opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

Infrarood verwarming voor 15 m2

Montage

Voetjes

226,40

Dit product is momenteel niet leverbaar

Heb je vragen over dit product?

Hierom bestel je bij Verwarmingaktie.nl:

 • Persoonlijk advies
 • Artikelen te bezichtigen in onze showroom
 • Diverse veilige betaalmethoden
 • 14 dagen bedenktijd
 • 100% veilig bestellen
Voorraad:
1 items
Levertijd
Op voorraad, binnen 1 - 2 werkdagen geleverd
Te verwarmen m2
tot 15 m2
Vermogen
600w tot 800w
Montage
Wand
Materiaal
Metaal
Afmeting (bxh)
120x57cm
Warmte afgifte
Straling tot 90 °C
Beschermingsklasse
IP54
Thermostaat
Nee optie extern
Kleur
Wit
Aan/Uit schakelaar
Ja

Infrarood verwarming 750 w voor 15 m2

Deze infrarood verwarming voor 15 m² geeft binnen enkele minuten een directe warmtestraling af van max. 95 °C! De behuizing bestaat uit een zeer dunne verzinkte stalen plaat, afgewerkt met een gladde poedercoating. De dikte van deze plaat is 15 mm, dus de totale afmetingen zijn 1100x470x14mm. Zo heb je een zeer compact infrarood verwarmingselement waarmee je een ruimte van 15m² gemakkelijk kunt verwarmen. Het opgegeven aantal m² voor de te verwarmen ruimte is wel afhankelijk van meerdere factoren zoals de isolatie norm en wat de functie van de ruimte is. Zo houdt men bij een badkamer rekening met een ander vermogen per m² dan bij een woonkamer of slaapkamer.

Stralingwarmte infrarood verwarming

De stralingwarmte wanneer je in het bereik bent van de infrarood verwarming voel je direct op het lichaam en is vergelijkbaar met zonnestralen. Door de metalen behuizing wordt de warmte straling snel en goed overgebracht in de ruimte die verwarmt moet worden. De buitenkant van het paneel is afgewerkt met een witte poedercoating waardoor het warmtepaneel zeker niet misstaat aan muur of plafond. Het 750 w infrarood verwarming paneel is geschikt voor een ruimte tot maximaal 15 m² of 38 m³. Natuurlijk is het vermogen wat nodig is om je ruimte te verwarmen wel afhankelijk van meerdere factoren naast het oppervlak, zoals isolatiewaarde en glas oppervlak van ramen.

Montage muur en plafond infrarood paneel 750w

Dankzij de nieuwe montage mogelijkheid met extra plafondsteunen kun je het infrarood verwarming paneel 750w veilig aan de muur of plafond bevestigen. Met deze montage beugel is het infraroodpaneel 750w beveiligd tegen losraken wanneer je er tegenaan stoot met bijvoorbeeld schoonmaken. Voor een kleine meerprijs kun je dus met de infrarood verwarming geschikt voor minimaal 15 m² zowel de ruimte verwarmen met montage aan de wand als plafond. Plafond bevestiging blijft simpelweg de verwarming met het hoogste rendement.

Voordelen Infraroodpaneel 750w

Het infrarood verwarmingspaneel 750w voor 15 m² bestaat uit een dunne, platte, metalen behuizing die wordt verbonden met het dichtstbijzijnde stopcontact met een geïntegreerd netsnoer. Het standaard verwarmingsvermogen is 750W. Het verwarmen van het oppervlak duurt slecht enkele minuten bij vol vermogen! De warmteregeling wordt uitgevoerd door de schakelaar aan of uit te zetten, eventueel te bedienen met wifi schakelaar. Iedere infraroodverwarming wordt beschermd tegen oververhitting als gevolg van overspanning, bedekking of kanteling van de infraroodverwarming. Een belangrijk ander voordeel van het infrarood verwarmingspaneel is dat deze volledig geruisloos functioneert en zonder radio-interferentie. De belangrijke kenmerken van het infrarood verwarmingspaneel staan voor een lange levensduur, zuinigheid, hoge veiligheid en efficiëntie. Dit geteste product biedt een garantie van 5 jaar - de levensduur is ongeveer 30 jaar.

Wat is infrarood verwarming.

Infraroodverwarming geeft stralingwarmte dus niet de lucht wordt verwarmd zoals bij cv-radiatoren maar objecten. Neem als voorbeeld de winter, je staat in de zon in de sneeuw met -5 en je hebt het toch warm. Je gebruikt de verwarming dus alleen wanneer je deze nodig hebt, zo voorkom je onnodige kosten. Daarbij heb je het voordeel dat er geen luchtcirculatie is en daardoor geen last hebt van rond vliegende stofdeeltjes en droge lucht. Natuurlijk kun je ook een volledige ruimte verwarmen met infraroodpanelen. Dit noemen we dan indirect verwarmen, je moet dan wel rekening houden met een langere opwarmtijd voordat de ruimte op de gewenste temperatuur is.

Technische gegevens:

 • Spanning: 220 (240) V
 • Frequentie: 50-60 Hz
 • Vermogen: 750 w
 • Afmetingen (H x B x D): 1200 x 570 x 14 mm
 • Gewicht: 13 kg
 • Kabellengte: 1,5m
 • Beschermklasse: IP54
 • Verwarmde ruimte: max. tot 15 m²
 • Volumeverwarming: 38 m³
 • Oppervlaktetemperatuur: 40 °C - 95°
 • Warmteoverdracht: Infrarood 70%; convectie 30%
 • Installatie mogelijkheid: Muur/Wand, Plafond en vrijstaand verrijdbaar
 • Infrarood golf: Lange golf
 • Oppervlakte behuizing: Metaal verzinkt
 • Kleur: Poedercoating Wit
 • Garantie: 5 jaar
 • Levensduur: Tot 30 jaar
 • Keurmerk: CE, TUV

Wat voor een vermogen heb ik nodig?

Het berekenen van het vermogen voor infrarood verwarming is afhankelijk van meerder factoren. Zo is het eerst belangrijk om te bepalen of het infrarood paneel 15 m² bedoeld is als hoofdverwarming of bijverwarming. Bij hoofdverwarming dient het warmtepaneel om een ruimte te verwarmen tot een bepaalde temperatuur. Wanneer het verwarmingspaneel als bijverwarming wordt gebruikt dient alleen een bepaalde plaats in de kamer verwarmt te worden. Beide situaties vragen om een ander vermogen berekening. De meest eenvoudige berekening is voor wanneer infrarood als hoofd verwarming wordt gebruikt. Kies je voor het gebruik van bijverwarming dan gaat het om het warmtegevoel wat je hebt van het infrarood paneel 15 m². Dat comfortabel warmte gevoel is voor iedereen verschillend en dus moeilijker om te bepalen.

Berekening van infrarood vermogen bij hoofdverwarming

Het berekenen van het vermogen bij gebruik als hoofdverwarming is meest eenvoudige. Je neemt dan het totale oppervlak en vermenigvuldigt dit met een bepaald wattage. Op die manier heb je dan voldoende vermogen om je kamer warm te krijgen. Voor een eenvoudige berekening kun je uitgaan van 50w verwarmingsvermogen per vierkante meter. Veel collega's rekenen met minder vermogen namelijk tussen de 25 & 40 W/m². Alleen wij kiezen liever voor wat meer vermogen dan te weinig. Hierdoor heb je zeker voldoende en is je ruimte ook sneller warm wat weer energie bespaart. Terwijl het in aankoopprijs nauwelijks verschil maakt, heb je het dus snel terugverdient in je maandelijkse kosten. Belangrijk bij het bepalen van het vermogen is niet alleen het oppervlak, maar ook de isolatiewaarde, aantal ramen in een ruimte en het aantal buitenmuren meerekenen. In onderstaand voorbeeld berekening gaan we uit van een plafond hoogte van 250 cm.

 • 1 Buitenmuur Goed geïsoleerd 50 W/m2, Matig geïsoleerd 70 W/2 en Slecht geïsoleerd 90 W/m2
 • 2 Buitenmuren Goed geïsoleerd 60 W/m2, Matig geïsoleerd 80 W/2 en Slecht geïsoleerd 100 W/m2
 • 3 Buitenmuren Goed geïsoleerd 70 W/m2, Matig geïsoleerd 90 W/2 en Slecht geïsoleerd 110 W/m2
 • 4 Buitenmuren Goed geïsoleerd 80 W/m2, Matig geïsoleerd 100 W/2 en Slecht geïsoleerd 120 W/m2

Voorbeeld berekening:

Oppervlakte ruimte m² x vermogen w/m² = benodigde verwarmingsvermogen W
Voorbeeld: een ruimte van 15m2 met een gemiddelde isolatiewaarde en twee buitenmuren. Dan kom je op een aanbeveling van 80 w/m². Dan kom je uit op: 15m2 x 80 w/m² = 1200 W
Iedere 5 cm dat een plafond hoger is dan 250 cm mag je er 5 W bijtellen.

Enige bemerking die we hierbij maken zijn bij een badkamer en slaapkamer. Voor een badkamer is meer vermogen nodig dan normaal. Hiervoor adviseren we om te rekenen met 100 W per vierkante meter. Bij een slaapkamer is het juist weer andersom omdat een slaapkamer meestal niet zo warm hoeft te worden. Daarom adviseren we hiervoor om te rekenen met 50-55 W per vierkante meter.

Kies infrarood paneel 750 W als bijverwarming

Een infrarood paneel straalt nooit alleen zijn warme recht vooruit, maar onder een hoek van 110 graden. Dus wanneer je op een bepaalde plaats warmte wilt hebben van je verwarmingspaneel moet je hier rekening mee houden. Daarom adviseren wij om 50 cm rondom extra ruimte mee te berekenen. Wil je dus boven je bureau een infraroodpaneel monteren en je bureau heeft een afmeting van 60x120 cm dan moet je uitgaan voor de oppervlakte berekening van 110x220 cm wat neer komt op 2,42 m². Voor bijverwarming rekenen we met een wattage van 120 W per m². Je hebt hiervoor een totaal benodigd vermogen nodig van 290 W waarvoor infrarood verwarming 15 m² een geschikt warmtepaneel is. Houdt wel rekening met een opwarmtijd voor gebruik. Het is niet zoals veel mensen denken. Ik zet het infrarood paneel aan en het is direct warm. Met de infrarood lange golf duurt het een korte tijd, ongeveer 5 min. voor men de warmte straling voelt. Na ongeveer 15 min. is het paneel volledig warm en geniet je van een comfortabel warmtegevoel.

Download hier de brochure en handleiding

Neem contact op of bezoek onze showroom

Wij van Verwarmingaktie.nl staan altijd voor je paraat om je juist te adviseren wat voor de situatie de beste oplossing is. Kom je er zelf niet uit of heb je andere vragen neem dan altijd vrijblijvend contact met ons op. Contact opnemen kan op verschillende manieren. Zo zijn we direct bereikbaar via Telefoon (+31 (0)402826082) of Whatsapp (+31 (0)623702129). Maar ook kan u ons een bericht sturen per e-mail, info@verwarmingaktie.nl of rechtstreeks via het contactformulier. Maar niet alleen kun je ons bereiken op afstand, je kan ons ook bezoeken. We hebben een showroom waar je de meeste infrarood verwarming modellen kunt bekijken en direct kunt voelen wat infrarood warmte met je doet.

Contactgegevens:
Verwarmingaktie.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: (+31) 0402826082
Email info@verwarmingaktie.nl

Klik voor de openingstijden