opc_loader
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1

Kantoorverwarming

Het verwarmen van kantoren wijkt af van de verwarming van een gewone woning. In tegenstelling tot een particulier woonhuis zijn veel kantoren juist overdag bemand. Daarbij is er in veel kantoren sprake van diverse kantoorruimtes waar mensen werken.

Kenmerkend voor de problemen bij kantoor verwarming zijn de verschillen in gewenste temperatuur per kantoorunit. Vaak is de temperatuur centraal geregeld en lopen alle kantoorunits mee op de centraal geplaatste cv-ketel.

Na de regeling van de verwarming in de diverse kantoorunits is niet mogelijk. Vaak is het in het ene kantoor te warm terwijl een collega klaagt over juist een te koude verwarming. Ook worden bepaalde ruimtes die slechts incidenteel of zelden worden gebruikt onnodig verwarmd. Wanneer een leegstaande ruimte wel snel moet worden verwarmd, vanwege bijvoorbeeld een vergadering, dan lukt het niet deze tijdig op temperatuur te krijgen.

Juist vanwege deze problematiek is infraroodverwarming ideaal als kantoor verwarming. Niet alleen kan met infraroodverwarming veel zuiniger worden verwarmd doordat infraroodpanelen minder energie vragen. Infrarood kantoor verwarming kan ook per kantoorruimte worden aangestuurd met een eigen thermostaat.

Bij het gebruik van een thermostaat per ruimte is het mogelijk ieder kantoor afzonderlijk te verwarmen. Op deze manier kan de verwarming van een kantoor dat aan de zonkant van het gebouw ligt op een lagere temperatuur worden ingesteld of zelfs worden uitgeschakeld. Een kantoorruimte aan de andere kant van het gebouw kan dan juist wel extra worden verwarmd.

Voor de verwarming van kantoren hebben wij diverse infraroodverwarming systemen. Wij hebben bijvoorbeeld verwarming die direct kan worden geplaatst in het systeemplafond! Wanneer een infraroodverwarming als kantoor verwarming kan worden ingezet kan deze gemakkelijk als een systeemplafondplaat worden aangebracht.