opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

Split airco

Gesplitste airconditioners bestaan ​​uit een buitenste en binnenste componenten die zijn verbonden door een elektrische kabel en twee koperen leidingen waarlangs het koelmiddel naar en van de interne en externe componenten stroomt. Het lawaaierigste en grootste deel van de airconditioner waarin de compressor zich bevindt, bevindt zich buiten, terwijl de interne component veel lichter en stiller is en kan worden geplaatst (afhankelijk van het ontwerp) in bijna elk deel van de binnenluchtruimte.

Ze zijn uitgerust met afstandsbediening en zijn meestal uitgerust met een warmtepompfaciliteit voor verwarming in de wintermaanden. De combinatie van geavanceerde bedieningselementen en een warmtepomp betekent dat de interne luchtruimtes effectief kunnen worden 'geklimatiseerd' door moderne split-airconditioningsystemen die de kamertemperatuur binnen 1-2 graden van de temperatuurinstelling houden.

De meeste split airco’s hebben nu een aantal regelmodi en timers zodat de werking van de unit tot in detail gedetailleerd kan worden geprogrammeerd. Zelfs de richting en zwenkwerking van de afvoerroosters kan meestal worden ingesteld. Op de binnencomponent is er altijd een grof luchtfilter om de spoelen te beschermen tegen grote deeltjes en vaak zijn er ook fijne filters en luchtzuiveringsapparatuur ingebouwd om fijn stof, tabaksrook, plantenpollen, geuren en chemische verontreinigende stoffen te verwijderen.

Gesplitste airconditioners aan de muur zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, capaciteiten en niveaus van functionaliteit. Verbindt een binnenunit met een buitenunit. Kan eenvoudig en onopvallend in gebouwen worden geïnstalleerd zonder dat leidingen nodig zijn. Levert een geavanceerde airconditioningoplossing voor binnenruimtes met één zone tegen een betaalbare prijs. Biedt een eenvoudige oplossing voor toevoegingen met één kamer.

Waarin verschilt een split airco van andere airconditioners?

De installatie van een split-airconditioner is veel eenvoudiger omdat er geen leidingwerk nodig is. In plaats daarvan zijn de binnen- en buitenunits verbonden met een set elektrische draden en slangen. Dit is goed voor uw portemonnee en het milieu. Het leidingwerk dat vereist is voor veel traditionele airco’s verhoogt in het algemeen de energie uitgaven, omdat veel airconditioners veel energie verliezen als gevolg van warmtewisseling in het luchtkanaalsysteem. Zonder een netwerk van kanalen is er zeer weinig gelegenheid voor warmte- of energieverlies in een split airco.

Voordelen van een split airco

Een duidelijk voordeel is het geluid van een split airco. De delen van een airconditioner die het meeste geluid maken zijn de compressor en de ventilator die de condensor koelt. In een gesplitst systeem (in tegenstelling tot een traditionele airconditioner) bevinden de compressor en ventilator voor de condensor zich buiten de gekoelde ruimte en daarom worden de belangrijkste bronnen van geluid verwijderd.

Een split-airconditioner is een efficiënte en kosteneffectieve manier om uw huis te koelen. De hoeveelheid geld die u op uw energierekeningen bespaart, evenals de levensduur van het apparaat, maken het uiteindelijk de moeite waard.