opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk
Filters
€ 1179
€ 2496

Warmwatertanks

warmwatertanks installatie

5 Artikelen

Indirecte warmwatertanks

Verwarmingaktie werkt alleen samen met kwaliteitsfabrikanten. De door hen gemaakte indirecte warmwatertanks en buffertanks zijn allemaal geïnspecteerd en gecontroleerd, zodat wij deze met een gerust hart aan onze klanten kunnen aanbieden. De producten van o.a. Hadju en Apamet staan ​​bekend om hun betrouwbaarheid en tijdloos design. Dankzij de uitstekende emaillering bij een warmwatertank is het daarin opgeslagen water ook ideaal voor sanitair gebruik, dus voor douche en bad als ook om te drinken. Afhankelijk van het model zijn de indirecte warmwatertanks die wij verkopen leverbaar met een garantie van 2 of meerdere jaren.

Warmwatertanks voor huishoudelijk gebruik

Naast kwaliteit vinden wij het ook belangrijk om onze klanten te voorzien van een ruim assortiment warmwatertanks. Ons assortiment indirecte warmwatertanks bestaat uit tientallen premium indirecte boilers, in vele maten en uitvoeringen. Naast losstaande watertanks hebben we ook op aanvraag sommige hangende verticale en horizontale warmwater boilers. De meeste warmwatertanks hebben een ronde behuizing, maar sommige modellen zijn ook plat of rechthoekig te krijgen. Wij bieden oplossingen voor alle behoeften. Op de warmwatertanks met 1 warmtewisselaar kan één warmtegenerator worden aangesloten, bijvoorbeeld een warmtepomp of pelletketel. Terwijl naast de warmtepomp of pelletketel ook een zonneboiler of een ander verwarmingsapparaat op een model met 2 warmtewisselaars kan worden aangesloten. Sommige indirecte warmwater hygiëne boilers hebben ook veel extra functies, maar uiteraard hebben we ook de basis, indirecte opslagtanks zonder warmtewisselaar. Dankzij hun veeleisende uiterlijk passen ze perfect in elk huishouden.

Buffertank

Het gebruik van een buffertank in het verwarmingssystemen heeft veel voordelen. Bij gebruik van een monoblock warmtepomp is het altijd aan te raden om een buffervat naast bijvoorbeeld een warmwatertank te gebruiken. Het water van bijvoorbeeld de vloerverwarming moet verwarmd kunnen worden. Hier heb je een buffervat voor nodig. De warmtepomp wordt aangesloten op het buffervat en verwarmt op die manier het water naar de juiste temperatuur. Waarna het doorgegeven wordt aan het vloerverwarmingssysteem. 

Bij een pelletketel of houtgestookte ketel in combinatie heeft men om dezelfde reden een buffertank nodig. Maar dan om de over temperatuur van het water die een biomassa ketel produceert op te slaan. Een vloerverwarmingssysteem mag maar rond de 40 garden Celsius worden verwarmd, maar een pelletketel moet minimaal op 58 graden Celsius ingesteld worden. Wij raden altijd aan om een buffervat te gebruiken bij gebruik van een pelletketel, houtvergasser of biomassaketel. Dit voor een betere verbranding en de veiligheid te waarborgen. Gebruik je geen buffervat dan bestaat er een aanzienlijke kans dat er een teervorming ontstaat in je verbrandingstoestel. Dit wordt veroorzaakt door een slechte verbranding!

Een buffervat kan echter plotseling grote hoeveelheden verwarmingswater ontvangen en opslaan. Uit de tank kan op verschillende manieren gemengd voorverwarmingswater worden geproduceerd, dat met een mengklep op de gewenste temperatuur wordt geregeld. De mengklep mengt het warme water in de tank met het gekoelde water van de verwarmingsretourtak en zo ontstaat een zeer goed regelbaar en economisch bediend verwarmingssysteem.

warmwatertanks

Welke soorten indirecte warmwatertanks bestaan ​​er?

Warmwatertank met 1 warmtewisselaar: Indirecte warmwatertanks met één warmtewisselaar zijn vooral geschikt voor de opslag van warm tapwater verwarmd door enkelvoudige verwarmingssystemen zoals bijvoorbeeld een warmtepomp, pelletketel, houtvergasser of zonneboiler. Maar het kan echter ook als aanvulling op een elektrisch cv ketel worden gebruikt.

Warmwatertank met 2 warmtewisselaars: Dit type warmwatertank kan met twee verschillende warmtegeneratoren worden bediend. In het geval van een warmtepomp kan er een continue levering van warm water worden gegarandeerd door een extra warmtebron te gebruiken. Dit laatste kan b.v. een warmtepomp, elektrische cv ketel, pelletketel of zelfs houtvergasser.

Wandgemonteerde indirecte warmwatertanks: dit type warmwatertank wordt vooral gebruikt als er weinig beschikbare ruimte is. Ze passen perfect in de badkamer of andere huishoudelijke ruimte.

Welke formaat warmwatertank moeten we kiezen?

De grootte van de warmwatertank kan door verschillende factoren worden beïnvloed. Dit omvat bijvoorbeeld de grootte van het gebouw, het aantal gebruikers, gebruiksgewoonten, het aantal verbruikspunten, de watervraag en meer. Als we niet zeker weten wat het ideale formaat van de warmwatertank moet zijn, vraag dan zeker de hulp van een professional.

In de meeste gevallen worden warmwatertanks van 120-200 liter gebruikt voor een gezin van 2-4 leden. Bij minder personen is een kleinere warmwaterboiler uiteraard ook prima geschikt. Zoals bij alle apparaten is ook bij warmwatertanks onderhoud belangrijk. Een jaarlijkse evaluatie en, indien nodig, schoonmaken is essentieel voor de lange termijn en goede werking van opslagfaciliteiten.

Verwarmingaktie.nl is toonaangevende leverancier van elektrische verwarming in Nederland