opc_loader

badkamer verwarming

Badkamer verwarming is een infraroodpaneel

Droom je van lekker warme badkamer? Kies dan voor een infraroodpaneel. Het hoeft niet altijd een onhandige radiator te zijn die je badkamer verwarmt. Elektrische infraroodpanelen bewijzen precies het tegenovergestelde. Je verwarmt hiermee de ruimte redelijk snel, na een paar minuten voel je de warmtestraling op je lichaam. Een badkamer infraroodpaneel zorgt dus voor een directe verwarming als je in de buurt van het paneel staat. Deze warmte is vergelijkbaar met de warmte van zonnestralen die je op je lichaam voelt. Daarnaast heb je ook de indirecte verwarming en dan worden alle objecten, muren, plafond en vloer verwarmt. Infrarood warmte zorgt naast de verwarming van de badkamer dat je spieren en gewrichten ontspannen, waardoor je bloedcirculatie verbetert. Dit is precies de warmte die je zoekt voor in een badkamer.

Efficiënt verwarmen

Wil je direct bij het opstaan ​​een aangenaam warme badkamer? Dan is een infraroodpaneel het meest geschiktst. Het is efficiënt en energie zuinig. Door te kiezen voor elektrische verwarming in de badkamer is het belangrijk het juiste model te kiezen. Je hebt namelijk te maken met vocht en elektriciteit en dat gaat meestal niet goed samen. Met de infraroodpanelen die geschikt zijn voor in een badkamer hoef je je daar geen zorgen over te maken, deze hebben minimaal IP-waarde 44. Ze zijn dan getest op spatwater dichtheid.

Badkamer vraagt warmte

Meeste standaard infraroodpanelen hebben een warmtestraling van rond de 85 - 90 graden Celsius. In een badkamer is het wel fijn om meer warmte te hebben. Je komt namelijk meestal uit een warm bad of douche waardoor je lichaam het kouder heeft. Met een badkamerverwarming paneel wat een hogere warmtestraling geeft zoals een ISP infraroodpaneel. Deze warmtepanelen geven een stralingwarmte van 100 - 110 graden Celsius. Bijna alle energie wordt omgezet in warmte waardoor je een hoog rendement behaalt. En dit tegen lage energiekosten op een zo'n zuinig mogelijk energieverbruik.

Bedien eenvoudig je verwarming

Een badkamer verwarming vraagt om een eenvoudige bediening. Je wilt het namelijk snel warmte hebben op je badkamer. Daarom hoef je alleen de stekker in het stopcontact te steken van een infraroodpaneel en de warmte wordt na enkele minuten voelbaar. Het is ook mogelijk de badkamer warmtepanelen aan en uit te schakelen met een lichtschakelaar of te bedienen met een thermostaat. Hiermee krijg je de gewenste temperatuur. Je kan kiezen uit diverse thermostaten. Het SWRE infraroodpaneel heeft een ingebouwde thermostaat. Bij alle anderen sluit je een draadloze externe thermostaat aan, eventueel met Wifi.

Juiste kwaliteit badkamer infraroodpanelen

De badkamer infrarood verwarming panelen uit ons assortiment zijn alle voorzien van het TÜV en CE keurmerk. Dit geef je als klant meer vertrouwen, maar we gaan verder als leverancier. Alle SW en SWRE infraroodpanelen hebben een garantie termijn van 10 jaar met een levensduur verwachting van 30 jaar. Dit zegt alles over de kwaliteit van de infraroodpanelen uit onze collectie.

Voordelen:

  • Onderhoudsvrij
  • Geur- en geruisloos
  • Directe warmtestraling
  • Nauwelijks condens door warme muren, plafond en vloer
  • Eenvoudig en snel te installeren
  • Energiezuinig en milieuvriendelijk
  • Lange levensduur

Welk vermogen heb ik nodig?

Om juiste vermogen te bepalen voor je badkamer gaan we uit van bepaalde kW per m2. Dit is van meerdere factoren afhankelijk zoals de isolatie en bekleding van de muren. Je hebt namelijk bij een betegelde badkamer meer vermogen per m2 nodig dan bij een gestukadoorde badkamer. We gaan uit van het gemiddelde, 100 watt tot 120 watt per m2 bij de berekening voor een badkamer. Als je dit aanhoudt dan heb je altijd een behaaglijke warme badkamer.