Badkamerverwarming
Een infraroodpaneel als badkamer verwarming
Heb je genoeg van je koude badkamer? Geen zin om flink te moeten verbouwen om hier een lelijke CV radiator te plaatsen? Wil je zo efficiënt mogelijk verwarmen? Kies dan voor een infraroodpaneel! Doordat deze panelen zeer plat zijn nemen ze bijna geen ruimte in en kies je voor een spiegelverwarming dan is er visueel helemaal geen verwarmingselement meer in de badkamer aanwezig. En juist in een badkamer wordt een infraroodpaneel optimaal benut omdat de straling direct contact maakt met de huid en niet door de kleding heen hoeft. Met één druk op knop voelt het in no time aangenaam warm in een koude badkamer. Hoe dichter je bij het paneel (of spiegel) staat, hoe warmer je het krijgt. Deze warmte is vergelijkbaar met de warmte van zonnestralen die je op je lichaam voelt. Infrarood zorgt voor behalve aangename warmte er ook voor dat je spieren en gewrichten ontspannen en je bloedcirculatie verbetert. Dit heeft een bewezen goed effect op het lichaam. En indirect worden ook alle objecten in de badkamer verwarmt zodat het nog een lange tijd aangenaam warm blijft, ook nadat je het paneel weer uit hebt gezet.
Wel type infrarood verwarming voor in de badkamer zijn er?
Je kunt kiezen uit drie verschillende modellen:
Alle modellen zijn prima in staat een badkamer te verwarmen, alleen heeft ieder model zijn eigen kenmerken. Zo is een wandpaneel flexibel te plaatsen, daar waar de meeste behoefte is aan warmte. Bij een spiegel is dat natuurlijk anders. En een vloerverwarming heeft dan weer als voordeel dat er nooit meer sprake is van koude voeten en moet vooral serieus overwogen worden wanneer men een nieuwe vloer gaat plaatsen. Wil je toch niet je vloer openbreken maar toch warme voeten? Kies dan voor een warme badmat, deze zijn los te plaatsen en in verschillende uitvoeringen leverbaar. In ieder geval nooit meer koude voeten!
Dus wil je direct bij het opstaan een aangenaam warme badkamer? Dan is een infraroodpaneel bijzonder geschikt omdat deze meteen warmte afgeeft en door zijn efficiënte werking zuinig met energie omgaat. Het is wel belangrijk het juiste model te kiezen, je hebt namelijk te maken met vocht en elektriciteit en dan zijn alleen de uitvoeringen geschikt die een IP-waarde hebben van minimaal 44. Alle panelen die onder deze rubriek vallen voldoen hieraan. Ze zijn dan getest op spatwaterdichtheid.
De meeste standaard infraroodpanelen hebben een warmtestraling van rond de 85 - 90° Celsius. In een badkamer is het wel fijn om wat meer warmte te hebben. De overgang van een warme douche naar koude lucht is al snel onaangenaam dus dan is een warmtepaneel van 100 - 110° Celsius zoals een ISP infraroodpaneel een betere keuze. Bijna alle energie wordt omgezet in warmte waardoor je een hoog rendement behaalt. Het resultaat is een lagere energierekening en daar wordt iedereen blij van.
Eenvoudige bediening
Een badkamer verwarming vraagt om een eenvoudige bediening. De meest gebruikte oplossing is het paneel aan te sluiten op een lichtschakelaar, met één klik is binnen enkele minuten de warmte voelbaar. Een andere oplossing is het paneel te bedienen met een thermostaat, eenmaal ingesteld heb je er geen omkijken meer naar. Je kan kiezen uit diverse modellen thermostaten. Het SWRE infraroodpaneel heeft een ingebouwde thermostaat. Bij alle anderen sluit je een draadloze externe thermostaat aan, eventueel met Wifi. En de meest eenvoudige oplossing is simpelweg de stekker in het spotcontact te steken, maar dan moet wel rekening gehouden worden met de regelementen van de AREI (Algemeen Regelement Elektrische Installaties). Het stopcontact moet bijvoorbeeld een minimale afstand (60 centimeter) hebben van een waterbron. Er zijn soms ook stopcontacten in badkamers aanwezig met laagspanning, daar kan geen paneel op worden aangesloten.
Badkamer Infraroodpanelen met keurmerk
De badkamer infrarood verwarmingspanelen uit ons assortiment zijn allen voorzien van het TÜV en CE keurmerk. Dan weet je dat je een veilig product hebt, maar wij gaan nog een stap verder. Alle SW en SWRE infraroodpanelen hebben een garantietermijn van 10 jaar, met een levensduur verwachting van 30 jaar. Dit zegt genoeg over de kwaliteit van de infraroodpanelen uit onze collectie.
De voordelen:
- Onderhoudsvrij
- Geur- en geruisloos
- Directe warmtestraling
- Nauwelijks condens door warme muren, plafond en vloer
- Eenvoudig te installeren
- Energiezuinig
- Milieuvriendelijk
- Lange levensduur
Kies het juiste vermogen
Om het juiste vermogen te bepalen voor je badkamer gaan we uit van kW per m². Vuistregel is 100 tot 120 watt per m² bij de berekening voor het vermogen van een Infraroodpaneel voor een badkamer. Er zijn nog meer factoren die meespelen zoals de algehele isolatiewaarde van het huis en de bekleding van de muren van de badkamer. Er is bij een betegelde badkamer meer vermogen per m² nodig dan bij een gestukadoorde badkamer. Heb je moeite met het bepalen van het vermogen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op of bel ons op 040-2826082.
Verwarmingaktie.nl is toonaangevende leverancier van Infraroodpanelen in Nederland