opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

HPAW monoblock warmtepomp 8 kW

3.776,00

Of betaal in termijnen vanaf 125,87 p/m. Meer info

Heb je vragen over dit product?

Hierom bestel je bij Verwarmingaktie.nl:

 • Persoonlijk advies
 • Artikelen te bezichtigen in onze showroom
 • Diverse veilige betaalmethoden
 • 14 dagen bedenktijd
 • 100% veilig bestellen
Voorraad:
0 items
Levertijd
Informeer naar levertijd

HPAW monoblock 8 kW warmtepomp

Wat maakt deze HPAW monoblock 8 kW warmtepomp zo anders dan andere warmtepompen van 8 kW? De HPAW monoblock warmtepomp heeft als belangrijkste verschil een ingebouwd elektrisch warmte-element. Het voordeel van een ingebouwd elektrisch verwarmingselement in je warmtepomp is dat je ook bij koude buitentemperaturen warmte binnen hebt door je warmtepomp. Hierdoor krijg je een efficiënte verwarmingsunit met hoge prestaties. Een normale 8 kW monoblock warmtepomp krijgt het vanaf een 7 graden moeilijker om je woning te verwarmen. Dit heeft te maken met de isolatiewaarde van je gebouw. Natuurlijk bij de nieuwere woningen die ook wel passieve huizen worden genoemd is dit geen issue. Maar vooral bij bestaande woningen die nog op een normale manier geïsoleerd zijn speelt dit. 

Werking van HPAW monoblock warmtepomp

HPAW monoblock warmtepomp 8 kW haalt de verse lucht van buiten waarmee het water in een buffervat wordt verwarmd. Het warme water stroomt dan weer de buizen van de vloerverwarming. Een warmtepomp geeft lage temperatuur warmte die zeer geschikt is voor vloerverwarming. Naast vloerverwarming is het ook mogelijk om lage temperatuur radiatoren (fancoils) te verwarmen. Daarbij beschikt dus de Hadju HPAW monoblock warmtepomp over een elektrisch verwarmingselement wat je verzekerd van warmte wanneer het buiten koud is. Doordat de warmtepomp grotendeels gebruik maakt van omgevingsenergie, wordt dit als een milieuvriendelijke technologie beschouwd. Vandaar dat het ook mogelijk is subsidie aan te vragen bij Rvo voor aanschaf van een monoblock warmtepomp.

hpaw monoblock warmtepomp installatie verwarming schema

HPAW monoblock warmtepomp 8 kW complete oplossing

De HPAW monoblock lucht-water-warmtepomp 8 kW kan een complete oplossing bieden voor verwarming, koeling en de productie van warm water voor huishoudelijk of ander gebruik. Een ideale oplossing voor de bouw of modernisering van moderne en milieuvriendelijke verwarmings- en airconditioningsystemen in bestaande en nieuwbouwwoningen. Het kan eventueel samenwerken met traditionele, gas- of andere verwarmingssystemen. Hadju heeft bij het ontwerp van de HPAW monoblock warmtepomp 8 kW zowel de warmtepomp, hydrobox en elektrisch verwarmingselement in één apparaat behuizing geplaatst.

Wat betekent de COP-waarde?

COP = Prestatiecoëfficiënt, het beschrijft het verwarmingsrendement van de monoblock warmtepomp. De COP-waarde drukt het aandeel elektrische energie uit dat nodig is om het opgegeven verwarmingsvermogen te produceren. Als een water-luchtwarmtepomp(monoblock) dus een COP-waarde van 5,0 heeft, betekent dit dat deze 5 kW warmte heeft geproduceerd uit 1 kW elektrische energie. Hoe hoger de COP-waarde, hoe energiezuiniger de warmtepomp is.

HPAW monoblock warmtepomp met R32

R32 koudkoelmiddel is de nieuwste ontwikkeling in koudkoelmidel vloeistoffen die gebruikt worden bij warmtepompen en airconditioning systemen. Het nieuwe R32 is veel milieuvriendelijkere dan de oudere koudkoelmiddelen op de huidige markt. Het belangrijke verschil is dat R32 een fluorkoolwaterstof is wat met minder aardopwarming geproduceerd wordt. Hierdoor geeft R32 een hoger rendement dan de koudkoelmiddelen voorheen waardoor de energiebesparing groter is. Hierdoor zie je R32 steeds meer terug in de nieuwere monoblock warmtepompen.

De warmtepomp koelt en verwarmt

Door een HPAW monoblock warmtepomp 8 kW te installeren, kan niet alleen in de winter worden gezorgd voor verwarming, maar ook voor koeling van je appartement of woning in de zomerse hitte. Hiervoor zijn wel de juiste voorzieningen nodig die de koelte de ruimte in brengen. Bij nieuwbouw is dit geen probleem want dan kunnen leidingen ect. perfect in wanden en/of het plafond geïnstalleerd worden. In het geval van een reeds bestaand en bewoond gebouw kunnen deze uiteraard met grote moeite en ten koste van veel complicaties worden gerealiseerd. Ook in dit geval is er geen reden tot paniek en kan u toch gebruik maken van het comfortabele comfort in de zomer maanden wat een warmtepomp met zich meebrengt. Bijvoorbeeld is dit op te lossen door het installeren van fan-coil-apparaten, waarmee kamers kunnen worden verwarmd en gekoeld.

Milieuvriendelijk verwarmen door lucht

Warmtepompen halen hun energie uit de omgevingslucht en produceren 3 - 5 kW thermische energie uit ca. 1 kW elektriciteit. Bij HPAW monoblock warmtepomp 8 kW is dat 4 tot 5 kW. De omgevingslucht als warmtebron is voor ons in onbeperkte hoeveelheden beschikbaar, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen zoals hout, pellets en gas. Dit feit alleen al toont aan hoe belangrijk een warmtepomp is.

HPAW monoblock warmtepomp zeer stil

Het lage geluidsniveau wordt bereikt doordat de HPAW monoblock warmtepomp 8 kW op 2 stille niveaus werkt. Daarnaast heeft de buitenunit van de HPAW mononblock een compact structureel ontwerp met maar één ventilator. Hierdoor wordt er minder geluid geproduceerd zonder dat dit ten koste gaat van het verwarming rendement. In de stilste modus wordt er maar een maximaal geluid van 59 dB geproduceerd.

Eenvoudige warmtepomp installatie

Ben jezelf een beetje handig dan is het zeer eenvoudig om de HPAW monoblock 8 kW warmtepomp zelf te installeren. Deze kan op de vloer, dak of zelfs aan een gevelmuur worden gemonteerd. Hiervoor is geen gecertificeerde F-gassen monteur nodig, in tegenstelling tot een spilt warmtepomp. Dit heeft te maken met de koelvloeistof die bij een monoblock warmtepomp niet in leidingen die aangesloten moeten worden aanwezig is. Natuurlijk is het wel zo dat je verstand van zaken moet hebben en de handleiding moet respecteren. Doe je dit allemaal dan is het geen enkel probleem om het zelf aan te sluiten.

Voordelen HPAW monoblock 8 kW lucht/water warmtepomp

 • Makkelijke installatie (doe-het-zelf)
 • Geen bezoekjes en rekeningen van de schoorsteenveger
 • Geen vergunningplichtig 
 • De bedrijfskosten zijn beperkt tot alleen elektriciteit
 • Subsidie dus lage aanschafkosten
 • Behoud van natuurlijke hulpbronnen

Technische specificaties in één oogopslag:

 • Vermogen: 8 kW nominaal
 • Rendement: 400 - 500%
 • COP: 3,85
 • Energieklasse: A+++
 • Stroom: 230 v, 50 Hz
 • Aansluiting: 1 Phase
 • Tot buitentemperatuur: -20°C
 • Koelmiddel: R32
 • Geluidsniveau: Stil 59 dB
 • Warmtewisselaar: Plat
 • Afmeting (hxbxd): 945 x 1385 x 526 mm
 • Kleur: Wit/Grijs
 • Garantie: 5 jaar

Vermogen HPAW monoblock warmtepomp berekenen?

Om te bepalen of een HPAW monoblock warmtepomp voor je interessant is en welk vermogen je nodig hebt moet je dit berekenen. Om dit te berekenen moet je uitgaan van het huidige gasverbruik over een jaar. Als je die weet kun je de volgende berekening maken. Hierbij in acht nemend dat je per jaar gemiddeld 1600 uur stookt, dit zijn 220 dagen x 7uur per dag. Dan komt er als resultaat het benodigd kW vermogen van je warmtepomp uit. 

Als je de warmtepomp enkel wilt gebruiken om te verwarmen dan moet je het tapwater verbruik hierop in mindering brengen. Als gemiddelde verbruik van tapwater kun je 100 m3 per persoon rekenen. Dit verminder je met het totale verbruik. Het kan natuurlijk zijn dat er in jouw gezin meer of minder sanitair warm water gebruikt wordt dan het gemiddelde van 100 m3. Dan pas je dit natuurlijk aan in je berekening.

Juiste advies kies iets meer vermogen dan nodig

We adviseren altijd om extra vermogen te rekenen. Dit omdat een warmtepomp niet altijd het nominale vermogen geeft, dit is afhankelijk van de buiten temperatuur. Onder de 7 garden Celsius geeft een warmtepomp minder vermogen, vandaar het advies om een warmtepomp met wat extra vermogen te kiezen dan dat uit de berekening komt.

Contactgegevens:
Verwarmingaktie.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: (+31) 0402826082
Email info@verwarmingaktie.nl

Klik voor de openingstijden

Alternatieve artikelen: