opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

Vermogen infrarood panelen

Om de ruimte voldoende te verwarmen is het belangrijk om de oppervlakte van de ruimte te berekenen. Het aantal vierkante meter is van belang bij het berekenen voor het benodigde vermogen van de installatie. Daarnaast zijn zaken als isolatie en de oppervlakte aan ramen van belang om mee te nemen in de bepaling van het vermogen.


Hoe berekent u het aantal panelen?

Het vermogen van de installatie is afhankelijk van de gemiddelde temperatuur die u wilt bereiken in uw ruimte. Voor een gemiddelde temperatuur van 20 graden hebt u per vierkante meter 65 Watt nodig.


Door het benodigd vermogen per vierkante meter te vermenigvuldigen met de oppervlakte van de ruimte krijgt u het totaal vermogen dat u nodig hebt aan infrarood warmtepanelen voor de desbetreffende ruimte. Maximale hoogte van de ruimte mag 3,5 meter zijn bij veel ramen of minder goede isolatie; 10 Watt per vierkante meter bijtellen in de berekening.


Het benodigde vermogen hangt af van de eigenschappen van de ruimte: oppervlak, hoogte van het plafond, gewenste maximale temperatuur en de isolatie. Bereken het benodigde vermogen in 3 eenvoudige stappen:


Oppervlak van de ruimte: Bereken het oppervlak van de ruimte door de lengte met breedte te vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld: lengte x breedte = 5 x 4 = 20 m2.


Inhoud van de ruimte: Bereken de inhoud van de ruimte door het oppervlak te vermenigvuldigen met de hoogte tot het plafond. Bijvoorbeeld: oppervlak x hoogte = 20 x 2,6 = 52 m³


Gewenste maximale temperatuur - Kies de gewenste maximale temperatuur in de ruimte. Het benodigde vermogen hangt af van de gewenste temperatuur en van invloeden van beglazing en isolatie.


  • 18 graden: 20 Watt/ m³
  • 19 graden: 23 Watt/ m³
  • 20 graden: 26 Watt/ m³
  • 21 graden: 29 Watt/ m³
  • 22 graden: 32 Watt/ m³
  • 23 graden: 35 Watt/ m³
  • 24 graden: 38 Watt/ m³


Is de ruimte slecht geïsoleerd of is er veel beglazing? Reken dan 4 Watt/m³ extra. Betreft het de badkamer?  Reken dan 10 Watt/ m³ extra. Hebt u vragen over deze berekening neem dan contact met ons op.


Als u op zoek bent naar manieren om geld te besparen op uw energierekening en te investeren in de nieuwste verwarmingstechnologie, zijn infraroodpanelen de ideale keuze. Ons uitgebreide assortiment infraroodpanelen ziet er niet alleen modern en stijlvol uit, ze zijn ook een van de meest energiezuinige verwarmingsopties die momenteel op de markt zijn - u kunt enorme besparingen op uw verwarmingskosten realiseren in vergelijking met meer traditionele vormen van elektrische verwarming.


Infraroodpanelen zijn een nieuwe en innovatieve vorm van elektrische verwarming. Stralingswarmte, gecombineerd met digitale regelingen van timers en thermostaten, kunnen u helpen de energie-efficiëntie te maximaliseren en de bedrijfskosten te verlagen. Stijlvolle en moderne, infraroodpanelen zijn ontworpen om mensen en oppervlakken direct te verwarmen, waardoor de stof van het gebouw en objecten in de kamer wordt verwarmd in plaats van de omgevingslucht.


Binnenshuis kunnen onze slanke infraroodpanelen op muren en plafonds worden gemonteerd voor discrete en efficiënte verwarming door het hele huis. Infraroodpanelen bieden alle comfort van gewone radiatoren, maar zonder de verspreiding van stof en warmteverlies door tocht: ze zijn goedkoop in gebruik en zijn zacht voor allergieën.


Hoe werken infraroodpanelen?

Traditionele verwarmingsmethoden hebben de neiging warmte af te geven aan de omringende lucht die zich over de nabijheid van de verwarmer verspreidt. In tegenstelling tot andere modaliteiten van verwarming, straalt infraroodverwarming een natuurlijke vorm van warmte uit op een uniforme manier die wordt geabsorbeerd door objecten. En ook nog eens een flink vermogen infrarood panelen.


Bij infraroodverwarming hoeft u niet te wachten om op te warmen, dit komt door de snelwerkende warmte die wordt afgegeven door het infraroodpaneel. De warmte wordt gecreëerd door een precieze warmtestraal die via een gestage stroom warmtedeeltjes op een object wordt gericht. Dit is handig vanwege het feit dat, ongeacht waar u bent, de warmte gericht is op het individu en niet op de miljoenen luchtdeeltjes in de kamer.


Omdat het infraroodpaneel licht uitstraalt en geen ventilatoren gebruikt, werkt het in volledige stilte! Dit maakt het een perfecte aanvulling op elke kamer, vooral degenen waar u wat rust en stilte wilt.