opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

airconditioning

Airconditioning die overtuigt

Als we het over hitte hebben, is een airconditioning of ventilator het eerste dat in je opkomt. Dat klopt voor zover het gaat, maar klimaattechniek is een deelgebied van het totale aanbod dat tot taak heeft de luchtvochtigheid, luchtkwaliteit en natuurlijk de luchttemperatuur te reguleren. Zo maken naast airconditioningsystemen ook warmtepompen, alternatieve verwarmingssystemen en ventilatie deel uit van airconditioningtechnologie. Het is het beste om al deze ruimtes in één te combineren en zo de beste opties te vinden om je huis op een verstandige, effectieve en duurzame manier in te richten. We zijn blij dat je ons gevonden hebt, want wij van Verwarmingaktie zijn het juiste aanspreekpunt voor alle vragen op het gebied van verwarming en koelen.

Welke airco's zijn er?

De meeste gekochte en geïnstalleerde airco's zijn de zogenaamde split airconditioners. Deze bestaan ​​uit een buitenunit en één (single-split) of meerdere (multi-split) binnenunits. Om een ​​optimale koeling te bereiken, moet in elke kamer een binnenunit worden geïnstalleerd. Er zijn verschillende varianten van binnenunits beschikbaar, zoals de mobiele airco, monoblock airco, single- als multi-split airco's die kunnen worden aangesloten en gecombineerd. Als je een airco niet permanent mag of kunt installeren, adviseren wij een mobiele airco als stand-alone unit. Hier hoeft alleen de warme lucht via een afvoerslang uit een raam te worden afgevoerd. Er zijn ook zogenaamde monoblock airconditioningsystemen beschikbaar, die zonder buitenunit binnenshuis worden geïnstalleerd.

Voordelen van airconditioning

Een airco zorgt voor een aangenaam leefklimaat in je woning, kantoor, slaapkamer of andere omgeving. Met een hoge energie-efficiëntie, stille werking en kleine inbouwmaten past een airconditioning in vrijwel alle ruimtes. Vaak wordt gedacht dat een airco nogal wat energie verbruikt. Maar met de nieuwste technologieën behoort dit tot het verleden. Door de ingebouwde warmtewisselaars en zeer efficiënte omvormers die worden geïnstalleerd in moderne airconditioningsystemen, zodat in de koel- en verwarmingsmodus slechts ongeveer 25% van het benodigde vermogen van het elektriciteitsnet is nodig. Naast het koelen van een ruimt kun je met een airco ook verwarmen. Kies je voor een airconditioning van een binnenunit met een aparte buitenunit(split airconditioning) Door de binnenunit van de buitenunit te scheiden met de compressor, is het geluid dat door de binnenunits wordt gegenereerd minimaal.