opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

Wat is infrarood verwarming?

De beste verwarming is de zon die ons door middel van zonnestralen de benodigde levensenergie geeft. Deze zonnestralen doordringen de lucht, verwarmt de aarde en de mensen. Na jarenlang onderzoek is de hedendaagse stralingswarmte verwerkt in o.a. de  elektrische infrarood verwarming om het effect van dit natuurlijke proces toe te passen in jouw eigen woonkamer. Infraroodstraling is gelijk aan zonnestralen, ze verwarmen direct het object (lichaam) en niet de ruimte (convectie). Daardoor is de warmte van infrarood altijd direct daar waar het nodig is.

Infrarood verwarming brengt de warmtestraling direct over zonder tussenliggende overbrugging. De infrarood verwarming heeft lange golven die identiek zijn aan die van de zon! 98% van de energie wordt direct omgezet in voelbare warmte, hierdoor kan het lichaam en het milieu effectiever de warmte opslaan. Na een zeer korte opwarm tijd voel je direct de infrarood warmtestralen. De objecten in de te verwarmen ruimte worden direct verwarmt door de elektrische infrarood verwarming. Het effect van infrarood verwarming kun je vergelijken met de warmte van de zon die je voelt wanneer je met een temperatuur van onder het vriespunt bovenop een berg staat en ondanks de zeer lage temperatuur het toch warm hebt. Exact deze warmte toepassing kun je nu in jouw eigen woning realiseren wat zorgt voor een zeer comfortabel binnenklimaat.


Infrarood verwarming is voortaan de gezondste en voordeligste manier om je woning te verwarmen!


Infrarood verwarming is erg goed voor je gezondheid omdat de lucht zuiver blijft. De infrarood warmte wordt gelijkmatig verspreid in jouw woning en bijkomend belangrijk voordeel is dat het zuurstofgehalte gelijk blijft, dit in tegenstelling van CV of andere vormen van hete lucht verwarmingssystemen.


De werkelijke temperatuur van elektrische infrarood verwarming ligt 2-4 graden Celsius onder de gevoelstemperatuur. Hierdoor wordt de adem beter door de longen geabsorbeerd. Ons advies voor iedereen is een infrarood verwarming. Speciaal voor mensen met een stofallergie of gevoeligheid voor verontreinigde lucht is een infrarood verwarming een ideale oplossing en zorgt voor een zeer zuivere omgeving.


Voor meer informatie:


https://nl.wikipedia.org/wiki/Infraroodpaneel