opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk
Filters
€ 99
€ 240
Te verwarmen m2
Vermogen
Montage
Materiaal
Afmeting (bxh)
Warmte afgifte
Beschermingsklasse
Thermostaat
Kleur
Aan/Uit schakelaar

Infrarood Kantoorverwarming

5 Artikelen

Verschil tussen een kantoor- en woningverwarming

Het verwarmen van kantoren wijkt af van het verwarmen van woningen. In tegenstelling tot woonhuizen zijn kantoren juist overdag bemand. Daarbij is er in veel kantoren sprake van diverse kantoorruimtes waar op verschillende dagen en tijdstippen werknemers hun tijd doorbrengen. Vaak is de temperatuur centraal geregeld en worden alle kantoorunits tot dezelfde temperatuur verwarmd. Ongeacht of er iemand in die unit aanwezig is of niet. En ook al zou iedereen aan het werk zijn, iedere werknemer heeft een andere temperatuurbehoefte. De maximumtemperatuur is natuurlijk eenvoudig in te stellen, maar wanneer er sommige werknemers zijn die het te warm hebben en in hun T-shirt aan het werk zijn, wordt er energie verspild.

Door de basistemperatuur lager in te stellen, bijvoorbeeld 18 °C en dan lokaal bij te verwarmen met een infrarood paneel, wordt er veel energieverspilling tegen gegaan. Zijn er veel mensen op een dag niet aan het werk omdat ze thuis werken? Dan worden al die kubieke meters ruimte maar tot die 18°C verwarmd. Dit kan op jaarbasis tot enorme besparingen leiden, zeker bij grote kantoren met veel werkplekken.

Doordat een infraroodpaneel zeer snel warmte afgeeft en deze warmte door de infraroodstraling diep in de huid doordringt, is een werknemer snel vergeten dat de omgevingstemperatuur 18 °C is. Door de stralingswarmte stijgt de gevoelstemperatuur snel naar de 21 °C. Werknemers kunnen zelf hun temperatuur instellen, de werkgever bespaart op de energiekosten en het is beter voor het klimaat.

kantoorverwarming

Betere werksfeer

Een goed werkklimaat draagt bij aan het succes van een bedrijf. Als werknemers in de winter ruzie maken over de kamertemperatuur, zal dit tot uiting komen in het werkklimaat. De een heeft het nu eenmaal sneller warm dan de ander en dat leidt tot vervelende discussies. Door iedere werkunit van een infraroodpaneel te voorzien is dit probleem eenvoudig op te lossen. Een ander voordeel is dat de droge, warme lucht die ontstaat bij traditionele radiatoren vaak moe maakt, in tegenstelling tot infraroodstraling die juist energie geeft. Droge warme lucht maakt je niet alleen moe en traag, het is ook niet goed voor de ogen en slijmvliezen en is ook de perfecte voedingsbodem voor virussen en ziektekiemen. In een ruimte met een lage luchtvochtigheid zullen werknemers vaker ziek worden.

Met infraroodverwarming als hoofdverwarmingssysteem wordt het perfecte klimaat geschapen die de medewerkers niet alleen efficiënter laat werken, maar ook minder vatbaar maken voor ziektes. Infraroodstraling verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten, muren en lichamen in de ruimte. Hierdoor blijft de luchtvochtigheid in de ruimte ongewijzigd en blijft de lucht koel. Werknemers hebben het aangenaam warm terwijl er tegelijkertijd een frisse lucht wordt ervaren, niet de bekende bedompte lucht die ervaren wordt bij convectie verwarming.

Een infraroodverwarming is de ideale kantoorverwarming. Met een infraroodpaneel wordt veel energie bespaard doordat er gericht verwarmd wordt en dir proces minder energie vraagt dan het verwarmen van lucht, wat een conventionele verwarming doet. Infraroodverwarming kan ook per kantoorruimte worden aangestuurd met een eigen thermostaat. Hiermee loopt de besparing nog verder op want op een zonnige dag wordt 's-ochtends de oostkant van het kantoor door de zon opgewarmd en 's-middags de westkant. De thermostaat monitort continu de temperatuur en wanneer deze boven de ingestelde waarde uit dreigt te komen, zal het infraroodpaneel de stralingskracht afnemen. Elke unit wordt dan apart gemonitord en zo wordt er zeer efficiënt verwarmd.

Voor de verwarming van kantoren hebben wij diverse soorten infraroodverwarmingsystemen. Wij hebben bijvoorbeeld verwarmingspanelen die direct kunnen worden geplaatst in het systeemplafond. Wanneer infrarood als kantoorverwarming wordt ingezet, kan deze gemakkelijk als een systeemplafondplaat worden aangebracht.

Slim verwarmen met infraroodpanelen

Deze specifieke infraroodpanelen zijn speciaal ontworpen voor kantoren en moderne gebouwen en vallen amper op door hun minimalistische uitstraling. Helemaal wanneer deze panelen aan het plafond zijn bevestigd, na een tijd vergeet je dat ze er hangen. Radiatoren zijn meestal niet bijzonder fraai vormgegeven en nemen kostbare ruimte in. Wanneer er voor meerdere infraroodpanelen wordt gekozen kunnen de radiatoren en buizen worden verwijderd en krijgt het interieur een veel strakkere uitstraling. Aan ons wordt vaak de vraag gesteld of dezelfde temperatuur behaald kan worden met infraroodpanelen. Dat is geen enkel probleem, na berekening door onze experts kan worden bepaald hoeveel panelen er nodig zijn om een ruimte tot 21 °C te verwarmen.

Er zijn twee opties om kantoorruimtes met infrarood te verwarmen: bureauverwarming of wand/plafondverwarming. De bureauverwarming past perfect onder elk bureau, kan aan het bureau of een muur worden gemonteerd of met standaardvoeten worden gebruikt. Als het koud is in jouw kantoor, zelfs wanneer de verwarming is ingeschakeld, kun je een infraroodverwarming gebruiken als extra verwarming. Of het nu een kantoor aan huis is of in een bedrijfspand, de bureauverwarming is de perfecte oplossing om zeer gericht de persoon zelf te verwarmen.

Infrarood wand/plafondpanelen kunnen ook worden gebruikt als extra verwarming. Deze oplossing is ook ideaal als het huidige verwarmingssysteem niet sterk genoeg is of je energie in het voor- en najaar wilt besparen door nog niet de CV-installatie in te schakelen, maar te beginnen met alleen de infraroodpanelen. Veel bedrijven waar wij panelen hebben geleverd hoeven alleen de wintermaanden de CV-installatie te laten draaien, tijdens de frissere lente en herfstmaanden leveren onze infraroodpanelen dan meer dan genoeg warmte. Creëer de perfecte werkomgeving voor jou en jouw medewerkers met infraroodstralers.

Een van de grootste voordelen van infraroodpanelen is dat ze zeer snel opwarmen, binnen enkele minuten is er duidelijke stralingswarmte waarneembaar. Dit gevoel komt overeen met de stralingswarmte van de zon. Door de eenvoudige techniek (geen draaiende onderdelen) en dat er bij deze manier van verwarmen geen verbranding plaats vindt, zoals bij een CV-installatie, gaan infraroodpanelen zeer lang mee. In termen van energie-efficiëntie en kostenbesparing heeft infrarood dus zijn pluspunten. Belangrijkste voordeel voor kantoren en gebouwen: met een conventionele centrale verwarming moet de hele cv-ketel draaien, zelfs als je maar één kamer wilt verwarmen, met infraroodpanelen wordt alleen plaatselijk energie toegekend aan de ruimte die moet worden verwarmd. 

Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op of bel ons op 040-2826082.

Verwarmingaktie.nl is toonaangevende leverancier van elektrische verwarming in Nederland