opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk

Kosten infrarood panelen


Qua prijzen zijn we concurrerend met de aanschaf van een cv-installatie. De kosten voor het verwarmen van een complete woning verschillen onderling. Dit is onder andere ook afhankelijk van jouw wensen. Maar omdat dit systeem door jouw zelf te installeren is kun je hier een groot voordeel uit halen.


Het is natuurlijk ook mogelijk om aparte ruimten met infrarood panelen te verwarmen, bijvoorbeeld een studeerkamer, een zolderkamer of een aanbouw. Dat is vooral interessant wanneer je bijvoorbeeld een langere tijd in dezelfde ruimte wilt doorbrengen. Ze hoef je dus niet de hele woning te verwarmen. Dit is ook handig voor ruimtes waar de verwarming onvoldoende is. Je gebruikt de panelen dan als bijverwarming.


Traditionele radiatoren verwarmen voornamelijk de lucht, maar infrarood verwarmt direct de objecten (en mensen) in de ruimte door stralingswarmte. Het nadeel van het gebruik van radiatoren is dat de temperatuur op verschillende hoogtes heel ander is. Zo kan het 18 graden aan de grond zijn en 26 graden aan het plafond om te zorgen voor een aangename warmte op lichaamshoogte. Dit komt door het gebruik van lucht als middel om de ruimte te verwarmen, waarbij warme lucht opstijgt.


Kosten infraroodverwarming: 71,21 kWh per m³ woonruimte x € 0,1831 per kWh = € 13,04 per m³ woonruimte.


Kosten convectieverwarming: 21,37 m³ gas per m³ woonruimte x € 0,5602 per m³ = €11,97 per m³ woonruimte.


Belangrijke toelichting! De kosten voor convectieverwarming zijn alleen gebaseerd op gasverbruik. Het elektriciteitsverbruik van de CV-ketel (pomp en ventilator) is niet meegerekend. Onderhouds- en slijtagekosten zijn ook niet meegerekend. De kosten voor convectieverwarming zijn in praktijk naar schatting 15% hoger. Dit resulteert in € 13,76 per m³ woonruimte.