opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

Voordelen infrarood

De voordelen van Infrarood. Door de stijgende prijs van onze energie, zoals aardgas en aardolie, zorgt ervoor dat we zoeken naar alternatieve energiebronnen om onze gebouwen te verwarmen. Iedereen kan daarom tegenwoordig niet meer om Infrarood Verwarming heen. Met steeds meer toename van groene energie kunt u met Infrarood Verwarming tot wel 35% besparen, en geeft in de nabije toekomst nog verdere economische voordelen. Elektrische Infrarood Verwarming werkt op 220v en heeft geen krachtstroom nodig. Infraroodverwarming heeft een zeer lange levensduur zonder noodzakelijke aansluitingen zoals een rookkanaal, ketel of kachel. Infraroodverwarming verspreid geen gassen en fijnstof en behoort daardoor tot de schoonste en milieuvriendelijkste verwarming. De voordelen van infrarood zijn:

  • Zeer voordelig zeker 200% t.o.v. andere verwarmingssystemen;
  • 35% voordeliger in installatie;
  • Zeer efficiënt, die 100% in warmte wordt omgezet;
  • Comfortabele warmte vergelijkbaar als bij een Kachel;
  • Geen vochtige muren (schimmel) doordat deze warm worden;
  • Geluid en geurloos, en geen ventilator die de lucht verspreidt;
  • Geen stof ontwikkeling zoals bij CV en hete lucht;
  • Geen droge lucht;
  • Totaal onderhoudsvrij;
  • Zeer eenvoudig te monteren.

Het vergelijk met de traditionele cv-verwarming is snel gemaakt, alleen het energie verbruik bij Infrarood is veel lager. Ook cv-verwarming verbruikt elektriciteit. Conclusie Infrarood verwarming is de verwarming van de toekomst.

Bent u ooit op een frisse winterochtend buiten geweest en voelde de warmte van de zon uw gezicht raken? Welnu, dit is infraroodverwarming in actie. Infraroodpanelen produceren bijna onmiddellijke warmte. De infraroodwarmte wordt vrijwel onmiddellijk uitgestraald door het paneel, dus niet meer wachten op een kamer om op te warmen. Infrarood verwarmingskosten zijn lager dan elektrische kachels. De kosten van het laten werken van een infraroodpaneel versus een elektrische convectieverwarmer zijn veel goedkoper, omdat ze minder vermogen nodig hebben om hetzelfde niveau van warmte te leveren - een infraroodpaneel van 600 W biedt bijvoorbeeld hetzelfde verwarmingscomfort als een convectieverwarmer van 1500 W, dus ze vereisen ruwweg een derde van de invoer en zijn daarom goedkoper in gebruik.

Infrarood verwarmingspanelen werken eenvoudig op elektriciteit, dus het is niet nodig om een ketel en extra leidingen te installeren om ze te laten werken. De panelen zelf kunnen ook worden gebruikt om een heel huis te verwarmen en omdat ze naar behoefte kunnen worden in- en uitgeschakeld en vrijwel onmiddellijk warmte produceren, kunt u heel eenvoudig een zoneverwarming produceren (voor elke kamer) die aan uw eisen voldoet.

Infrarood verwarmingspanelen kunnen aan het plafond worden opgehangen, zodat u geen vloeroppervlak verliest zoals bij radiatoren. Hierdoor wordt ook het verwarmingsdekkingsgebied van de panelen vergroot. Op voorwaarde dat u kwaliteitspanelen koopt, weet u zeker dat ze lang meegaan en geen onderhoud nodig hebben.