opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk
Filters
€ 1264
€ 2280

Elektrische CV-ketel

9 Artikelen

Elektrisch Cv Ketel kiezen als verwarming

Elektrische Cv Ketel kiezen als verwarming wanneer je huidige gas Cv ketel toe is aan vervanging of je nieuw gaat bouwen. Het is goed je te oriënteren naar de juiste oplossing. In de huidige tijd is gas verwarming niet meer vanzelfsprekend. Er zijn verschillende nieuwe milieuvriendelijke mogelijkheden waaronder dus ook de Elektrische Cv Ketel. Het is dus zeker de moeite waard om de voor- en nadelen van individuele oplossingen te kennen. Soms is het moeilijk om op het eerste gezicht de werkelijke winst van een Elektrische ketel investering te zien.

Is een elektrische cv ketel de oplossing voor een huisverwarmingssysteem.

Het lijdt geen twijfel dat de wereld zich in een steeds milieuvriendelijkere richting beweegt. Dus waarom niet kiezen voor een oplossing die past bij deze trend? Elektrische cv-ketels zijn ecologische warmtebronnen ze produceren energie zonder extra vervuiling zoals wel het geval bij een Cv gasketel of pelletketel of andere biomassa verwarming oplossing. Door het plaatsen van een elektrisch cv ketel in combinatie met zonnenpanelen ben je volledige onafhankelijk van je energie toevoer en bespaar je t.o.v. je huidige energiekosten met een gas cv ketel.

Het onmiskenbare voordeel van een elektrische ketel.

Met het plaatsen van een elektrische cv ketel heb je geen gas aansluiting of rookkanaal zoals bij een houtvergasser of pelletketel meer nodig. Hierdoor wordt de veiligheid voor iedereen vergroot wat zich tegelijkertijd terug vertaalt in een veel goedkopere werking dan in het geval van gas- of stookolieketels. Houd er ook rekening mee dat elk huis of ander gebouw is uitgerust met een elektrische aansluiting, zodat je geen extra installatie hoeft aan te sluiten, zoals bij gas of pelletketels. De elektrische cv ketels die wij aanbieden, worden ook gekenmerkt door lagere prijzen dan hun traditionele tegenhangers.

Wat onderscheidt elektrische Cv Ketels?

De elektrische ketels die wij aanbieden, onderscheiden zich niet alleen door hun esthetische ontwerp, maar ook door het installatiegemak. Deze Cv ketels hebben geen speciale ruimte nodig. Installeer de elektrische cv ketel gewoon op een plaats dicht bij de elektrische installatie in je huis zodat de aansluiting gemakkelijk is. Door het compacte formaat past de cv ketel bijvoorbeeld perfect in een inbouwkast die gemakkelijk toegankelijk is. Hierdoor is de elektrische Cv verwarmingscentrale altijd binnen handbereik wanneer het nodig is. De cv-ketels worden volledig automatisch bestuurd, bovendien maken sommige modellen het mogelijk om de werking van de elektrische ketel op afstand via internet te regelen. Je kan de elektrische cv ketel volledig naar eigen individuele behoeften programmeren. Het is zelfs mogelijk om per persoon per kamer een apart programma in te programmeren. Hierdoor ben je optimaal bezig met energiebesparing. 

Elektrische cv ketels de perfecte oplossing voor jouw woning!

Om aan de groeiende eisen van onze klanten te voldoen, hebben we het aanbod op het gebied van verwarming verfijnd. Wij voorzien onze klanten van moderne elektrische cv ketels die uiterst comfortabel en veilig in gebruik, en tegelijkertijd betrouwbaar en duurzaam zijn. Ons aanbod bevat daarnaast ook warmtepompen en airco's als alternatief. Het aanbod van de voorgestelde artikelen is zeer divers en interessant, zodat onze klanten de kans hebben om voor elk, zelfs het meest geavanceerde project, het optimale verwarmingsysteem te vinden. Omdat wij aan de wensen van onze klanten willen voldoen, garanderen wij professioneel advies, aantrekkelijke prijzen en snelle uitvoering van bestellingen.

Installeren van een elektrische CV ketel

Wil je van het gas af om onafhankelijk te zijn het verwarmen van je woning en geen hoge energiekosten meer te betalen dan is het installeren van een elektrische CV ketel de juiste oplossing. De huidige gas CV ketel wordt verwijderd en vervangen door een elektrische cv ketel met het juiste kilowatt vermogen. De bestaande gasleiding wordt afgedopt waarna de gasketel verwijderd kan worden. Daarna wordt de huidige dakdoorvoer goed dicht gemaakt zodat er geen koude lucht meer doorheen komt en ook de syphon wordt dicht gemaakt. Hierna kun je de elektrische cv ketel op dezelfde plaats installeren als voorheen. Daarna sluit je de verwarmingsleidingen aan op de elektrische cv ketel die direct wordt aangesloten op het standaard elektriciteit netwerk. Voor het elektrisch aansluiten heb je een enkelfase of 3 fasen elektrische leiding vanuit de meterkast nodig. Een elektrisch Cv ketel tot 6 kW heeft voldoende aan 3x16A, bij meer vermogen tot bijvoorbeeld 15 kW het je 3x20A zekering nodig. Voor het aansluiten van een elektrische CV ketel en het verwijderen van een oude gasketel is geen CO-certificaat noodzakelijk zoals wel bij alle gasgestookte producten nodig is.

Kies het juiste vermogen van je elektrische cv ketel

Je kan het kilowatt vermogen van je huidige cv gasketel niet 1 op 1 kopiëren naar een elektrische cv ketel. Zo is een Cv gasketel meestal een combi ketel en hebben ze daardoor vaak een vermogen van rond de 20-25 kW. Een elektrische cv ketel heeft dit grote vermogen helemaal niet nodig. In de meeste gevallen is een 6-9 kW elektrische cv ketel voldoende om een normale woning tot ongeveer 100 m2 te verwarmen. Hierbij is natuurlijk ook de isolatie waarde zeer belangrijk. Want wanneer je een zeer goede isolatie waarde hebt, kun je een elektrische cv ketel nemen met minder vermogen en bij mindere isolatie natuurlijk andersom. Wanneer de isolatie waarde niet perfect is dan kun je ook nog kiezen om de isolatie van je huis te verhogen voordat je kiest voor een cv ketel met meer vermogen.

Verbruik bij elektrische cv ketel

Bij het verwarmen van je huis met een elektrische cv ketel wordt iedere kWh stroom ie verbruikt wordt omgezet in kWh warmte waarbij er dus geen verlies is. Belangrijk is wel om dat de elektrische cv ketel dan wel goed is in geregeld. Dus de redenering die algemeen aangenomen wordt dat het elektrisch verwarmen van je woning zonder zonnepanelen veel duurder is dan met een HR gasketel is onzin. Want bij een gasketel wordt niet het volledige verbruikte gas omgezet in warmte, hier heb je een verspilling van tussen de 50-70%. Het gemiddelde gasverbruik door Essent vastgesteld is 1500 m3 hiervan wordt ongeveer 75%(1125 m3) gebruikt voor verwarming en 375 m3 voor het verwarmen van sanitair tapwater. Als je dit omzet naar kWh zou je met een elektrische cv ketel 3000 kWh verbruiken voor alleen het verwarmen van je huis. Alle berekeningen zijn natuurlijk wel afhankelijk van de isolatie waarde. Deze heeft natuurlijk een behoorlijke invloed op het verbruik. Dus dat het verbruik bij elektrische cv ketel aanzienlijk meer is dan bij een HR ketel is onzin, het is juist ongeveer 22% voordeliger. En vergeet ook niet dat een warmtepomp in principe elektrisch verwarmen is van je woning. En dan heeft een elektrische cv ketel toch veel voordelen, t.o.v. een warmtepomp.

Warm water

Een elektrische cv ketel zorgt voor het verwarmen van je huis. Maar je wilt natuurlijk ook gebruik maken van warm water. Hiervoor maak je gebruik van een doorstroomverwarmer of een elektrische boiler. Het is dus niet zoals bij een warmtepomp of bijvoorbeeld een pellet cv ketel dat je een aparte hygiëne boiler nodig hebt die veel plaatst, inneemt. Het voordeel van een doorstroomverwarmer t.o.v een elektrische boiler is dat die qua afmetingen stuk kleiner is doordat er geen water opslag aanwezig is. Wanneer je warm water vraagt krijg je die direct zonder dat wachten nodig is en er zal nooit warm water achterblijven wanneer er geen vraag meer is. Hierdoor heb je ook nooit het probleem dat er geen warm water meer is als je het vraagt. Daarom is een doorstroomverwarmer het meeste efficiënte product om te voorzien in warm water.

Verwarmingaktie.nl is toonaangevende leverancier van elektrische verwarming in Nederland