opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk
Filters
€ 1499
€ 1500

1 Artikelen

monoblock airco

Monoblock airconditioners

Onder de categorieën monoblock airconditioners vind je airco's die gemakkelijk kunnen worden vervoerd en eenvoudig in verschillende kamers en ruimtes kunnen worden aangesloten. In vergelijking met andere airconditioners zijn deze monoblock airco units relatief eenvoudig te installeren en compact van ontwerp. De monoblock-airco of raam-airco is daarom geschikt wanneer er wordt gezocht naar ongecompliceerde en snelle airconditioning oplossingen. De luchtafvoerslang van de monoblock airco moet direct door de buitenmuur, raam- of deur worden geleid. Om te voorkomen dat er onnodig veel buitenlucht naar binnen komt, dient de door de slang veroorzaakte spleet goed te worden afgedicht. Bij Verwarmingaktie vindt u verschillende soorten modellen met en zonder luchtafvoerslang die alleen worden gebruikt voor ruimtekoeling of voor verwarming en koeling. Extra functies zijn onder meer filteren, ontvochtigen en onafhankelijke ventilatie van de kamerlucht.

Koel en verwarm met een airconditioning

Veel monoblock airconditioners met omgekeerde cyclus om te koelen en te verwarmen hebben zelfs ingebouwde ontvochtigingsfuncties. Als je geïnteresseerd bent in een airconditioner die zowel verwarmt als koelt, is het een goed idee om zowel het verwarmingsvermogen van het apparaat als het koelvermogen te controleren. Naast het merk en de capaciteit is het belangrijk om de kenmerken en bedieningsfuncties te noteren die in elke airconditioner kunnen zijn ingebouwd, zoals slaapstanden, afstandsbedieningen en geluidsniveaus.

Verwarmingaktie.nl heeft meer dan alleen monoblock airconditioners en biedt een uitgebreide reeks split en multi split airco systemen, mobiele airconditioners en luchtreinigers om aan al je behoeften op het gebied van luchtbehandeling te voldoen.

Als je wat meer hulp nodig hebt bij het vinden van de juiste airconditioner voor je huis, nodigen we je uit om onze Airconditioner Koopgids te bekijken.

Monoblock airconditioning compact met snelle installatie

Een monoblock-airconditioner is iets luider dan een conventionele split-airconditioner wanneer deze in bedrijf is, omdat de buiten- en binnenunits compact in één apparaat zijn geïnstalleerd. Dankzij hun compacte ontwerp kunnen ze snel en eenvoudig door iedereen worden geïnstalleerd en onmiddellijk worden gebruikt. Dit type apparaat is door de fabrikant al voorgevuld met koudemiddel waardoor er geen speciale installatie nodig is. Dus gemakkelijk aan te sluiten door iedereen. Wat je ook besluit: je moet de deuren en ramen van de te koelen ruimte altijd gesloten houden, anders zal de warme lucht uit de aangrenzende ruimtes de ruimte instromen en het koelvermogen verminderen.

Hoe luid of stil is een monoblock airco?

In vergelijking met oudere modellen zijn moderne monoblock-airco erg stil, ook al zijn de binnen- en buitenunits in één unit ingebouwd. De compacte systemen zijn ook geschikt in de uitvoeringen raamairco of mobiele airco voor slaapkamers of kinderkamers. Natuurlijk maakt een monoblock airconditioner meer geluid dan een airco met binnen en buiten unit, de split airconditioners.

Wat gebeurt er met het condens water en de lucht?

De vorming van condens water kan zelfs in monobloc airconditioningsystemen niet worden vermeden. Het condens water wordt via een slang die door een opening naar buiten gaat afgevoerd. Dit kan door de murr, raam of deuropening zijn. Dit gebeurt ook met de afvoerlucht zodat de gekoelde kamerlucht niet meteen weer wordt opgewarmd. Om te voorkomen dat buitenlucht binnendringt, dient de opening van waar de slang naar buiten gaat goed te worden afgedicht.

Wat is een monoblock airconditioner

Volgens hun naam bestaan ​​monoblock-airconditioners slechts uit "één blok" of één apparaat waarin het hele koelproces plaatsvindt zonder een tweede unit. Er is dus geen buitenunit nodig aan de huismuur. Een voordeel voor oude of monumentale panden, of gewoon voor een schone gevel. Ook de montage van een monoblock airco is stukken eenvoudiger. Doordat er geen buitenunit is hoeven er enkel 2 gaten door de muur geboord te worden voor het aansluiten van de 2 luchtslangen. Hiervoor zijn geen speciale certificaten nodig, dus iedereen kan en mag een monoblock aircoditioning installeren.

Welk vermogen heb ik nodig voor een monoblock airconditioner te plaatsen?

Doorslaggevend voor de aanschaf van een airconditioner moeten de juiste prestaties in combinatie met de gewenste ruimte zijn, ongeacht welk model monoblock airco je kiest.

Formule voor het juist berekenen van de geschatte benodigde airconditioning capaciteit met een standaard plafondhoogte van 2,40 meter en weinig raamoppervlak. Hierbij gaan we uit van 100 w per m2. Heeft de ruimte meerdere ramen en wordt die benut door meer dan 3 personen dan rekenen we 120 w per m2.