opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

De gezondheidsvoordelen van infraroodverwarming

Los van het feit dat je met infrarood panelen enorm op je energierekening kunt besparen, biedt deze manier van verwarmen bewezen gezondheidsvoordelen. In veel gezondheidsklinieken wordt al door fysiotherapeuten gebruik gemaakt van infrarood om bepaalde pijnklachten te verlichten. Dat infrarood in staat is om veel warmte te genereren is vooral bekend van de terrasstralers, het is dezelfde soort straling als van de zon. Deze gezonde straling dringt diep door in de huid, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. Wat zijn de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen? Wij noemen ze hier:

1. Boost je immuunsysteem
Infraroodstraling is een lange straling die ons lichaam op natuurlijke wijze absorbeert. Doordat deze warmte diep doordringt, zetten de haarvaten op natuurlijke wijze uit, wat de oxygenatie en regeneratie van rood bloed verhoogt. Beiden helpen onze organen met de ontgiftigingsprocessen. Ook het aantal witte bloedcellen, die ervoor zorgen dat ons immuunsysteem sterker wordt, nemen toe.

Er zijn beweringen gedaan dat infrarood kankerpatiënten ten goede kan komen. Geconcentreerde infraroodwarmte wordt momenteel gebruikt in bepaalde kankerbehandelingen in Europa, waaronder Duitsland, Nederland en Oostenrijk. "Hyperthermie", ook bekend als thermische therapie, is een behandeling waarbij het lichaamsweefsel wordt blootgesteld aan hoge temperaturen om de kernwarmte van het lichaam te verhogen. Kanker houdt niet van warmte en bij deze behandeling worden kankercellen verzwakt. Dit maakt ze gevoeliger voor traditionele bestraling en chemotherapieën die hierop volgen.

Complete lichaamswarmtestraling is ook nuttig gebleken bij de behandeling van depressie en de ziekte van Lyme.

2. Goed voor het hart
Onderzoek van NASA heeft aangetoond dat infraroodstraling een positief effect heeft op het cardiovasculaire systeem bij astronauten wanneer ze zich in dezelfde ruimte bevonden. Astronauten op een missie worden voor lange tijd uitgesloten van direct zonlicht en infrarood is de beste manier gebleken dit tekort te compenseren.

De Mayo Clinic en het Journal of the American College of Cardiology ontdekten ook dat intensief gebruik van infraroodstraling de bloedvatfunctionaliteit aanzienlijk verbeterde bij patiënten die lijden aan diabetes, hoog cholesterol en die rookten.

3. Vermindering van gewrichtspijn en stijfheid
Meerdere klinische studies en proeven in Japan en in de VS hebben aangetoond dat met infraroodbehandeling de stijfheid en pijn die gepaard gaat met veroudering worden verminderd. Mensen met reuma hebben vaak gemeld baat te hebben bij infraroodstraling.

4. Verbeterde bloedcirculatie
Infraroodwarmte verwijdt haarvaten in het lichaam, wat de bloedcirculatie aanzienlijk verbetert. Dit betekent dat de bloedtoevoer naar de spieren wordt verhoogd bij blootstelling aan infraroodwarmte. De verbeterde doorbloeding helpt bij het genezen van wonden en herstellen van spierpijn.

5. Vermindering van allergieën
Conventionele verwarmingssystemen verwarmen de lucht en hierdoor komt deze in beweging. Stof en allergenen verplaatsen zich door dit proces door de hele ruimte. Dit is niet wenselijk voor mensen met ademhalingsproblemen. Na het overstappen op infraroodpanelen wordt een afname van klachten ervaren.

Is infraroodstraling veilig?

Infraroodstraling is 100% veilig en dit is meerdere keren ondersteund in tal van studies. Het Zweedse Nationale Instituut voor Stralingsbescherming heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en heeft deze stelling bevestigd. Hoewel onze infraroodpanelen dezelfde soort warmte genereren als de zon, ontbreken hier de schadelijke UV-stralen.
Infraroodwarmte biedt een aantal uitzonderlijke gezondheidsvoordelen, die bij een conventionele centrale verwarming ontbreken. Het installeren van infraroodpanelen in jouw huis of werkplek bespaart niet alleen de kosten, maar creëert ook een gezondere omgeving. Heb je vragen, neem dan contact met ons op of bel ons op 040-2826082.

Verwarmingaktie.nl is toonaangevende leverancier van elektrische verwarming in Nederland