opc_loader

Vermogen infrarood panelen

Om de ruimte voldoende te verwarmen is het belangrijk om de oppervlakte van de ruimte te bepalen. Het aantal vierkante meter van de ruimte is van belang bij het berekenen van het benodigde vermogen van de installatie. Daarnaast zijn zaken als isolatie en de oppervlakte aan ramen van belang om mee te nemen in de bepaling van het vermogen.

Hoe berekent u het aantal panelen?

Het vermogen van de installatie is afhankelijk van de gemiddelde temperatuur die u wilt hebben in uw ruimte. Voor een gemiddelde temperatuur van 20 graden heeft u per vierkante meter 65 Watt nodig.

Door het benodigd vermogen per vierkante meter te vermenigvuldigen met de oppervlakte van de ruimte krijgt u het totaal vermogen dat u nodig heeft aan infrarood warmte panelen voor de desbetreffende ruimte.

  • Maximale hoogte van de ruimte mag 3,5 meter zijn
  • Bij veel ramen of minder goede isolatie, 10 Watt per vierkante meter bijtellen in de berekening.

Bereken het benodigde vermogen van infrarood panelen. Om een ruimte comfortabel te verwarmen met infraroodverwarming, is het belangrijk het benodigde vermogen van de infraroodpanelen te bepalen. Het benodigde vermogen hangt van de de eigenschappen van de ruimte: Oppervlak, hoogte van het plafond, gewenste maximale temperatuur en de isolatie. Bereken het benodigde vermogen in 3 eenvoudige stappen:

  1. Oppervlak van de ruimte - Bereken het oppervlak van de ruimte door de lengte met breedte te vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld: lengte x breedte = 5 x 4 = 20 m2.
  2. Inhoud van de ruimte - Bereken de inhoud van de ruimte door het oppervlak te vermenigvuldigen met de hoogte tot het plafond. Bijvoorbeeld: oppervlak x hoogte = 20 x 2,6 = 52 m3.
  3. Gewenste maximale temperatuur - Kies de gewenste maximale temperatuur in de ruimte. Het benodigde vermogen hangt af van de gewenste temperatuur, en van invloeden van beglazing en isolatie.

18 graden: 20 Watt/ m3

19 graden: 23 Watt/ m3

20 graden: 26 Watt/ m3

21 graden: 29 Watt/ m3

22 graden: 32 Watt/ m3

23 graden: 35 Watt/ m3

24 graden: 38 Watt/ m3

Slecht geïsoleerd of veel beglazing? reken 4 Watt/ m3 extra

Badkamer? reken 10 Watt/ m3 extra