opc_loader

Warmtepompen

Warmtepompen zijn een technologie voor hernieuwbare energie die energie in de grond of lucht omzet in warmte. Dit proces levert het hele jaar door groene, goedkope, energiebesparende verwarming en warm water.

Warmtepompen zijn er voor energie-efficiëntie in huizen te verbeteren. Verlaag uw brandstofrekeningen. Verlaag de CO2-uitstoot van uw huis. Het vereist weinig onderhoud.

Simpel gezegd, een warmtepomp neemt de beschikbare warmte uit de grond of lucht rondom een ​​woning en verhoogt deze tot een meer bruikbare temperatuur voor gebruik in huis. Deze hernieuwbare warmtebron kan worden gebruikt om warme lucht of water (voor ruimte en centrale verwarming) en warm water (voor zowel centrale verwarming als warmwatervoorziening) te creëren.

Warmtepomp voordelen

Dit wordt bereikt door hetzelfde principe te hanteren waarmee een koelkast uw boodschappen kan afkoelen en omgekeerd te gebruiken. Een warmtepomp werkt op de volgende manier. De warmtebron, die buitenlucht kan zijn of een watermengsel dat zich in grondcollectoren bevindt, wordt ofwel geblazen of gepompt over het warmtewisselingsoppervlak van het buitenste deel van de warmtepomp.

Deze warmte (hoewel koud in vergelijking met de inwendige lucht van een woning) is warm genoeg om de speciale koelvloeistof te laten verdampen en in een gas te veranderen. Dit gas wordt vervolgens door een compressor geleid die de druk van het gas verhoogt, een factor die ervoor zorgt dat de temperatuur stijgt.

Het gas (nu verwarmd) wordt over het inwendige warmtewisselingsoppervlak geleid. Deze warmte kan vervolgens rond een woning worden geblazen of worden overgebracht naar de centrale verwarming of het warmwatersysteem van een huis.

Het gas daalt in temperatuur wanneer de warmte wordt overgebracht naar het huis en vervolgens terugkeert naar een vloeibare toestand. Het koelmiddel keert terug naar het externe warmte-uitwisselingsoppervlak en het proces herhaalt zich totdat voldoende warmte in het huis wordt geleid.