opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

Elektrische radiatoren

Verwarm je huis met een elektrische radiator

In tijden waarin gas steeds schaarser wordt stappen steeds meer mensen over op manieren om hun huis op elektrische manieren te verwarmen. De besparingen kunnen flink oplopen, helemaal in combinatie met zonnepanelen. Onze elektrische radiatoren leveren een hoog rendement, hebben een strak, modern design en zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn veel redenen om voor een elektrische radiator te kiezen, hieronder lees je de 10 sterkste argumenten:

1. In iedere ruimte te plaatsen
Als je in jouw huis een conventionele verwarming hebt zul je in de ruimte die je wilt verwarmen buizen door moeten trekken voor de verwarming. Met elektrische radiatoren is dit niet nodig, ze zijn in iedere ruimte te plaatsen en vereisen alleen maar een stopcontact. Elektrische radiatoren zijn de meest eenvoudig te installeren verwarmingselementen die er bestaan.

2. Ze leveren effectieve warmte
De warmte die een elektrische radiator levert behoort tot de meest effectieve die er zijn. Ze verwarmen een ruimte zeer snel op en doordat er ook sprake is van stralingswarmte is dit direct waarneembaar en wordt de straling opgenomen door de objecten in de ruimte. Na het uitschakelen van de verwarming blijven deze objecten nog lange tijd warmte afgeven. Een elektrische radiator heeft de ideale balans tussen snel resultaat, energie-efficiëntie en effectieve warmtelevering.

3. 100% warmte-efficiëntie
Bij een conventionele verwarming gaat er veel energie verloren tijdens het proces. Tijdens het warmtetransport van de CV naar de radiator gaat er bijvoorbeeld al een deel van de warmte verloren via de buizen naar de radiator toe. Maar een elektrische verwarming zet elke watt aan stroom om in warmte zonder energieverlies. Dit maakt ze 100% efficiënt, er wordt geen energie verspild. In combinatie met zon of windenergie is dit de meest klimaatvriendelijke manier van verwarmen. 

4. Nauwkeurige temperatuurregeling
De elektrische radiatoren uit ons assortiment zijn leverbaar met thermostaten die zeer nauwkeurig de temperatuur regelen. De warmteafgifte is zeer stabiel wat een nauwkeurige en constante temperatuur tot gevolg heeft. Verwarmen via CV kent het nadeel dat de temperatuur altijd wat "schommelt", dat is bij elektrisch niet het geval. 

5. Zone verwarming
Met onze modellen met ingebouwde thermostaten is het mogelijk om in iedere ruimte in een woning of bedrijfspand een eigen verwarmingszone in te stellen. Ruimtes waar men kort verblijft kunnen zo een paar graden lager ingesteld worden en ruimtes waar men zich alleen een bepaalde periode van de dag bevindt (zoals een badkamer) kunnen periodiek ingesteld worden. Een zeer effectieve manier om verstandig met warmte om te gaan en de energierekening omlaag te brengen!

6. Eenvoudige installatie
Bij nieuw te verwarmen ruimtes in bestaande woningen is het niet meer nodig gaten in muren te boren om een stelsel van buizen naar een radiator te laten lopen. Bij nieuwbouwwoningen behoort ook de ingewikkelde installatie van CV-ketel tot de verleden tijd. Het installeren van elektrische verwarmingen is zo eenvoudig dat het zelf te doen is. Vaak wordt er bij het vervangen van de gehele verwarming in het huis gekozen voor een bedrade installatie, dan werken de monteurs de bedrading vakkundig weg en is er niets meer van de bedrading zichtbaar. Bijkomend voordeel is de volledige integratie van alle radiatoren die zo vanuit één centrale console of app te bedienen is.

7. Geen onderhoud nodig
Waar een conventionele verwarming jaarlijks controle behoeft is dit bij elektrische modellen niet nodig. Dit is een extra besparing op geld en tijd. Over de gehele looptijd kunnen deze besparingen flink oplopen omdat er in 20 tot 30 jaar van alles vervangen en gerepareerd moet worden bij CV-installaties en bij elektrische modellen is dit zeer zeldzaam. Het enige wat deze radiatoren nodig hebben is zo nu en dan een schoonmaakbeurt met een vochtige doek om ze stofvrij te houden.

elektrische radiatoren

8. Geen koolmonoxide
Ondanks alle jaarlijkse controles en veiligheidsvoorschriften komen er ieder jaar mensen weer te overlijden door een ongelukkige samenloop van omstandigheden bij CV-installaties waardoor er toch koolmonoxide is ontstaan. Koolmonoxide wordt ook wel de sluipmoordenaar genoemd omdat men niets in de gaten heeft. Lichte hoofdpijn terwijl men zich in bad of in bed bevindt en dat is de enige waarschuwing. Dit is bij iedere vorm van elektrisch verwarmen gegarandeerd uitgesloten omdat er geen sprake is van verbranding. Een gerust gevoel voor jouw gezin!

9. Verscheidenheid aan keuze
Natuurlijk zijn er verschillende modellen verwarming te krijgen voor CV-systemen, maar de variatie bij elektrische modellen is vele malen groter zoals op onze website is te zien. Verschillende soorten van warmtetechniek (vloerverwarming, infrarood, airconditioning, etc.) en zeer uiteenlopende modellen van eenvoudig rechthoekig wit tot en met verticale, high-design modellen in allerlei kleuren. Voor iedere ruimte is er een model beschikbaar die een aanvulling is op het interieur.

10. Zeer lange levensduur
De fabrikant levert niet voor niets standaard 15 jaar garantie. Iedereen kent wel die oude elektrische kachels die weliswaar niet echt efficiënt met stroom omgaan, maar een zaak moet hier toch wel worden erkend, ze doen het nog steeds! Ze zijn eigenlijk onverwoestbaar omdat de elektrische componenten die worden gebruikt niet slijtgevoelig zijn en vanwege de "schone warmte" er ook geen roet of verbrandingsdeeltjes in het systeem terecht komen. Wanneer onze radiatoren schoon en stofvrij worden gehouden en ze normaal worden gebruikt kunnen ze tientallen jaren meegaan.


Elektrisch verwarming, de meest duurzame manier van verwarmen

Wil je jouw woning of bedrijfspand toekomstbestendig maken? Heb je ook genoeg van die torenhoge gasprijzen? Kies dan voor elektrisch verwarmen met een (of meerdere) van onze modellen. Ze zijn leverbaar in allerlei uitvoeringen in combinaties met technische extra's. Heb je vragen, neem dan contact met ons op of bel ons op 040-2826082.

Verwarmingaktie.nl is toonaangevende leverancier van elektrische verwarming in Nederland