opc_loader

Menu

9 / 10 van 114 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Fysieke showroom

Artikelen

Elektrisch verwarmen met Infrarood

Schakel nu over op Infraroodverwarming

Door de stijging van de gasprijzen en de stimulans uit de overheid om energieneutraal te gaan verwarmen, kiezen steeds meer mensen voor infraroodverwarming. Doordat steeds meer huizen en gebouwen worden voorzien van zonnepanelen om zelf elektriciteit op te wekken, worden ook de infraroodpanelen steeds populairder. De combinatie van deze twee is perfect, de warmte-efficiëntie maximaal. Je bent dan zelfvoorzienend en je bespaart op je energiekosten. Het is nu het ideale moment om over te stappen van traditioneel gas naar elektrisch.

Ook als je niet in het bezit bent van zonnepanelen is het zeer interessant om te kiezen voor Infraroodverwarming. Omdat de kwaliteit van de infraroodpanelen de laatste jaren enorm is verbeterd en je kunt kiezen uit diverse voordelige modellen, is er tegenwoordig altijd een model die precies geschikt is voor jouw ruimte. Een infraroodverwarming kan je gemakkelijk zelf installeren tegen een muur (muurpanelen) of plafond (plafondpanelen). Ook wanneer je een serre of veranda hebt, kun je die elektrisch op deze manier verwarmen. Hiervoor hebben wij de terrasstralers in ons assortiment. De technologie op het gebied van elektrisch verwarmen met infrarood gaat steeds verder waardoor ze steeds goedkoper worden en het rendement ook bij ieder nieuw model toeneemt.

Voordelen van infraroodverwarming

  • Infraroodverwarming geeft warmtestraling in tegenstelling tot convectie bij cv-radiatoren
  • Zeer zuinig door de afgifte van warmtestraling
  • 20% meer rendement dan conventionele systemen
  • Onderhoudsvrij
  • Makkelijke installatie
  • Kunnen bijna overal gemonteerd worden
  • Geur- geluidloos en stofvrij
  • Zeer geschikt voor mensen met luchtwegen aandoeningen en stof allergie

 

Infraroodverwarming versus convectie verwarming

Een infraroodverwarming geeft warmtestraling af die wordt opgenomen door alle objecten die in de ruimte aanwezig zijn. Deze warmte wordt weer afgegeven aan de ruimte en hierdoor ontstaat er een veel gelijkmatige verdeling van de warmte, zoals in de linker afbeelding hieronder is te zien. Bij convectie is het precies andersom. Deze verwarmt de lucht en doordat warme lucht stijgt ontstaat er circulatie, met als nadeel dat het boven altijd warmer is dan beneden, zie de rechter afbeelding. De combinatie van zonnepanelen en infraroodverwarming heeft nog een groot voordeel; overdag als de zon schijnt wordt er gratis elektriciteit opgewekt en deze wordt dus door Infraroodpanelen omgezet in stralingswarmte. Doordat de hele dag door de straling diep in objecten als meubels, vloerbedekking, kasten etc. doordringt is niet alleen de buitenste laag verwarmt, maar het gehele object. Als de zon dan ondergaat en er geen elektriciteit meer (gratis) opgewekt kan worden is er dusdanig veel warmte opgeslagen in alle objecten dat die ruimte nog lange tijd warm blijft zonder dat er extra verwarmt hoeft te worden. Natuurlijk is het effect hiervan afhankelijk van de grootte van de ruimte, de hoeveelheid objecten, van welk materiaal deze objecten gemaakt zijn en last but not least, de sterkte van de warmtepanelen. Hoe warmer deze panelen de ruimte overdag verwarmen, hoe langer het duurt voordat de ruimte weer is afgekoeld.  

 

infraroodverwarming

 

Haal de zon in huis

De straling van Infraroodverwarming heeft veel overeenkomsten met zonnestraling, met als belangrijkste verschil dat Infraroodstraling geen schadelijke UV stralen bevat. De warmtebeleving is wel gelijk met die van zonnestralen, ook Infraroodstralen dringen diep in je huid door. Behalve de aangename warmtebeleving heeft Infraroodstraling ook bewezen gezondheidsvoordelen, o.a. voor met mensen met reuma.  In diverse internationale wetenschappelijke onderzoeken is bewezen waarom IR stralen een positief effect hebben op je lichaam. Iedereen kent wel de beroemde Infraroodlamp die nog steeds vaak wordt ingezet bij spier- en gewrichtspijn. En de Infraroodsauna is natuurlijk de ultieme beleving, er wordt dan ik korte tijd een grote hoeveelheid Infraroodstraling geïncasseerd, wat bijzonder heilzaam is. Het grote voordeel van Infraroodverwarming in huis is dat het niet een momentopname betreft, maar dat je continu deze aangename straling ontvangt. Ook is deze vorm van verwarmen veel beter voor je luchtwegen, stof dwarrelt namelijk niet rond in de ruimte omdat er geen luchtcirculatie is zoals bij cv-radiatoren. Ervaar je wel eens een droge lucht en vooral in de winter? Daar heb je bij Infraroodverwarming ook geen last van omdat deze straling de watermoleculen in de lucht ongemoeid laten. Laat die winter maar komen!

Bespaar op energiekosten en help het klimaat

Met gebruik van infraroodverwarming in huis bespaar je gemiddeld 20 tot 30% op je energiekosten ten opzichte van de conventionele cv-verwarming. Zeker in combinatie met zonnepanelen is het rendement van verwarmen maximaal. Heb je al zonnepanelen maar nog geen Infraroodverwarming? Schaf deze dan zo snel mogelijk aan want ze zijn een perfecte combinatie. Duurzaam verwarmen is de toekomst. Met de huidige stijging van de gasprijzen en de opwarming van de aarde wordt er gezocht naar andere vormen van verwarming. Infraroodverwarming past helemaal in dat plaatje. Het is een energiezuinige manier van verwarmen die, in combinatie met zonnepanelen, 100% duurzaam is. Meer dan 95% van de energie wordt bij een infraroodpaneel omgezet naar warmte. Hierdoor is het een van de meest voordelige, efficiënte en milieuvriendelijkste manieren van verwarmen.

 

Direct warmte waar je het nodig hebt

Gebruik je maar af en toe een ruimte? Zoals een badkamer, kantoor of hobbyruimte? Dan is het zonde deze de hele dag door te verwarmen zoals bij een centrale verwarming. Een infrarood verwarming biedt dan de ideale oplossing omdat je hier snel en plaatselijk kunt verwarmen. Door een infraroodpaneel tegen het plafond of de wand te monteren op de plek waar jij warmte nodig hebt, verwarm je alleen de directe omgeving waar jij je bevindt. Door de directe warmtestraling krijg je het snel en aangenaam warm. Je kan dus precies bepalen waar je warmte nodig hebt. Ben je aan het werk, dan plaats je een plafondpaneel boven je bureau, zit je tv te kijken en wil je extra warmte, dan schakel je het muurpaneel die tegen de wand is bevestigd aan en sta je in de badkamer dan hebben we trendy spiegels die warmte afgeven. Op deze manier betaal je alleen voor de warmte waar jij hem nodig hebt.

Infraroodverwarming voor binnen of buiten

Infraroodverwarming komen in twee types. Je hebt de infraroodpanelen voor binnen (alle exemplaren op deze pagina) en de terrasstralers die speciaal zijn ontworpen voor buiten. Het verschil tussen deze twee zit hem in de golfstraling. De infraroodpanelen voor binnen hebben een lange IR golfstraling en infrarood stralers voor buiten een korte golf.

Infrarood korte golf

Deze warmte kun je het beste vergelijken direct zonlicht. Sta je in de zon voel je de directe warmte, maar stap je in de schaduw voel je dat je uit de straling stapt. Dat is de korte golf en deze is vaak herkenbaar aan het rood/oranje licht dat ze uitstralen. Ben je in het bereik van deze straling dan voel je warmte, ben je buiten het bereik dan voel je niks. Deze manier van verwarmen is ideaal voor buiten want je moet daar zo gericht mogelijk verwarmen om zo min mogelijk energie te verliezen. 

Infrarood lange golf

Deze manier van verwarmen wordt meestal voor binnen gebruikt. De infraroodpanelen die tegen een wand of plafond gemonteerd worden gebruiken de lange IR golfstraling om de ruimte te verwarmen. De lange golf is minder direct dan de korte golf en geeft daarbij ook geen licht af. Hierdoor is de toepassing vooral geschikt voor binnen in een gebouw of woning. Doordat de lange golf (zoals de naam al suggereert) verder doordringt in objecten en de warmte beter verspreidt, heb je minder in de gaten dar er een verwarmingselement in de ruimte aanwezig is. Het is simpelweg aangenaam warm, zonder dat je een directe warmtebron voelt.

 

 

Kies het juiste infraroodverwarming paneel voor jouw ruimte

Welk verwarmingspaneel is de beste keus voor jouw ruimte? Deze vraag krijgen wij vaak en we geven je graag advies. Door de enorme keuze in de diverse verwarmingsoplossingen is er voor bijna iedere situatie het juiste kant- en klare infrarood model. We sommen alle modellen hieronder op en in welke ruimte ze het beste tot hun recht komen:

  • Infraroodpaneel -> Deze panelen worden bevestigd aan de muur of plafond en zijn ontworpen voor de huiskamer, slaapkamer, keuken, kantoor, sportruimte, hobbyruimte, etc.
  • Keramisch Infraroodpaneel -> Deze panelen zijn vervaardigd met natuurlijke steenmateriaal en geschikt voor iedere ruimte waar design goed tot zijn recht komt
  • Infrarood Glaspaneel -> Deze glazen panelen zijn zeer strak en plat en hierdoor ook erg geschikt voor iedere ruimte waar design goed tot zijn recht komt
  • Kantoorverwarming -> Verschillende soorten panelen om kantoorruimtes of alleen de werkplekken te verwarmen
  • Muurverwarming -> Geschikt voor alle ruimtes, inclusief badkamers
  • Plafondverwarming -> Met deze panelen houd je alle muren vrij en deze zijn geschikt voor alle ruimtes
  • Badkamerverwarming -> Deze panelen zijn bestand tegen hoge luchtvochtigheid en daardoor geschikt voor badkamers, doucheruimtes, zwembaden, sauna's, etc.

 

In huis wordt meestal een infrarood warmtepaneel tegen een plafond of muur geïnstalleerd. Bijvoorbeeld waar je zit, dus bij een bureau, eettafel, of zithoek. Hierdoor heb jij het nooit meer koud en geniet je van een directe comfortabele warme omgeving in jouw woonkamer of werkkamer. Omdat je minder vaak in een slaapkamer bent en deze ook meestal niet dezelfde temperatuur hoeft te hebben als een woonkamer, zijn warmtepanelen ook hier de ideale oplossing. Meestal volstaan de kleinere panelen met een lager wattage zoals de XS 300W. Door de verschillende formaten en vermogens van de infraroodpanelen is er altijd een model aanwezig wat het beste aansluit op jouw behoefte. Wanneer je een paneel combineert met een thermostaat, dan regel je de temperatuur per dag of zelfs per uur. Heb je een garage, veranda of serre die gedeeltelijk of helemaal buiten staat? Dan kies je voor een hoge temperatuur heater zoals onze terrasstraler. Deze heaters zijn zeer geschikt om koude omgevingen in snelle tijd warm te krijgen.

Kies de verwarming voor je eigen werkplek

Met infraroodverwarming is het mogelijk om bijvoorbeeld enkel je eigen werkplek te verwarmen in een grote kantoorruimte. Ook wanneer je in een werkplaats staat of groot magazijn op een vaste plek kun je deze verwarmen zodat jij het altijd warm hebt. Dus geen onnodige ruimtes verwarmen voor een vaste werkplek waardoor je aanzienlijk bespaart op je energiekosten. Kies je voor een kantoorverwarming met een infraroodpaneel dan ben je verzekert van warmte zonder dat deze verdwijnt. Infrarood is namelijk gevoelig voor lucht verplaatsing, dus gaat er een deur of raam open of is het een koude plaats dan nog heb jij het als persoon warm. Ook wanneer je in een grote hal aan het werk bent en jij jou werkplek hebt voorzien van een infraroodstraler dan hoef je niet bang te zijn voor warmte verlies. Want stralingswarmte blijft bij jou en stijgt niet op zoals convectie warmte. Hierdoor wordt met stralingswarmte veel energiewinst, denk aan >75% geboekt door bedrijven waardoor er steeds meer wordt overgeschakeld naar elektrisch industrieel verwarmen met infraroodstralers.

Goede kwaliteit voor een scherpe prijs

De prijs van een infraroodverwarming hangt af van de behoeften en de ruimte waar deze geplaatst moet worden. Afhankelijk van de inhoud van de ruimte wordt bepaald hoeveel vermogen er nodig is om deze ruimte op de door jouw gewenste temperatuur te krijgen. Het kan zijn dat je met één infraroodpaneel uit de voeten kunt, misschien heb je er meerdere nodig. Er is voor iedere ruimte en behoefte een oplossing en dat altijd tegen een zeer acceptabele prijs. Belangrijk is wel om te kiezen voor goede kwaliteit. Kies daarom altijd voor CE en TÜV gecertificeerde modellen. Deze zijn uitvoerig getest en beveiligd voor kortsluiting, overhitting of andere mogelijke veiligheidsrisico's. Dit kan met Aziatische modellen anders zijn, koop dus uitsluitend goedgekeurde modellen met het EU-label. De panelen die door Europese producenten zijn gemaakt garanderen veiligheid, goede kwaliteit en een hoog rendement. Door de nieuwste technieken die worden toegepast tijdens het productieproces zijn de huidige infraroodpanelen veel goedkoper en zuiniger dan enkele jaren geleden. Heb je vragen of kun je advies gebruiken? Neem dan contact met ons op of bel ons op 040-2826082.

Verwarmingaktie.nl is toonaangevende leverancier van Infraroodpanelen in Nederland