opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk
Filters
€ 175
€ 456
Te verwarmen m2
Vermogen
Montage
Materiaal
Afmeting (bxh)
Warmte afgifte
Beschermingsklasse
Thermostaat
Kleur
Aan/Uit schakelaar

Infraroodpanelen

36 Artikelen

Infrarood warmtepanelen als verwarming

Klimaat neutraal jouw woning of bedrijfspand verwarmen? Flink besparen op de energiekosten? Wij maken het mogelijk voor je! Infrarood panelen zijn er in verschillende modellen en uitvoeringen en in diverse sterktes. Bij elektrische verwarming heb je de keuze uit meerdere manieren van verwarmen. Je hebt naast infrarood verwarming, convector verwarming en accumulatie verwarming. Kies je voor convector verwarming dan wordt de ruimte verwarmt zoals je gewend bent van cv-radiatoren. Het is een indirecte verwarming die de lucht in de ruimte verwarmt.

Infrarood verwarming is een directe verwarming en verwarmt op een heel andere manier. Het verwarmt de massa i.p.v. de lucht. De infraroodstraling van een infraroodpaneel verwarmt alle muren, plafond, vloer en alle objecten die in deze ruimte aanwezig zijn. Wil je beide vormen van verwarmen, dus zowel direct als indirect, dan is een accumulatie verwarming de oplossing. Deze manier van verwarmen is een hele snelle manier om een ruimte warm te krijgen. Zowel de lucht als de massa worden verwarmd. 

Wat zijn nou alle voordelen van infraroodpanelen? Wij noemen hier de 10 belangrijkste punten om tot aanschaf over te gaan: 

1. Bespaar flink op je energiekosten
Doordat infraroodpanelen 100% warmte-efficiëntie hebben (er gaat geen warmte verloren tijdens het proces) zijn besparingen van 30 tot 50% ten opzichte van verwarmen met aardag eerder regel dan uitzondering. Doordat infrarood een ruimte opwarmt door middel van straling in plaats van convectie (warme lucht) zoals de traditionele cv-verwarming, wordt er veel gerichter verwarmd, de straling is direct voelbaar. Doordat de warmtesensatie bij infrarood groter is dan bij de traditionele cv-verwarming, wordt er bij een lagere temperatuur al een comfortabele warmte ervaren. Ook gaat er bij convectie verwarming veel warmte verloren naar boven, aangezien warme lucht stijgt. Hierdoor is de temperatuur vlak boven de grond vaak een paar graden lager dan vlak onder het plafond, zoals onderstaande afbeelding duidelijk illustreert. Bij infrarood speelt dit niet omdat infrarood niet de lucht verwarmd, maar objecten (dus ook mensen).   

Infraroodpanelen kunnen in alle kamers van de hele woning geïntegreerd worden, zodat ze vanaf een centrale unit of app apart in te stellen zijn. Zo wordt onnodige verwarming flink gereduceerd want met een klik op je telefoon wordt de verwarming in iedere willekeurige ruimte aan- of uitgezet.

2. Milieuvriendelijke manier van verwarmen
Het verwarmen van woningen, bedrijfspanden, winkels en horeca over de hele wereld is verantwoordelijk voor het verbruik van ongeveer de helft van de totale energieconsumptie. Wanneer er verwarmd wordt met infraroodpanelen in combinatie met groene stroom, dan is zonder twijfel deze manier van verwarmen de meest milieuvriendelijke manier die er is. Doordat infraroodpanelen niet de lucht maar objecten verwarmen wordt er ook veel efficiënter verwarmd. Minimale luchtverversing is altijd nodig en hiermee verdwijnt onherroepelijk dus ook enige warmte. Bij infraroodverwarming is hier dus geen sprake van omdat de warmte in de objecten zit opgeslagen. Ook als het infraroodpaneel is uitgeschakeld geven deze objecten nog lange tijd warmte af, in tegenstelling tot warme lucht, deze koelt vele malen sneller af.

3. Esthetische verbetering
Het is niet bepaald een aanvulling voor je interieur, de buizen die door het hele huis heen lopen en de (vaak) lelijke radiatoren die aan de muur bevestigd zijn. Hoe anders is dat met infraroodpanelen! Geen cv-ketel, en geen lelijke buizen en dikke radiatoren meer! Onze infraroodpanelen variëren van eenvoudig hoogglans wit tot en met zwarte keramische platen. Wil je liever een verticaal paneel? Liever diepzwarte, keramische panelen? Of wil je juist liever een glaspaneel? Deze zijn evenals de metalen infraroodpanelen verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vermogens tot 1100 watt. Je geniet met deze modellen dus niet alleen van de warmte, maar ook van een strak en modern uiterlijk. Al deze modellen zijn overal te plaatsen en met hun strakke, moderne design zijn ze een aanwinst voor het oog. Voor elke stijl zijn er panelen beschikbaar die goed aansluiten op jouw interieur.

4. Ruimtewinst
Wat alle cv-installaties gemeen hebben is een grote, logge cv-ketel die ergens moet worden verstopt, wat kostbare ruimte in beslag neemt. Hoeveel nuttiger kun je deze ruimte benutten? Infraroodpanelen hebben geen ketel nodig, dus wanneer jouw cv-installatie aan vervanging toe is en je gaat over op infraroodpanelen, dan heb je deze ruimtewinst al gemaakt. De extra ruimtewinst die wordt geboekt komt doordat er geen verwarmingsbuizen meer nodig zijn. Echter de grootste winst in ruimte wordt geboekt doordat de traditionele radiatoren ongeveer 10 cm dik zijn en 15 tot 20 cm van een muur af moeten staan. Een infraroodpaneel is gemiddeld 2 cm dik, dus je wint hier al rond de 25 centimeter. In kleinere ruimtes kan deze winst enorm zijn, maar ook in grotere ruimtes kan de besparing verder oplopen als er bijvoorbeeld een bankstel voor een verwarming is geplaats. Ook hier moet weer een 20 cm ruimte aangehouden worden om de lucht te kunnen laten circuleren, dan heb je het dus al over een halve meter winst! Wil je jouw bankstel helemaal tegen de muur plaatsen en heb je het liefst al jouw muren vrij? Dan is het ook mogelijk het paneel tegen het plafond te plaatsen. Een infraroodpaneel is eigenlijk overal te plaatsen waar je maar wilt, je kunt dus jouw ruimte inrichten naar jouw volledige wens.

5. Eenvoudig te installeren
Het installeren van de infraroodpanelen is zeer eenvoudig, in veel gevallen kun je het zelf. Er is geen complex leidingwerk nodig zoals bij gewone cv-installaties, de enige vereiste is 230 Volt waar het paneel zijn energie vandaan haalt. Voor het mooiste resultaat wordt de bedrading natuurlijk keurig weggewerkt, monteurs kunnen deze in de muur frezen zodat er geen kabels te zien zijn. Bij de montage aan het plafond monteer je eenvoudig een frame tgen het plafond waar het infraroodpaneel mee wordt beveiligd.

6. Geen onderhoud nodig
Een infrarood paneel heeft geen verbrandings- of bewegende onderdelen. De elementen die in een paneel verwerkt zitten hebben geen onderhoud nodig en zijn zeer duurzaam. Geen ingewikkelde jaarlijkse onderhoudsbeurten meer zoals bij cv-installaties, het enige wat de panelen nodig hebben is zo nu en dan een schoonmaakbeurt met een vochtige doek.

7. Maximale efficiëntie
Doordat infraroodpanelen de tussenlaag overslaat is de warmteoverdracht maximaal. Een conventionele cv-verwarming verwarmd de lucht en die lucht verwarmd ons weer. Infrarood verwarming verwarmd met de straling direct objecten en personen. Is je huis niet optimaal geïsoleerd? Met infrarood is dit niet erg, de stralingswarmte wordt niet negatief beïnvloed door luchtverplaatsing. Een ander voordeel is dat de warmte sneller wordt opgewekt, deze is namelijk direct aanwezig! Binnen drie tot vijf minuten hebben infraroodpanelen hun maximale warmtecapaciteit bereikt en dan is de warmte in de ruimte snel bereikt. Een cv-radiator heeft angere tijd nodig om op temperatuur te komen en dan moet nog de lucht in de ruimte verwarmd worden. Dit proces volstrekt zich vele malen trager. Ook na het uitschakelen van het paneel blijft de warmte langer behouden aangezien deze in objecten is "opgeslagen" en nog geruime tijd warmte afgeeft. 

8. Beter voor de gezondheid
Voor mensen met stof allergieen of astma is een infraroodverwarming een enorme verbetering voor hun gezondheid. Doordat het infraroodpaneel werkt met straling worden objecten verwarmd en niet de lucht waardoor deze niet in beweging komt en stof niet door de ruimte heen gaat zweven. Buiten dit bekende voordeel kent infrarood nog vele andere gezondheidsvoordelen.  

9. Absolute stilte
Van cv-ketels is bekend dat het aan en uitspringen enig geluid veroorzaakt, al zijn moderne systemen vrij stil en staan ze vaak in de kelder of op zolder zodat dit vaak niet hoorbaar is. Maar wanneer deze ruimte grenst aan de ruimte waar zich personen bevinden, dan is het geluid van de cv-ketel wel waarneembaar en kan als storend worden ervaren. Wat wel door het hele huis hoorbaar is, zijn de tikkende verwarmingsbuizen en radiatoren die bij het in- en uitschakelen ietwat in- of uitzetten door de temperatuurverschillen. Sommige mensen vallen dit dit niet eens meer op, anderen die erg van stilte houden vinden dit onprettig. Voor hen is een infraroodpaneel een uitkomst, deze zijn gegarandeerd 100% geluidloos.

10. Kan eenvoudig worden aangesloten op zonnepanelen 
De energierekening kan maximaal worden teruggebracht wanneer infraroodpanelen worden gekoppeld aan zonnepanelen. Ben je al in het bezit van zonnepanelen? Dat is helemaal goed nieuws! Een installateur heeft deze koppeling snel gemaakt en vanaf dat moment zul je blij verrast zijn met de aankomende energierekeningen. Overweeg je infraroodpanelen aan te schaffen? Dan is het een goed idee om uit te (laten) rekenen in hoeveel tijd de zonnepanelen zichzelf hebben terugverdient. Met de aanschaf van de infraroodpanelen wordt er al direct bespaard op de gasrekening. Wordt later deze gecombineerd met zonnepanelen, dan zal de elektriciteitsrekening een onmiskenbare daling laten zien, in de zomer kan deze zelfs tot het absolute minimum worden terug gebracht.

Korte of lange golf infraroodstraling?

Infraroodstraling komt uit het kleurenspectrum en zit dicht tegen de kleur rood aan. Daarom dat de korte golf infraroodstraling vaak een oranje kleur heeft omdat die dichtst bij de rode kleur van het kleurspectrum zit. Korte golf straling zie je vaak terug bij de terrasstralers omdat de warmte zeer intens is en daarom geschikt is voor buiten. Je wordt zelf direct opgewarmd als je in het bereik van de straling verkeerd. Infraroodpanelen hebben de lange golf straling die niet zichtbaar is. Hierdoor zijn ze meer geschikt voor ruimtes van woningen en (kantoor)gebouwen. De stralen van infrarood zorgen voor aangename warmte. Je kunt deze vergelijken met de zon, waarbij je de straling niet ziet, maar wel voelt.

Welk infraroodpaneel kies ik?

Wij bieden diverse modellen infrarood panelen. Je bent niet beperkt in je keuze door de enorme flexibiliteit van onze infrarood panelen. Je kan een paneel in iedere ruimte hangen of plaatsen, of het nu een woon/slaapkamer is, een badkamer, schuur, hobbyruimte of garage. Je kan infraroodverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming laten functioneren. De keuze van welk infraroodpaneel je kiest, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en waar je deze wilt plaatsen. Heb je vragen, neem dan contact met ons op of bel ons op 040-2826082.

Verwarmingaktie.nl is toonaangevende leverancier van elektrische verwarming in Nederland