waardoor genezing van verwondingen zoals kneuzingen, verstuikingen en ontstekingen sneller plaats vindt. Voor een fitter en gezonder lichaam wordt voor na het sporten het gebruik van infrarood geadviseerd.  De stralingswarmte dringt dieper door waardoor het herstelproces van spieren sneller verloopt. Door de verbeterde doorbloeding wordt de stofwisseling en bloedsomloop gestimuleerd. Deze stralingswarmte zorgt voor een betere reiniging van het lichaam. Vooral reumapatiënten hebben veel baat bij infrarood omdat de diep doordringende warmte zorgt voor verlichting van de pijn. Ook Astma patiënten en contactlens dragers profiteren van infrarood verwarming doordat de omgeving een constante luchtvochtigheid bevat.


Voordelen van infrarood warmtepanelen voor uw gezondheid:


* Versterkt het immuunsysteem van het lichaam

* Verhoogd de bloedcirculatie

* Regenereert en ontspant de spieren

* Zeer hygiënisch door het ontbreken van stofontwikkeling

* Ontgiftigt het lichaam