opc_loader
Gratis verzenden
Fysieke showroom
Bespaar energiekosten
Persoonlijk advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Filters
Artikel 1 tot 17 (van de 17 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 17 (van de 17 artikelen). Resultaat:1

Thermostaten

Het perfect regelen van de warmte die elektrische verwarming afgeeft in je woning doe je natuurlijk met een thermostaat. Sommige infraroodpanelen en convectoren zijn standaard al voorzien van een ingebouwde digitale thermostaat. Wanneer er geen sprake is van een ingebouwde thermostaat dan heb je de mogelijkheid om een van de vele externe thermostaten aan te sluiten. Zo kun je kiezen uit eenvoudige handbedienbare modellen, maar ook voor meer programmeerbare digitale thermostaten. En wil je ook je elektrisch verwarmingspaneel op afstand kunnen regelen dan kies je voor een Wifi thermostaat. Door bij infraroodverwarming gebruik te maken van een thermostaat kun je de temperatuur makkelijker regelen in een ruimte waardoor je energie bespaart.

Regel je temperatuur op afstand

Niets is fijner dan thuis komen in een warme woning. Dit is mogelijk met een Wifi thermostaat die je via je een App op je smartphone kunt bedienen. Je bepaalt dan zelf wanneer de verwarming aan moet gaan om je ruimtes te verwarmen. Het maakt niet uit waar je je bevind. Niet alleen het in- en uitschakelen van infraroodverwarming, maar ook het instellen van temperatuur programma's kan allemaal op afstand gebeuren. Je kan de thermostaat op verschillende manieren bevestigen, kies voor opbouw, vrijstaand of inbouw.

Infraroodpanelen draadloos regelen met thermostaten

De meeste thermostaten die extern aangesloten zijn worden draadloos verbonden met het infraroodpaneel. Je verbindt een ontvanger aan het warmtepaneel die contact maakt met de thermostaat. Dit kan een losse thermostaat zijn die zich in dezelfde ruimte bevindt of een Wifi thermostaat die je met je telefoon app kunt bedienen. In beide gevallen is het niet nodig om draden te trekken. Het is ook mogelijk om meerdere verwarmingspanelen met dezelfde thermostaat. Geniet dus zo goed mogelijk van de voordelen die een thermostaat je biedt, de belangrijkste het besparen van energie wat je portemonnee ten goede komt.

Thermostaat geeft je zekerheid en een veilig gevoel.

Door je elektrische radiator te voorzien van een thermostaat ben je verzekerd van een veilig gevoel. Zo kan een infraroodpaneel niet warmer worden dan de ingestelde temperatuur. En wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt gaat het verwarmingspaneel uit, ook wel ecomodus genoemd. Dus geen energieverspilling of oververhitting doordat het automatisch geregeld wordt door de thermostaat. Het maakt niet uit wat voor soort thermostaat je kiest, alle hebben deze basis functies. Je bespaart met een thermostaat op je infraroodpanelen behoorlijk op je verbruikskosten denk al snel aan >20%. Het is dus altijd interessanter om te kiezen voor een infraroodpaneel met thermostaat.

Thermostaat voor in iedere kamer.

Je kunt het centraal regelen met thermostaten, maar je kunt ook voor iedere ruimte een oplossing bedenken. Voordeel bij elektrische verwarming is dat je iedere ruimte apart kunt verwarmen met een thermostaat. Je kunt de badkamer iets warmer instellen voordat je gaat douchen en de slaapkamer juist weer iets koeler zodat je daarna fris kan gaan slapen. Door de draadloze thermostaat in de ruimte te laten liggen wordt de temperatuur gemeten en kan de thermostaat het infraroodpaneel bedienen. Zo wordt deze op de gewenste temperatuur gehouden en in- en uitgeschakeld wanneer nodig. Wanneer je kiest voor een Wifi thermostaat dan bedien je de infraroodverwarming panelen met je mobiele telefoon.