opc_loader

Doorstroomverwarmer

Een doorstroomverwarmer is ideaal als je snel verwarmd water wil hebben. De elektrische doorstroomverwarmer wordt ook wel een doorstroomverwarmer genoemd. Het is een eenvoudig en handig apparaat voor in de kleine ruimtes. De elementen van de doorstroomverwarmer leveren direct warm water tot de ingestelde temperatuur tot zo’n zo'n 40°C tot 55°C.

Het voordeel van een doorstroomverwarmer is dat als je de warmwaterkraan of douchekraan opent, er direct warm water door het toestel stroomt. Het verwarmingselement wordt uitgeschakeld als de kraan weer wordt dichtgedraaid.

Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1

Met een doorstroomverwarmer bespaar je op energiekosten. Het verliest nauwelijks warm water en er gaat geen energie verloren, omdat het continu moet opwarmen. Dat is met een elektrische boiler wel het geval. Het beetje warm water wat dan nog in de doorstroomverwarmer is, koelt af. Je hoeft je tevens niet druk te maken om Legionellabacteriën. Bij voorraadboilers is 55 graden de min. temperatuur om Legionella te voorkomen en dat wordt 24 uur per dag warm gehouden. En omdat er bij een doorstroomverwarmer geen warm water voorraad is bespaar je hier enorm op je energiekosten. Je krijgt ook geen legionella, omdat er geen water op voorraad is.

Er is dus geen warm water voorraad en alle warmte van het elektrische verwarmingselement wordt volledig aan het water afgegeven. Het gevolg is dat het rendement van de doorstroomverwarmer hoger is dan van ieder ander soort warm-water apparaat.

Compact doorstroomverwarmer

Een doorstroomverwarmer is klein en past makkelijk onder een aanrechtkastje. Het levert voldoende water. Een badkuip is bijvoorbeeld in 10 minuten gevuld. Het gevolg is dat het rendement van de doorstroomverwarmer hoger is dan van ieder ander soort warm-water apparaat.

Je slaat 4 vliegen in 1 klap met een doorstroomverwarmer. Je hoeft niet meer te wachten op kokend water en het scheelt je tijd, geld en energie. De doorstroomverwarmers zijn comfortabel en compact, makkelijk te monteren en te plaatsen in kleinere ruimtes. Je hebt er geen last van. De 10 liter boiler is normaal gesproken meer dan voldoende voor gebruik in een huishouden. Hij kan in het keukenkastje onder het tappunt geplaatst worden en zorgt voor direct kokend, warm of gefilterd water - 7,5 liter kokend water van 100 °C, 20 liter warm water van 55 °C en 30 liter warm water van 40 °C. Kenmerken van de boiler zijn: hoog comfort, laag verbruik en water- en energiebesparend.

Nieuwsgierig naar de doorstroomverwarmers? Bovenaan het assortiment doorstroomverwarmers.