opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

Infraroodpanelen staand

Infraroodpanelen staand zijn flexibel inzetbaar en naar wens overal in de ruimte te plaatsen. Speciale voetjes die bij een infraroodverwarmingspaneel bij kunt bestellen zorgen ervoor dat de infraroodstraler stevig staat. Bij Verwarmingaktie vind je diverse infraroodpanelen met voetjes of wielset als staand model, zodat voor iedere ruimte een passende elektrische infrarood verwarming gekozen kan worden. De infraroodpanelen die met een wielset of voetjes worden aangeboden, verschillen qua afmetingen en vermogen. Je kan bijna bij iedere afmeting een wielset of metalen voetjes bij bestellen. 

Aansluiten van infraroodpaneel staand op stopcontact

Een infraroodpaneel staand wordt ook op een normaal stopcontact aangesloten. Waar bij de montage aan de wand of plafond vaak voor een vaste stroom aansluiting gekozen wordt. Is het bij een verplaatsbaar infraroodpaneel makkelijke om een snoer met stekker te gebruiken. Je kan dan snel en eenvoudig de elektrische verwarming verplaatsen naar een andere ruimte. Dat is een van de voordelen van een mobiele infrarood verwarming. Afhankelijk van het model infraroodpaneel kies je voor voetjes of een wielset.

Voordelen infraroodpaneel vrijstaand

Een infraroodpaneel vrijstaand biedt tal van voordelen en kan op verschillende manieren worden gebruikt. De mee te bestellen voetjes of wielset kunnen eenvoudig op het elektrische verwarmingspaneel worden gemonteerd zodat het infrarood warmtepaneel zowel horizontaal of verticaal als stand-alone te gebruiken is. Vrijstaande infraroodpanelen nemen weinig ruimte in zonder vast te worden bevestigd op muur of plafond. Op deze manier kunnen infraroodstralers flexibel worden gebruikt als staand verwarmingsapparaat in verschillende ruimtes en in verschillende situaties.

infrarood staand voetjes

Bijverwarming in herfst en voorjaar

Zo is een infraroodverwarming staand ideaal voor overgangsperioden van zomer naar winter en omgekeerd. Zeker in herfst en voorjaar is een bijverwarming in de vorm van infrarood ideaal. Het is dan namelijk s’avonds als je op de bank zit soms nog wat fris, maar ook weer niet koud genoeg om de volledige Cv verwarming aan te zetten. Dan plaats je snel een infraroodpaneel staand bij je in de buurt en hoef je niet de volledige centrale verwarming aan te zetten. Neem daarbij nu de hoge energie prijzen en een elektrisch infraroodverwarming betaald zich als heel snel terug. Ook in ruimtes zonder verwarming, zoals een hobbykamer of waar een verwarming zelden gebruikt wordt zoals een slaapkamer, kunnen infraroodstralers snel en eenvoudig met behulp van voetjes of wielset worden geplaatst.

Meer mogelijkheden van staande infraroodpanelen

Niet alleen als verwarming zijn infraroodpanelen zeer effectief. Maar ook als je aan het verbouwen bent kan een infrarood warmtepaneel een uitkomst zijn. Denk bijvoorbeeld wanneer je een bepaalde vloer of muur droog wilt hebben. Dit kan zijn omdat er een waterlekkage is geweest of er zit teveel vocht in je muur en dat moet drogen. Je zet dan een staande infraroodpaneel voor de muur die droog moet worden. De warmtestraling van het warmtepaneel straalt dan gelijkelijk direct op de muur die droog moet worden. Het voordeel van infrarood warmte is dat die gelijdelijk  de muur verwarmd i.p.v. een warmte stralingskanon die vol op een bepaalde plaats warme lucht blaast.

FAQ

Wat is een infraroodpaneel staand?

Een infraroodpaneel staand is een mobiele elektrische verwarming met voetjes of wielset. De voetjes zorgen ervoor dat het  infrarood warmtepaneel rechtop staat en niet omvalt.

Wat zijn de voordelen van een infraroodpaneel staand?

Een infraroodpaneel met voetjes of wieltjes heeft veel voordelen. Enerzijds is de warmteafgifte van infraroodverwarming hoger dan bij conventionele radiatoren. Dit omdat de warmtestraling direct op het object of lichaam is gericht. Anderzijds is de verwarming zeer efficiënt omdat er geen warme lucht wordt verwarmt. De voetjes en of wielset maken ook een zeer eenvoudige en snelle montage mogelijk.

Wat zijn de nadelen van een infraroodpaneel staand?

Nadelen van een infraroodstraler staand met voetjes kunnen zijn dat ze relatief zwaar zijn en daardoor niet gemakkelijk te verplaatsen zijn. Daarom biedt een wielset dan vaak een betere uitkomst omdat je dan gemakkelijk het warmtepaneel kan verrijden. Koop ook altijd stevige metalen voetjes die voor stabiliteit zorgen zodat een infraroodverwarmingspaneel niet om kan vallen.