opc_loader
Filters
€ 99
€ 240
Montage
Model
Thermostaat
Kleur
Aan/Uit schakelaar
Snoer met stekker

kantoorverwarming

Kantoorverwarming 

Het verwarmen van kantoren wijkt af van de verwarming van een gewone woning. In tegenstelling tot een particulier woonhuis zijn veel kantoren juist overdag bemand. Daarbij is er in veel kantoren sprake van diverse kantoorruimtes waar mensen werken.

infrarood bureauverwarming

Artikel 1 tot 6 (van de 6 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 6 (van de 6 artikelen). Resultaat:1

Kenmerkend voor de problemen bij kantoor verwarming zijn de verschillen in gewenste temperatuur per kantoorunit. Vaak is de temperatuur centraal geregeld en lopen alle kantoorunits mee op de centraal geplaatste cv-ketel.

Na de regeling van de verwarming in de diverse kantoorunits is niet mogelijk. Vaak is het in het ene kantoor te warm terwijl een collega klaagt over juist een te koude verwarming. Ook worden bepaalde ruimtes die slechts incidenteel of zelden worden gebruikt onnodig verwarmd. Wanneer een leegstaande ruimte wel snel moet worden verwarmd, vanwege bijvoorbeeld een vergadering, dan lukt het niet deze tijdig op temperatuur te krijgen.

Juist vanwege deze problematiek is infraroodverwarming ideaal als kantoor verwarming. Niet alleen kan met infraroodverwarming veel zuiniger worden verwarmd doordat infraroodpanelen minder energie vragen. Infraroodkantoorverwarming kan ook per kantoorruimte worden aangestuurd met een eigen thermostaat.

Bij het gebruik van een thermostaat per ruimte is het mogelijk ieder kantoor afzonderlijk te verwarmen. Op deze manier kan de verwarming van een kantoor dat aan de zonkant van het gebouw ligt op een lagere temperatuur worden ingesteld of zelfs worden uitgeschakeld. Een kantoorruimte aan de andere kant van het gebouw kan dan juist wel extra worden verwarmd.

Voor de verwarming van kantoren hebben wij diverse infraroodverwarming systemen. Wij hebben bijvoorbeeld verwarming die direct kan worden geplaatst in het systeemplafond! Wanneer een infraroodverwarming als kantoor verwarming kan worden ingezet kan deze gemakkelijk als een systeemplafondplaat worden aangebracht.

Slimme verwarming met infraroodpanelen

Deze specifieke infraroodpanelen zijn ontworpen en zoals je zou verwachten, is geen enkel element van hun ontwerp over het hoofd gezien. Meestal zijn radiatoren een beetje een doorn in het oog, maar deze panelen zijn modern en minimalistisch en kunnen zelfs worden afgedrukt, waardoor ze meer op een canvas lijken dan op een radiator.

Infraroodverwarming op kantoor lijkt misschien een nieuwe trend, maar het is de meest basale vorm van verwarming die de mensheid kent. Ooit genoten van de warmte van de zon op je gezicht wanneer je op een koude winterdag stapt? Dat zijn de infraroodstralen van de zon die je rechtstreeks verwarmen, in plaats van de lucht om je heen. Op dezelfde manier verwarmen infraroodverwarming, in plaats van de lucht te verwarmen zoals een traditionele radiator (of opslagverwarmer), vaste voorwerpen direct die vervolgens opwarmen.

Een van de grootste voordelen van infraroodpanelen is dat ze zeer snel opwarmen, meestal slechts enkele minuten duren om de doeltemperatuur van de kamer te bereiken.

Ze zijn ook veel minder moeilijk te installeren in vergelijking met een systeemradiator, omdat er geen leidingen nodig zijn. Het onderhoud eraan is ook minimaal en ze hebben een extreem lange levensduur.

In termen van energie-efficiëntie heeft infrarood zeker zijn pluspunten. Met conventionele centrale verwarming heb je de hele cv-ketel nodig om op te starten, zelfs als je slechts één kamer wilt verwarmen. Mensen direct verwarmen in plaats van de lucht om hen heen te verwarmen, is een snellere en efficiëntere manier om een ​​kamer met minder energie te verwarmen.