opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

Veelgestelde vragen

Is infraroodverwarming niet veel te duur?

In tegendeel. Bij infraroodverwarming denken mensen nog steeds vaak aan de elektrische radiator (olie radiator) van 2000 watt of meer verbruik waar je voornamelijk je handen aan kunt warmen. Infrarood werkt volgens een heel ander concept. Deze elementen zijn zo geavanceerd dat je al met een vermogen van 50w per m² een woonruimte heel goed kunt verwarmen.


Heb ik een aparte elektriciteitgroep of kracht stroom nodig?

Nee dat is niet nodig. Een standaard 16 ampère aansluiting met een totaal aan 3600 watt per groep is meer dan voldoende. Het is dus geen enkel probleem om een 600 watt samen met  een 1000 watt in dezelfde ruimte aan te sluiten op de netvoeding. Je hebt dus geen krachtstroom nodig en ook geen aparte groep want de Infrarood verwarming elementen werken op 220 volt / 50 Herz.


Wat doe ik met mijn Cv ketel en verwarming?

Als je de complete woning wilt verwarmen met infraroodverwarmingspanelen heb je geen CV-verwarming meer nodig. Je kan dan de ketel uitschakelen of alleen nog gebruiken voor warm water. Als je ook het water laat verwarmen door elektriciteit dan kun je de CV ketel helemaal (laten) verwijderen. Als je hiervoor kiest heb je ook geen onderhoudskosten meer en kun je bij een verhuizing alles probleemloos meenemen.


Is deze manier van verwarmen werkelijk vrij van enige schadelijke stoffen?

Ja absoluut! De elementen zijn gemaakt van staal en gepoedercoat in de gewenste kleur. In het infrarood verwarmingspaneel bevindt zich een speciaal ontworpen verwarmingselement met een ecologisch geteste isolatie. De Infrarood verwarming panelen laten dus geen stoffen vrij, zijn absoluut stil en veroorzaken ook geen stank.


Waar moet een infraroodverwarming paneel geplaatst worden?

De panelen moeten zo gemonteerd worden dat ze zonder obstakels de meeste vrije warmte kunnen afgeven. De ruimte moet altijd totaal berekent worden naar m² om zo de juiste capaciteit te berekenen.


Hoeveel stroom verbruik ik werkelijk?

Als voorbeeld nemen we een vermogen van 1000 watt op een oppervlakte van 20 m², met een thermostaat in het stopcontact. Met een verwarmtijd van 10 uur en kostprijs van € 0,18 per kw kom je dan op € 1,80 per uur. Als de thermostaat ingesteld staat op een bepaalde temperatuur dan schakelt deze de verwarming uit wanneer de juiste temperatuur bereikt wordt. Op deze manier bespaar je 40 tot 50 % van je energiekosten wat dan een besparing geeft van € 0,95 per 10 uur.


Ontstaat er elektrosmog met infraroodverwarming?

Het magnetische veld van een Infrarood verwarming wordt vergeleken met een 40 watt gloeilamp en is dus te verwaarlozen.


Hoe warm wordt de oppervlakte van een infrarood warmtepaneel

De maximale oppervlaktetemperatuur ligt bij onze infrarood panelen op 80 graden Celsius. Dit is de waarde die voorgeschreven is door de VDE en verbranding uitsluit.


Hebben de infrarood warmtepanelen een ventilator?

Nee,  infrarood panelen hebben geen ventilator nodig. Ze werken uitsluitend op infarood straling en daardoor circuleert er geen lucht waardoor er ook geen luchtstroom ontstaat. 


Is infrarood straling gevaarlijk of schadelijk voor de gezondheid?

Het tegendeel is juist het geval. Het gaat om de natuurlijke, onzichtbare e zuivere C lichtstraling die ons dagelijks omringen. Wetenschappelijke studies hebben bewezen dat door infraroodstraling ziektes sneller genezen. Een ander groot voordeel t.o.v. de normale CV-verwarming is dat de luchtvochtigheid stabiel blijft. 


Heb je nog meer vragen of staat je vraag er niet tussen neem dan gerust contact met ons op.