opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk
Filters
€ 224
€ 385
Te verwarmen m2
Vermogen
Montage
Materiaal
Afmeting (bxh)
Warmte afgifte
Beschermingsklasse
Thermostaat
Kleur
Aan/Uit schakelaar

infrarood plafond panelen

Plafondverwarming

Infrarood verwarmingspanelen zijn een goed alternatief voor gewone radiatoren en vele malen efficiënter om huizen te verwarmen, zonder afhankelijk te zijn van gas. Wil je flink besparen op je energierekening en denk je dat jouw huis geschikt is voor infraroodpanelen aan het plafond? Wij kunnen je helpen bij je keuze voor de perfecte set panelen om jouw huis of kantoor warm te houden tijdens de koude wintermaanden.

4 Artikelen

Waarom infraroodpanelen aan het plafond?

Aan het plafond gemonteerde infraroodpanelen zijn platte panelen die infraroodgolven uitzenden, een onschadelijke vorm van straling die objecten verwarmt in plaats van de lucht. Deze golven verwarmen het oppervlak van objecten en mensen. Radiatoren daarentegen zijn convectieverwarmers, wat betekent dat ze de kamer verwarmen door warme lucht te laten circuleren. Het grote nadeel hiervan is dat radiatoren door het circuleren van lucht ook stofdeeltjes in beweging brengen. Dat maakt aan het plafond gemonteerde infraroodpanelen ideaal voor mensen met allergieën, de lucht blijft onaangetast.

De voordelen van een infrarood plafondpaneel

Er zijn meerder redenen om te kiezen voor een infraroodpaneel voor je plafond. De 10 belangrijkste op een rij:

1. Bespaar flink op je energierekening
Aan het plafond gemonteerde infraroodverwarmingspanelen kunnen jouw energierekening met 30-50% verlagen. Zeker met de huidige gasprijzen kunnen de besparingen enorm oplopen. Wanneer er op jouw huis zonnepanelen zijn geplaatst kunnen de besparingen in gebruik oplopen tot 100%.

2. Klimaat vriendelijk
Aan het plafond gemonteerde infraroodpanelen hebben alleen elektriciteit nodig om jouw huis te verwarmen. Er is dus geen sprake van het verbranden van fossiele brandstoffen zoals gas bij de gebruikelijke CV-installaties. Wanneer infraroodpanelen van stroom worden voorzien door zonnepanelen, is de uitstoot gedaald naar het absolute minimum.

3. Goedkoper dan een warmtepomp
Een compleet infrarood verwarmingssysteem in jouw huis kost gemiddeld de helft van wat je zou moeten uitgeven aan een gelijkwaardig systeem dat wordt aangedreven door een warmtepomp.

4. Amper zichtbaar
In tegenstelling tot een omvangrijke radiator nemen plafondpanelen zeer weinig ruimte in beslag. En omdat ze boven je hoofd hangen vallen ze na een tijdje niet meer op, helemaal als ze in dezelfde kleur zijn als je plafond.

5. Eenvoudige installatie
Plafondverwarmingspanelen zijn zeer eenvoudig aan het plafond te bevestigen, het enige wat moet worden aangesloten is de bedrading op het elektriciteitsnet. Een stukadoor kan de bedrading mooi wegwerken in het plafond zodat de bekabeling geheel onzichtbaar is.

6. Geen last van obstructie
Aan de muur gemonteerde infraroodpanelen moeten zo worden geplaatst dat hun infraroodgolven niet worden geblokkeerd door meubels. Dit geldt niet voor aan het plafond gemonteerde panelen.

7. Geen geluidsoverlast
Wanneer de panelen zijn ingeschakeld is er geen enkel geluid hoorbaar. Ook niet na lang en intensief gebruik. Infraroodpanelen blijven hun hele leven lang muisstil.

8. Controle
Met een smartphone is het zeer eenvoudig om de plafondverwarming in te stellen. Met de uitgebreide menu's kun je de temperatuur en tijdstabellen instellen wanneer de panelen automatisch aan en uit moeten gaan.

9. Besparing op lange termijn
Wanneer je veel grote ruimtes wilt gaan verwarmen met infraroodverwarming zul je een hogere investering moeten doen, omdat één paneel vaak niet voldoende is. Maar omdat de panelen ontzettend lang meegaan heb je deze investering snel terugverdient, zeker in combinatie met de besparing op je energierekening. De afschrijving van een infraroodpaneel is laag door zijn lange levensduur.

10. Betere luchtkwaliteit
Infraroodstraling verwarmt mensen en objecten en niet de lucht. Hierdoor blijft de luchtvochtigheid intact en komt stof niet in beweging zoals met een traditionele CV-verwarming. Mensen met astma of andere luchtwegaandoeningen hebben hier veel profijt van.

Wanneer kies je voor plafondverwarming?

Aan het plafond gemonteerde infrarood verwarmingspanelen zijn perfect voor ruimtes waar er te veel obstakels zijn om voor wandpanelen te kiezen. Infraroodpanelen werken slecht wanneer ze worden geblokkeerd meubels, kasten of planten. Infraroodstraling verwarmt alleen het oppervlak van objecten en mensen, dus het plaatsen van een infraroodpaneel achter meubels zal de effectiviteit drastisch doen verminderen. Met een, aan het plafond gemonteerd paneel, wordt de infraroodstraling niet gehinderd om de hele ruimte te verwarmen. Wanneer er sprake is van een langere, smalle ruimte, is het wenselijk om meer dan één paneel aan het plafond te installeren. Infraroodstralen verspreiden zich gelijkmatig, dus bij een vierkante kamer volstaat één groot infraroodpaneel, maar bij een langwerpige, rechthoekige kamer is het beter om meerder panelen van minder wattages op te hangen. De totale afname van stroom is dan gelijk, maar dan voor een langwerpige ruimte beter verdeelt.

Conclusie

Aan het plafond gemonteerde infraroodverwarmingspanelen zijn briljante hulpmiddelen om jou en jouw huis te verwarmen. Ze besparen je op de kosten, ze gebruiken alleen elektriciteit om te werken en ze laten geen stof circuleren - ideaal voor mensen met allergieën. Naarmate meer mensen op zoek gaan naar alternatieven voor het verwarmen van hun huizen en niet meer afhankelijk te zijn van grote energiemaatschappijen, is het onvermijdelijk dat infraroodverwarmingspanelen steeds populairder zullen worden. In combinatie met andere duurzame technologieën kan infraroodverwarming een essentieel hulpmiddel worden in het streven naar een emmissievrije samenleving.

Denk je dat infraroodpanelen perfect zijn voor jouw huis of kantoor? Heb je vragen? Neem dan contact met ons op of bel ons op 040-2826082.

Verwarmingaktie.nl is toonaangevende leverancier van elektrische verwarming in Nederland