opc_loader

spiegel verwarming

De infrarood spiegelverwarming in de badkamer

De badkamer is een kamer met nogal wat eigenaardigheden. Zo is de luchtvochtigheid daar beduidend hoger dan in andere kamers, wat slechts een van de vele redenen is waarom spiegelverwarming met infraroodtechnologie perfect is voor de badkamer.

Artikel 1 tot 3 (van de 3 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 3 (van de 3 artikelen). Resultaat:1

Waarom een ​​spiegel met verwarming in de badkamer?

In principe zijn verwarmde spiegels natuurlijk in elke ruimte te gebruiken. Het gebruik in de badkamer is bijzonder interessant, want naast de reeds genoemde hogere luchtvochtigheid is hier ook een hogere warmtebehoefte. Na het baden of douchen heb je het sneller koud, wat een aangenaam warme kamertemperatuur des te belangrijker maakt. Bovendien wordt de badkamer meestal alleen selectief gebruikt. Maar zelfs als je daar maar een fractie van de dag blijft, wil je het toch lekker behaaglijk hebben. Een infrarood paneel in de badkamer moet daarom de kamer zo snel mogelijk opwarmen. In de praktijk doen infraroodpanelen precies dat, binnen een paar minuten voel je de warmte stralen van een infrarood badkamer spiegelverwarming. De warmtestraling warmt na verloop van tijd ook de koude tegels op de vloer en wanden op. Oh ja, trouwens door infraroodverwarming wordt schimmelvorming op de muren voorkomen, een factor die een belangrijke rol speelt in de badkamer. Voor een nog sterker effect van infraroodverwarming kun je bijvoorbeeld plafondverwarming installeren, die de vloer en jezelf sneller verwarmt.

De speciale technologie van infrarood spiegelverwarming voorkomt ook dat het spiegeloppervlak beslaat. Hoe lang je ook doucht of in bad zit de spiegel is ondanks de hoge luchtvochtigheid direct klaar voor gebruik!

Veiligheid met infrarood spiegelverwarming in de badkamer

Infraroodverwarming in de badkamer - is dat ook veilig? Maak je geen zorgen, deze vraag kan met een volmondig ja worden beantwoord. Al onze infrarood badkamer spiegelverwarmers voldoen aan de eisen voor beschermingsklasse IP44 en zijn daardoor spatwaterdicht. Dankzij de vereiste beschermingsklasse kan de badkamer spiegelverwarming zonder aarzelen veilig in vochtige ruimtes worden gebruikt. Als het infrarood paneel rechtstreeks wordt aangesloten op het stroomnet in plaats van met de meegeleverde stekker, kan een nog hogere beschermingsklasse worden bereikt. Voor de volledigheid moet worden vermeld: De spiegelverwarming mag tijdens het gebruik niet worden afgedekt, natuurlijk is dit uiterst onwaarschijnlijk maar toch. Dit omdat een infraroodverwarming het beste werkt wanneer zijn warmtestraling ongehinderd de badkamer in straalt. Mocht dit toch gebeuren, dan is het geen veiligheidsprobleem. DE badkamer spiegelverwarming panelen zijn voorzien van ingebouwde temperatuursensoren. Deze voorkomen dat het verwarmingselement oververhit raakt en schakelen het in geval van nood automatisch uit.

Spiegelverwarming met thermostaat

De ingebouwde temperatuursensoren van onze spiegelverwarming registreren oververhitting. Mocht je daarnaast nog meer individueel willen regelen wanneer je infrarood verwarming moet werken, dan raden we de infraroodspiegels aan met ingebouwde thermostaat. Hiermee kunt u precies aangeven welke kamertemperatuur bereikt moet worden. De badkamer spiegelverwarming verbruikt dan alleen elektriciteit tot de ingestelde temperatuur en beëindigt daarna het verwarmingsproces. Als de temperatuur daalt, wordt de verwarming weer geactiveerd. Met een thermostaat in de infrarood spiegelverwarming stel je zelf verwarmingsintervallen in. Dit betekent niet alleen een besparing op elektriciteitskosten, maar betekent ook dat je de badkamer gemakkelijk kunt voorverwarmen. Zo kunt je 's ochtends een gezellige, warme badkamer betreden en zich verheugen op warme handdoeken na het douchen.