opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk
Filters
€ 95
€ 96

Elektrische vloerverwarming

2 Artikelen

Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming

Een vraag die ons het vaak gesteld wordt is: 'Kan een elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming dienen?'. Het antwoord is: ja. Er zijn wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet het huis goed geïsoleerd zijn, want de berekening wordt gemaakt op basis van het aantal kubieke meters uitgaande van een goed geïsoleerde woning. Ten tweede vergt de installatie enkele regels die goed opgevolgd moeten worden, zodat er geen warmte naar beneden verloren gaat. Dit wordt voorkomen door onder de vloerverwarming een extra isolatielaag aan te leggen. Wat ook meespeelt is het type vloer wat er overheen gelegd wordt, een dunne parketvloer laat meer warmte door dan een hoogpolig tapijt.

Het elektrische vloerverwarmingsysteem bestaat uit een dunne losse draad die gelijkmatig is verdeeld over de mat en die eenvoudig is aan te brengen doordat de onderkant is voorzien van een plaklaag. Het vloerniveau wordt niet verhoogd terwijl er wel ruimte wordt bespaard omdat de conventionele radiator niet (meer) nodig is. Een vloerverwarming is een volwaardig alternatief voor radiatoren.

infrarood vloerverwarming

Werking infrarood elektrisch vloerverwarming 

Het infrarood elektrische vloerverwarming systeem maakt net als infraroodpanelen gebruik van het principe van stralingswarmte, waarbij objecten en mensen direct worden verwarmd in plaats van de lucht te verwarmen. Bovendien, als de warmtebron zich in de vloer bevindt, wordt het convectie-effect drastisch vermindert. Je wordt omhuld door een zoet en aangenaam gevoel van warmte zoals alleen Infrarood systemen voor elektrische vloerverwarming kunnen bieden. Het resultaat: een optimaal comfort bij een vloertemperatuur die nooit boven de 27 °C komt! Dit is de redenen die een infrarood elektrische vloerverwarming zeer concurrerend maakt in vergelijking met traditionele water- of luchtverwarmingssystemen. De berekening is simpel: met infraroodverwarming zijn direct besparingen van zelfs meer dan 30% te behalen.

Geen beperkingen bij elektrische vloerverwarming

Het leggen zonder beperkingen van elektrische vloerverwarming is eenvoudig, snel en kan zowel nat als droog onder elk type vloer. In de cementdekvloer of tegellijm kunnen verwarmingskabels of matten worden gelegd. Voor droge toepassingen, onder hout, laminaat of parket, zijn hightech aluminium verwarmingsfolies beschikbaar. Kies de juiste infrarood vloerverwarming systeem in onze webshop of laat je online adviseren om de juiste keuze te maken. Geef je de voorkeur aan een adviesgesprek bezoek dan vrijblijvend onze showroom en laat je voorlichten over de juiste infrarood vloerverwarming die het meest voor je geschikt is.

Montage elektrische vloerverwarming

Onder de vloer wordt een elektrisch systeem met een reeks aluminium infrarood stroken of verwarmingsmatten geïnstalleerd. Afhankelijk van het type vloer wordt een van eerder genoemd verwarming systeem gekozen. Deze elektrische systemen variëren in wattage, van 50w tot 400w per vierkante meter. Hoeveel Watt er nodig is, wordt bepaald door de warmtebehoefte, algehele isolatie, grootte van de te verwarmen ruimte en het type vloer. De verwarmingsdraden worden vervolgens op de netvoeding aangesloten. Om de temperatuur van de vloer juist te regelen kan er een thermostaat met vloersensor worden aangesloten. Met de thermostaat is het mogelijk de temperatuur automatisch te regelen en eventueel te programmeren.

Heb je moeite met het bepalen van het vermogen of het type vloerverwarming? Of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op of bel ons op 040-2826082.

Verwarmingaktie.nl is toonaangevende leverancier van elektrische verwarming in Nederland