opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

Infrarood vloerverwarming op maat

Bepaal het vermogen

Lengte verwarming folie/mat

Thermostaat

95,00

Heb je vragen over dit product?

Hierom bestel je bij Verwarmingaktie.nl:

 • Persoonlijk advies
 • Artikelen te bezichtigen in onze showroom
 • Diverse veilige betaalmethoden
 • 14 dagen bedenktijd
 • 100% veilig bestellen
Voorraad:
0 items
Levertijd
Informeer naar levertijd

Infrarood vloerverwarming op maat

Infrarood vloerverwarming op maat wordt compleet geleverd zodat het direct onder je zwevende vloer van hout, pvc, vinyl of laminaat gelegd kan worden. Je geeft ons de complete m2 op met een indelingsplan en wij bezorgen je een prijsofferte. In tegenstelling tot de elektrische verwarmingsfolie die ook als elektrische vloerverwarming gebruikt wordt is deze aluminium infrarood vloerverwarmingsfolie vele malen krachtiger in warmteafgifte. Het volledige vloeroppervlak waar de infrarood vloerverwarming folie is geïnstalleerd wordt verwarmd. Dus niet enkel de delen waar de banen van de voordeligere verwarmingsfolie lopen onder de vloer. Hierdoor heb je altijd koude en warme plekken terwijl dit niet het geval is met de hoog rendement (98%) infrarood aluminium verwarmingsfolie. Omdat geen 1 ruimte qua indeling hetzelfde is, is het op maat leveren van infrarood vloerverwarming een uitkomst. Het is niet meer nodig om allemaal losse banen te leggen die je aan elkaar moet koppelen. Met de aluminium infrarood verwarmingsfolie is het een volledige rol die ja afrolt en aan een stuk in beide richtingen kunt leggen zonder onderbreking.

aluminium verwarmingsfolie

Snel warmte met infrarood vloerverwarming op maat

Met infrarood vloerverwarming op maat heb je geen last meer van koude voeten door relatief snelle gelijkmatige warmteverspreiding. Door de op maat maken en leveren van elektrische vloerverwarming heb je keuze uit verschillende vermogens vanaf 65 W/m2 tot 200 W/m2. Je kan hierom de infrarood vloerverwarming gebruiken als een bij verwarming naast de reeds bestaande verwarming om de kou van de vloer te halen en daardoor het leefcomfort te verhogen. Of je gebruikt een hoger vermogen en kiest elektrische vloerverwarming als hoofd verwarming om bijvoorbeeld een kleinere ruimte in een grote ruimte te verwarmen. Het advies is om minimaal 85% van het oppervlak te voorzien van infrarood vloerverwarming. Op die manier heb je een relatief snelle opwarming van de vloer.

Isolatiewaarde met juiste vermogen

Om de ruimte van voldoende warmte te voorzien is het vermogen van de infrarood vloerverwarming natuurlijk belangrijk. Maar om het juiste vermogen te bepalen is ook de isolatiewaarde belangrijk. Ga je uit om met elektrische vloerverwarming je ruimte te verwarmen, dus zeg maar 75-90% en je woning is normaal tot goed geïsoleerd dan wordt vaak 100 W/m2 gekozen. Maar indien mogelijk i.v.m. het elektriciteitsnetwerk in huis adviseren wij om extra vermogen te kiezen, bijvoorbeeld 120 W/m2. Je weet namelijk nooit hoe koud het gaat worden en het zou jammer zijn als je het geïnstalleerd hebt en blijkt in de praktijk toch niet voldoende te zijn. Er is niets zo erg dan kou. Heb je een minder goed geïsoleerd huis dan adviseren we 140 w/m2. Betreft het aansluiten op het elektriciteitnetwerk is het belangrijk om te weten dat er op een normale groep van 16 Amp maximaal 3300 W aangesloten kan worden. Vaak komt dit overeen met 35 m2 vloerverwarmingsfolie.

laminaatverwarming resultaat

Bijverwarming met infrarood vloerverwarming

Je kan met infrarood vloerverwarming zeer gemakkelijk een bepaalde ruimte of gedeelte bijverwarmen. Door de breedte van 50 cm van de verwarmingsfolie kan je deze eenvoudig installeren, ook in smalle en kleine ruimtes. Heb je bijvoorbeeld een kamer waar je zelden bent, bijvoorbeeld alleen om te strijken of een washok, dan is het zonde om hier een verwarming te installeren die de gehele ruimte verwarmt. Je bespaart dan veel meer energiekosten als je de ruimte enkel verwarmt wanneer je daar bent. Je kan dan een strook infrarood vloerverwarmingsfolie leggen van 160w/m2 op de plaats waar je werkt. Op die manier wordt jezelf warm gehouden zonder dat er overtollige warmte verloren gaat.

Toepassingen infrarood vloerverwarming:

laminaatverwarming infrarood
aluminium verwarmingsfolie voor tapijt, vinyl of pvc

Infraroodverwarming gezond en energiebesparend.

Het is een algemeen begrip dat infraroodverwarming zeer gezond is voor de mens. Zowel voor het lichaam, denk aan spier klachten zoals reuma ect. Maar ook voor mensen die last hebben van al allergieën. Infrarood vloerverwarming geeft warmte straling i.p.v. convectie warmte. Stralingwarmte is nagenoeg stofloos omdat de warmte uitgestraald wordt vanuit de vloer, terwijl bij convectiewarmte zoals bij ventilatoren en radiatoren de stofdeeltje rond dwarrelen. Naast dat het veel gezonder is bespaard infraroodverwarming ook nog eens in je portemonnee. Doordat de warmte opgenomen wordt door de volledige vloer en daarvandaan de ruimte instraalt heb je een warmte buffer. Zo'n warmte buffer geeft ook nog warmte af als de infrarood vloerverwarming uit staat. Hierdoor bespaar je energie en dus geld!

Belangrijk bij installeren van infrarood vloerverwarming

Belangrijk bij het installeren van de infrarood vloerverwarming is de isolatie tussen de bestaande vloer waar de aluminium verwarmingsfolie op gelegd moet worden en toplaag van hout, laminaat of ander materiaal. Kies daarom de juiste ondervloer isolatie materiaal voor tussen de ruwe vloer en verwarmingsfolie. En kies voor op de elektrische verwarmingsfolie, de juiste geluidsisolatie zodat het niet schel en hol gaat klinken in de kamer. Weet je vooraf al waar eventuele zwaardere meubelen komen te staan dan ga je daar geen vloerverwarming leggen evenals onder een keuken blok is het niet nodig.

laminaat vloerverwarming isolatie

Voordelen:

 • Hoog rendemenet 98%
 • Ondervloer hoeft niet geëgaliseerd te worden
 • Nagenoeg geen hoogte verschil
 • Overal toepasbaar

Technische specificaties:

 • Aansluitspanning: 220v
 • Rendement: 98%
 • Vermogen: 65 w/m2 tm 200 W/m2
 • Temperatuurbereik: -10°C - +80°C
 • Breedte verwarmingsmat: 50cm
 • Beschermingsklasse: IPX7
 • Verwarmingskabel diameter: 17mm platte kabel

Contactgegevens:
Verwarmingaktie.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: (+31) 0402826082
Email info@verwarmingaktie.nl

Klik voor de openingstijden