opc_loader

Menu

9 / 10 van 106 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk
Filters
€ 3238
€ 19211

Warmtepomp

16 artikelen

Bespaar energie met een milieuvriendelijke warmtepomp

De warmtepomp is een van de meest milieuvriendelijke en energiezuinige verwarming opties op de markt. De systemen kunnen niet alleen verwarmen, maar ook koelen, Een warmtepomp is dus een complete combinatie van verwarming en airconditioning. De warmtepompen halen de benodigde energie zoals lucht uit de omgeving. In vergelijking met een elektrische verwarming genereert de warmtepomp ongeveer 25% minder CO2.

warmtepomp

Warmtepompen bieden een energiezuinige, (besparing tot wel 80% t.o.v. gas) alternatief voor verwarming en airconditioners voor in ieder klimaat. Net als je koelkast gebruiken warmtepompen elektriciteit om warmte over te brengen van een koele ruimte naar een warme ruimte, waardoor de koele ruimte koeler en de warme ruimte warmer wordt. Tijdens de periode wanneer je verwarming nodig hebt verplaatst een warmtepomp de warmte van de koele buitenlucht naar binnen als verwarming van je huis. In de zomer wanneer je een airco nodig hebt, werkt de warmtepomp andersom. Dan wordt de warmte van binnen in huis verplaatst naar buiten. Omdat ze warmte overbrengen in plaats van warmte opwekken, kunnen warmtepompen op efficiënte wijze zorgen voor comfortabele temperaturen in je huis.

Lucht-water warmtepomp

De term "lucht-water-warmtepomp" kan op het eerste gezicht verwarrend zijn. Het systeem zet buitenlucht, koud of warm afhankelijk van je behoefte op dat moment om in warm water. Op deze manier wordt er warmte of koeling gegenereerd door de warmtepomp. De monoblock lucht/water warmtepomp is ideaal voor het ondersteunen van bestaande wand- en vloerverwarmingssystemen en daarbij het sanitair warm water. Het vermindert ook aanzienlijk de bedrijfskosten t.o.v. de huidige cv gasketel. Je sluit de monoblock warmtepomp aan op een boiler van waaruit je naar het betreffende verwarmingsysteem(en) en eventueel sanitair warm water vertrekt. Naast aansluiting op vloerverwarming kun je ook kiezen voor laag temperatuur radiatoren zoals fancoils. 

De lucht-water-warmtepompen overtuigen door de volgende voordelen:

  • Lage prijs
  • Officiële goedkeuring niet vereist
  • Ruimtebesparend
  • Eenvoudig achteraf inbouwen

Monoblock warmtepomp

Monoblock warmtepomp is een enkele buitenunit waarin alles ingebouwd zit, dus ook het koelsysteem. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om deze te installeren. Je hoeft enkel de leidingen van de buitenunit van buiten naar binnen te leggen en aan te sluiten op je boiler. Je hoeft dus geen koelleidingen of circuit aan te sluiten waardoor je een gecertificeerde STEK monteur nodig hebt. Ook een jaarlijkse controle van het koelsysteem is niet nodig bij een monoblock warmtepomp. Belangrijk voordeel bij enkel een buitenunit warmtepomp is dat het geluid ook buiten blijft en niet zoals bij een splitunit binnen hoorbaar is.

Split warmtepomp

Split warmtepomp is een systeem met een binnen en buiten unit die door middel van een koelleiding met elkaar verbonden worden. Bij de split warmtepomp zit de verdamper die nodig is in de buitenunit en het koelsysteem in de binnenunit. Hierdoor moet een split warmtepomp wel jaarlijks gecontroleerd worden en ook kun je deze systemen niet zelf in werking stellen. Daar is een F-gassen gecertificeerde monteur voor nodig. Wanneer de binnen- en buitenunit van de split warmtepomp niet verder dan 15m uit elkaar staan is er geen vorstbescherming en koelvloeistof nodig.

Verwarmingaktie.nl is toonaangevende leverancier van elektrische verwarmingsapparatuur