opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

Split airco

Hier vindt je de ruimtebesparende split airco modellen, ook wel wandairco genoemd. Deze behoren tot de split airconditioningsystemen die traditioneel bestaan ​​uit een binnenunit en een buitenunit. De binnen- en buitenunits zijn verbonden met een slang (koelmiddelleiding) en de apparaten zijn vast geïnstalleerd op de muur. In tegenstelling tot de monoblock aircoditioners zijn de split airconditioners stiller doordat de compressor buiten wordt opgesteld. Wandairconditioners combineren comfort en design. Met hun smalle binnenunit zien ze er lang niet zo groot en log uit als een mobiele airconditioner met of zonder luchtafvoerslang. Split airco's zijn als het ware ruimtebesparend en flexibel, omdat ze geschikt zijn voor een veelvoud aan inbouw en in elke woonomgeving kunnen worden geïntegreerd. Dit apparaat ontwerp is de goedkoopste manier om een ​​kamer te koelen of te verwarmen. De wand split airconditioners worden vaak gebruikt in kleinere en middelmatige ruimtes en wanneer andere modellen niet kunnen worden ondergebracht.

Wat is een split airconditioner?

De split airconditioner is een airconditioner die bestaat uit 2 aparte modules, de binnenunit en de buitenunit. Deze worden met elkaar verbonden door een koelmiddelleiding. Het split airconditioningsysteem zuigt via de binnenunit warme, vochtige ruimtelucht aan en koelt deze met een verdamper af. Hierbij ontstaat condens water dat via een slang wordt afgevoerd. Het systeem voor luchtkoeling en luchtuitwisseling wordt in een aparte ruimte of buiten aan de gevel uitgevoerd en via toevoerleidingen getransporteerd. De gekoelde lucht wordt door de binnenunit terug de ruimte in geblazen. Het koudemiddel komt de buitenunit binnen via de koudemiddelleiding, waar het wordt gekoeld door een compressor. Hierdoor ontstaat warme lucht die direct bij de buitenunit wordt uitgeblazen. Split airconditioners zijn dus dual systemen die de luchtbehandeling niet in dezelfde ruimte uitvoeren. Dit maakt ze efficiënter, minder lawaaierig en meer ruimtebesparend in het toepassingsgebied.

Wat zijn de voordelen van een inverter technologie?

In principe heeft elke airconditioner een ingebouwde compressor die het benodigde koudemiddel comprimeert. Zo kan het in vloeibare en gasvormige toestand beter worden vervoerd. Een inverter-airconditioner heeft ook een compressor, dankzij de juiste componenten is hij echter flexibel in stroomverbruik. De gewenste temperatuur wordt bereikt en gehandhaafd met een deel van het maximale vermogen. De overheersende werking van een omvormer schommelt tussen 20 en 70 procent en niet tussen 0 en 100 procent. Om de gewenste kamertemperatuur te bereiken, kost een inverter-airconditioner ongeveer een derde minder tijd dan een conventionele airconditioner. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, kan deze nauwkeurig worden gehandhaafd.

Kan een split airconditioner het hele huis of appartement koelen?

Ja, dat is theoretisch mogelijk, maar heeft alleen zin bij kleinere panden en split airconditioning systemen met voldoende capaciteit. Luchtuitwisseling met de ruimte waarin de airconditioning is geïnstalleerd, moet worden gegarandeerd. Dus open de deuren en sluit de ramen! Dit werkt handiger en efficiënter met multi-split airconditioningsystemen met meerdere binnenunits in verschillende kamers.

Gemakkelijke bediening

Hoe zit het met bediening via Wifi van je airconditioning? Sommige airco modellen zijn voorzien van Wi-Fi-connectiviteit, waardoor ze op afstand kunnen worden bediend met een smartphone. Het belangrijkste om te overwegen bij het bekijken van een nieuwe split airco systeem is de koelcapaciteit. Deze bepaalt namelijk hoe goed je kamer wordt gekoeld of verwarmt. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte en isolatie van je kamer. Een splitsysteem van 2 kW met omgekeerde cyclus kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor een kamer van 10-20 vierkante meter, terwijl grotere kamers een hogere capaciteit nodig hebben, zoals een splitsysteem van 8 kW met omgekeerde cyclus. Als je meer wilt weten over het kiezen van de juiste airconditioner, nodigen wij je uit om onze Airconditioner Koopgids te bekijken.

Wanneer je besluit een airconditioner met een split-systeem aan te schaffen, is het belangrijk op te merken dat deze moet worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde monteur die in bezit is van een f-gassen certificaat. Installatieprofessional.

Als u een andere benadering van koeling wilt verkennen, blader dan gerust door ons assortiment mobiele airconditioners en monoblock airconditioners.