opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk
Filters
€ 24
€ 157

16 Artikelen

Thermostaten

Met een digitale thermostaat kun je de temperatuur in de ruimte waar het infraroodpaneel zich bevindt tot op de graad nauwkeurig instellen. Sommige infraroodpanelen en convectoren zijn standaard al voorzien van een ingebouwde digitale thermostaat. Als deze niet standaard aanwezig is kun je kiezen uit verschillende externe thermostaten om dit te regelen. Er zijn de eenvoudige varianten die met simpele plus- en minknoppen werken, en je hebt de programmeerbare modellen. Deze zijn ook verkrijgbaar met Wifi waardoor je op afstand alles in kunt stellen.

Door een thermostaat te koppelen aan een infraroodpaneel wordt er veel energie bespaart omdat voor iedere ruimte de temperatuur apart in te stellen is en de ingestelde temperatuur nooit overschreden wordt. In de badkamer wil men in de regel een hogere temperatuur, maar voor een kortere periode, terwijl in de slaapkamer weer een veel lagere temperatuur gebruikelijk is. Het gebruik van een thermostaat levert al gauw een besparing op van rond de 20%. Door in iedere ruimte een thermostaat te plaatsen kunnen de besparingen op jaarbasis flink oplopen.

Regel je temperatuur op afstand

Niets is fijner dan thuis komen in een warme woning. Dit is mogelijk met een Wifi thermostaat die je via je een App op je smartphone kunt bedienen. Het maakt niet uit waar je je bevindt want dit gaat via het internet. Je kunt dus tot op de minuut nauwkeurig instellen wanneer en welke ruimte tot welke temperatuur verwarmd moet worden. Je kunt in de app iedere dag van de week weer anders instellen. Thermostaten kunnen op verschillende manieren bevestigd worden:

  • vrijstaand: deze modellen kun je overal vrij plaatsen
  • opbouw: deze modellen worden aan de muur bevestigd
  • inbouw: deze modellen worden in de muur bevestigd

Infraroodpanelen draadloos instellen

De meeste thermostaten die extern aangesloten zijn worden draadloos verbonden met het infraroodpaneel. Je verbindt een ontvanger aan het warmtepaneel die op zijn beurt weer contact maakt met de thermostaat. Dit kan een losse thermostaat zijn die zich in dezelfde ruimte bevindt of een Wifi thermostaat die je met je telefoon-app kunt bedienen. Er is dus geen sprake van bedrading wat de installatie snel een eenvoudig maakt. Het is ook mogelijk om meerdere verwarmingspanelen in dezelfde ruimte met dezelfde thermostaat te bedienen. Een thermostaat geeft dus veel bedieningsgemak, comfort en besparing op het elektriciteitsverbruik.  

Kies voor veiligheid

Door jouw elektrische radiator of infraroodpaneel te voorzien van een thermostaat kies je voor extra veiligheid. Ook al zijn al onze warmtepanelen beveiligd tegen oververhitting, de thermostaat zal het warmtepaneel automatisch uitschakelen wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt. In uitzonderlijke gevallen dat de beveiliging niet zou werken heeft de thermostaat er dus al lang voor gezorgd dat het paneel niet eens in de buurt zal komen van die temperatuur.

Dus geen energieverspilling of oververhitting doordat het automatisch geregeld wordt door de thermostaat. Met betrekking tot de veiligheid maakt het niet uit welke thermostaat je kiest, allen zullen gegarandeerd het warmtepaneel uitschakelen bij de bereikte temperatuur. Er is eigenlijk geen reden om niet de kiezen voor een thermostaat, want de aanschaf verdient zichzelf snel terug.

Thermostaat voor iedere kamer

Het grote voordeel bij elektrische verwarming is dat je voor iedere ruimte de temperatuur apart kunt instellen door deze te koppelen met een thermostaat. De temperatuur wordt automatisch gemeten en in iedere ruimte kun je dan alles naar je persoonlijke voorkeuren instellen. Met de Wifi modellen kan dit zelfs met je smartphone. Onze thermostaten kunnen gekoppeld worden aan ieder warmtepaneel wat je op onze website tegenkomt. Wel zo handig!

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op of bel ons op 040-2826082.

Verwarmingaktie.nl is toonaangevende leverancier van elektrische verwarming in Nederland