opc_loader

Infraroodpaneel SWRE 1000w

Hierom bestel je een infraroodpaneel bij Verwarmingaktie.nl:
infraroodpanelen banner
verwarmingaktie webwinkelkeur logo
verwarmingaktie v icoon 100% veilig bestellen
verwarmingaktie v icoon Diverse veilige betaalmethoden verwarmingaktie betaalinformatie
verwarmingaktie v icoon 14 dagen bedenktijd om retourneren
verwarmingaktie v icoon Op voorraad! Binnen 1 - 2 werkdagen bezorgd
verwarmingaktie v icoon 100% efficiënt zonder warmteverlies

255,05
Voetjes
Voorraad
Voorraad:
  9  items
Kenmerken
Model:
Metaal
Vermogen:
1000 w
Oppervlakte:
tot 20 m2
Montage:
Wand
Thermostaat:
Ja
Aan/Uit schakelaar:
Nee
Kleur:
Wit
Snoer met stekker:
Ja

Infraroodpaneel SWRE 1000w

Infraroodpaneel SWRE 1000 w geeft binnen enkele minuten een directe warmtestraling af van max. 95 °C! De ingebouwde thermostaat aan de voorkant is makkelijk bedienbaar en zorgt voor een gelijkmatige warmte verdeling in de ruimte. De stralingwarmte die je direct voelt op je lichaam is vergelijkbaar met zonnestralen. Door de metalen behuizing wordt de warmte straling snel en goed overgebracht naar de ruimte die verwarmt moet worden. De buitenkant van het paneel is afgewerkt met een witte poedercoating waardoor het warmtepaneel zeker niet misstaat aan de muur met een afmeting van 1200x570x15 mm. Een 1000 w infraroodpaneel is geschikt voor een kleiner ruimte tot maximaal 20 m² of 50 m³. Zie ook het tabel onderaan voor het berekenen van het benodigde vermogen per ruimte. Natuurlijk is het vermogen wat nodig is om je ruimte te verwarmen wel afhankelijk van meerdere factoren naast het oppervlak, zoals isolatiewaarde en glas oppervlak van ramen.

Waarom een SWRE infrarood paneel?

Een SWRE infrarood paneel kenmerkt zich o.a. door een lange levensduur met een verwachting van 30 jaar. Door de ingebouwde digitale thermostaat ben je flexibel in gebruik bij diverse situaties, zowel direct als indirecte verwarming is snel te regelen. Hiermee verwarm je de ruimte ecologisch in woning of gebouw de komende jaren energie zuinig en milieuvriendelijk. De warmte wordt door de thermostaat gelijkmatig verdeeld in de ruimte. De afgegeven warmte van het warmtepaneel wordt opgenomen door muur, plafond en alle objecten die in de ruimte aanwezig zijn. Wil je direct warmte? Geen probleem dan monteer je het SWRE 1000 w infrarood warmtepaneel op de plaats waar je warmte wilt. Je voelt dan direct de warmtestraling op je lichaam. Zoek je dus een verwarming die comfortabel, gezond en veilig is en daarbij ook efficiënt met hoog rendement? Kies dan voor infraroodverwarming.

Voordelen Infraroodpaneel SWRE 1000w.

 • Directe warmtestraling
 • Hoog rendement
 • Geruisloos
 • Onderhoudsvrij
 • Milieuvriendelijk
 • Geen droge lucht
 • Geen stof verplaatsing
 • Gezond
 • Aan/uit schakelaar
 • Eenvoudig te installeren (plug&play)
 • 5 jaar garantie
 • 30 jaar levensverwachting

Wat doet infraroodverwarming.

Infraroodverwarming geeft direct stralingwarmte die je voelt op je lichaam. Deze warmte is te vergelijken met wanneer de zon op je lichaam straalt. Dus niet de lucht wordt, verwarmt zoals bij cv-radiatoren. Neem als voorbeeld de winter, je staat in de zon in de sneeuw met -5 en je hebt het toch warm. Dat is hetzelfde gevoel als bij SWRE 1000 watt infraroodpaneel. Je gebruikt de verwarming dus alleen wanneer je deze nodig hebt, zo voorkom je onnodige kosten. Daarbij heb je het voordeel dat er geen luchtcirculatie is en daardoor geen last hebt van rond vliegende stofdeeltjes en droge lucht. Natuurlijk kun je ook een volledige ruimte verwarmen met infraroodpanelen. Dit noemen we dan indirect verwarmen, je moet dan wel rekening houden met een langere opwarmtijd voordat de ruimte op de gewenste temperatuur is. Om de juiste temperatuur te bereiken werk je met een thermostaat. Thermostaten zijn er in verschillende uitvoeringen en mogelijkheden. Allemaal hebben ze hetzelfde doel, namelijk het verzorgen van een comfortabele woonomgeving.

Specificaties thermostaat:

- Meetbereik temperatuur: 9.5 ° - 99,5 ° C
- Instelbereik kamertemperatuur: - 5 ° - + 35 ° C
- Instelbereik van de oppervlaktetemperatuur: 40 ° - 95 ° C
- Bedrijfsspanning: (50 Hz) 160-250 V
- Verbruik: 1,4 W
- Maximale capaciteit: 2,5 kW

Algemene technische gegevens

Spanning: 220 (240) V
Frequentie: 50-60 Hz
Vermogen: 1000 w
Afmetingen (H x B x D): 1200 x 570 x 17 mm
Gewicht: 13 kg
Kabellengte: 1,5m
Beschermklasse: IP54
Thermostaat: Digitaal programmeerbaar
Verwarmde ruimte: max. tot 20 m²
Volumeverwarming: 50 m³
Oppervlaktetemperatuur: 40°C - 95°
Warmteoverdracht: Infrarood 70%; convectie 30%
Installatie mogelijkheid: Muur/Wand en vrijstaand verrijdbaar
Infrarood golf: Lange golf
Oppervlakte behuizing: Metaal verzinkt
Kleur: Poedercoating Wit
Garantie: 5 jaar
Levensduur: Tot 30 jaar
Keurmerk: CE, TUV

Berekening benodigde vermogen per type woonruimte:

Het berekenen van het vermogen voor infrarood verwarming is afhankelijk van meerder factoren. Maar voor een eenvoudige berekening kun je uitgaan van 50w verwarmingsvermogen per vierkante meter. Het SWRE 1000 watt infraroodpaneel kan dan ongeveer een ruimte van 20 m² verwarmen. Om een meer specifieke berekening te maken moet je ook de isolatiewaarde, aantal ramen in een ruimte en het aantal buitenmuren meerekenen. Bij deze berekening gaan we dan ook uit van een plafond hoogte van 250 cm wat de gemiddelde norm is. In onderstaande tabel hebben we enkele voorbeelden berekend.

Plafond hoogte 2,5m

Goede isolatie

Matige isolatie

Slecht geïsoleerd

1 buitenmuur

50 w/m2

70 w/m2

90 w/m2

2 buitenmuren

60 w/m2

80 w/m2

100 w/m2

3 buitenmuren

70 w/m2

90 w/m2

110 w/m2

4 buitenmuren

80 w/m2

100 w/m2

120 w /m2

Voorbeeld berekening:

Oppervlakte ruimte m2 x vermogen w/m2 = benodigde verwarmingsvermogen W
Voorbeeld: een ruimte van 15m2 met een gemiddelde isolatiewaarde en twee buitenmuren. Dan kom je op een aanbeveling van 80w/m2. Dan kom je uit op: 15m2 x 80w/m2 = 1200w
Iedere 5 cm dat een plafond hoger is dan 250 cm mag u er 5w bijtellen.

Werking SWRE infraroodpanelen.

Het volledige vermogen van 1000 watt wordt omgezet in directe infraroodstraling, daarom is er geen energie verlies!  Na inschakelen duurt het ongeveer 7 minuten voordat het infraroodpaneel volledig is opgewarmd. Infraroodstraling is helemaal niet schadelijk, juist gezond en verwarmt zowel de lucht(indirect) als het lichaam(direct). De stralingwarmte van infraroodpanelen wordt opgenomen door meubels, wanden, vloer, plafond en personen. Deze geven de opgenomen warmte weer af aan de omgeving. De lucht wordt dus niet direct door het infraroodpaneel verwarmt in een ruimte. Dit heeft als voordeel dat je de temperatuur lager kunt instellen dan bij een cv-radiator. Waar je normaal een thermostaat op 21 graden hebt staan kan dat met infraroodverwarming gerust op 18 graden. Daarom is deze manier van verwarmen energie zuinig en gaat er niets verloren.

Kies voor een gezonde en veilige manier van verwarmen.

Infraroodverwarming is een gezonde verwarming, veel gezonder dan traditionele cv-verwarming. Door de warmte straling is er geen luchtverplaatsing, waardoor er ook geen stof en bacteriën verplaatsing is wat een positief effect heeft op het lichaam. Daarnaast zorgt infrarood warmtestraling voor een gelijkmatige verdeling van warmte in de ruimte. Door een interne beveiliging is SWRE 1000 w infrarood warmtepaneel beveiligd tegen oververhitting en heeft het een constante temperatuur. Installeren is eenvoudig en veilig. Je monteert de muurbeugels op de muur en hangt daar het paneel in, op deze manier hangt het veilig. Het beste is om het te bevestigen minimaal 35 cm van de vloer.

Verschillende toepassing mogelijkheden

Met een SWRE 1000 w infraroodpaneel kun je een kleine oppervlakte verwarmen. Monteer je meerdere infraroodpanelen in een ruimte dan kun je een grotere ruimte permanent verwarmen. Je ziet dat terug in bovenstaand tabel. Warmtepanelen maken geen geluid, geven geen geur en zijn onderhoudsvrij waardoor ze in verschillende ruimtes toepasbaar zijn, aan wand en plafond zonder dat het opvalt. Dus ook in een badkamer of werkplaats is het geen probleem omdat de panelen spatwaterdicht en stof dicht zijn. Wil je meer flexibiliteit dan monteer je wieltjes aan het paneel. Je kunt het dan overal neerzetten waar je maar wilt.

Download hier de brochure en handleiding

Contactgegevens:
Verwarmingaktie.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: (+31) 0402826082
Email info@verwarmingaktie.nl

Klik voor de openingstijden

Laatst bekeken items