opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

Hybride infraroodpanelen

hybride infraroodpanelen

Wat is een hybride infraroodpaneel?

Een hybride infraroodpaneel is de laatste ontwikkeling in de infrarood stralingstechnologie, deze combineert convectie verwarming met infrarood verwarming. Het grote voordeel is dat ze elkaar perfect aanvullen. Bij het opwarmen van een koude ruimte zorgt de combinatie van warme lucht samen met het infraroodpaneel voor een zeer snelle opwarming van de ruimte. Het hybride convector infraroodpaneel is de ideale hoofdverwarming om je woonkamer, slaapkamer, kantoor of keuken snel op te warmen. Vergeet ook niet de badkamer waar je een korte tijd in verblijft en het dus erg prettig is als deze ruimte ook snel op temperatuur wordt gebracht. Deze hybride warmte radiatoren zijn speciaal ontworpen om ieder interieur extra te snel verwarmen. Je kan deze hybride infraroodpanelen makkelijk aan de muur bevestigen of op de grond laten staan met voetsteunen. Voetsteunen zijn leverbaar in kunststof of metaal.

De werking van een infrarood convector paneel

Een standaard infraroodpaneel straalt alleen aan de voorkant warmte uit. Een hybride infraroodpaneel is een infraroodpaneel die zowel aan de voorkant als aan de achterkant warmte uitstraalt. Doordat er aan de achterkant extra ruimte is gecreëerd wordt hier de lucht opgewarmd en stijgt deze warme lucht automatisch op via de roosters. Je hebt met een hybride infrarood convector een 2 in 1 oplossing, de warmte straling en de warme lucht. De combinatie wordt als zeer aangenaam ervaren want wanneer een ruimte alleen door infrarood verwarmd wordt blijft de lucht nog enige tijd koud terwijl de straling wel warm aanvoelt. Doordat een hybride paneel ook de lucht verwarmd is de warmtesensatie groter.

infrarood convectie en straling warmtepaneel

Thermostaat als bediening

Een hybride infraroodpaneel is altijd voorzien van een thermostaat, je kunt kiezen tussen een manuele of een digitale. De manuele thermostaat werkt door middel van een draaiknop en zijn beschikbaar in de vermogens 600, 1000 en 1400 Watt. Door de draaiknop van koud naar warm te draaien wordt het vermogen geregeld. De modellen van 700 en 1000 Watt worden geleverd met digitale thermostaat. Deze thermostaat is ook te koppelen met Wifi voor nog meer gebruiksgemak.

Voordelen van een Hybride infraroodpaneel

 • Zeer snelle verwarmingsrespons door de combinatie van lucht en infrarood
 • Lage aanschafkosten en lage energiebehoefte garanderen maximaal besparingspotentieel
 • Volledig onderhoudsvrij
 • Eenvoudige installatie, geen dure verbouwingen nodig en direct gebruiksklaar
 • Ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer
 • Prettig gebruik door zeer eenvoudige bediening
 • Geluidsarm
 • 100% geurvrij
 • Houd schimmel buiten vanwege de warme lucht
 • Europese kwaliteitsproductie
 • 5 jaar garantie

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je vragen over dit product? Neem dan contact met ons op en we helpen je verder!

Verwarmingaktie.nl is toonaangevende leverancier van elektrische verwarming in Nederland