opc_loader

Menu

9 / 10 van 113 reviews

Persoonlijk Advies
Meer dan 20 jaar ervaring
Bereken de besparing
Gratis verzending
Installatie mogelijk
Filters
€ 535
€ 839

2 Artikelen

elektrische boilers

Elektrische boilers

Van het gas af en dan geen centrale warmwatervoorziening meer aanwezig in je woning? Kies dan voor Elektrische Boilers die je water goedkoop verwarmen tot de gewenste temperatuur. Een elektrische boiler is de ideale oplossing om toch te kunnen genieten van sanitair warm water in de badkamer en keuken. Het is een voordeligere oplossing dan je tapwater te verwarmen met gas. Zeker wanneer je volledige woning verwarmt wordt door infraroodverwarming. Je hebt dan alleen nog een oplossing nodig om je water te verwarmen. Je bespaart flink op je energiekosten en helemaal wanneer je in bezit bent van zonnepanelen. Om hygiënische redenen wordt de inhoud van de opslagtank continu verwarmd tot 60 ° C of meer. Dit heeft als voordeel dat het benodigde water in korte tijd kan worden afgetapt. Nadat het water is afgetapt, wordt de voorraadtank automatisch weer gevuld. Je moet de grootte van de boiler individueel kiezen op basis van uw warmwaterbehoeften. De nominale capaciteit van de boiler varieert van 5 l tot 120 l. Eleketrische boilers hebben ook hoogwaardige isolatie nodig om energieverlies te voorkomen.

Vind de ideale boiler

Allereerst moet je beslissen waar je de elektrische boiler voor wilt gebruiken. Er zijn namelijk veel verschillende modellen boilers met diverse inhoud. Of het nu gaat om bad, douche, wastafel of keuken, voor elke toepassing is er een geschikte elektrische boiler. Je kan namelijk een groot model nemen met veel inhoud waar vandaag je ieder tapwater punt kunt bedienen. Maar je kan er ook voor kiezen om bij ieder tapwaterpunt een aparte kleinere elektrische boiler te monteren. Dit is makkelijker aan te sluiten omdat er dan zeker bij renovatie geen leidingen gelegd hoeven te worden. Hoe kleiner de afstand tussen kraan en boiler hoe sneller en meer warm water je hebt. Daarom wordt er meestal voor bij een badkamer een grotere boiler van 80 tot 150L gekoezen, afhankelijk van gezinsgrote. En dan een kleinere bolier bijvoorbeeld een close-in boiler in de keuken. Het makkelijkste wanneer je wel voor een centrale elektrische sanitair boiler kiest om die te plaatsen waar de gas cv ketel geinstalleerd is of was. Dit omdat de waterleidingen die ook op de elektrische boilers aangesloten moeten worden daar al aanwezig zijn.

De juiste elektrische boiler

Door de diverse modellen elektrische boilers met verschillende inhoud is er voor iedereen een geschikt model. Je bepaalt eerst hoe en waar je de boiler gaat rond.monteren. Zo kun je kiezen uit horizontale en verticale boilers die je kunt hangen aan de muur of kunt neerzetten op de vloer. Naast de normale elektrische boiler die je aansluit op een stroompunt heb je ook modellen met een interne warmtewisselaar, 1 of 2. Deze hygiene boilers zijn speciaal bedoeld voor aan te sluiten op een externe warmtebron zoals een pellet cv ketel. Deze hebben een intern rvs opslagvat voor het sanitair tapwater in combinatie met het verwarmingswater. Bij de normale elektrische boliers kun je kiezen uit diverse bediening mogelijkheden. Zo heb je eenvoudige modellen met manuele bedienbare thermostaat. Maar ook heb je de uitgebreidere modellen met digitale thermostaat bediening of Wifi bediening via je mobiele telefoon of tablet. Naast het model elektrische boiler is ook de inhoud belangrijk bij je keuze. De inhoud van de boiler wordt als eerste bepaalt door de gezinsgrote. Ben je alleen of met zijn tweeen of ben je met vier of meer personen is belangrijk om te zorgen dat je voldoende warm water hebt voor te douchen. Want niets is zo erg als onder de douche staan en ineens koud water te krijgen. Als vuist regel kun je uitgaan van 30 - 50 L bij 1 of 2 personen. Heb je een gezin grote to vier personen dan kies je voor tussen de 80 tot 120 L. Zijn er meer personen aanwezig dan kies je voor een elektrische boiler van 150 L. Natuurlijk ben je vrij om altijd een groter exemplaat te kiezen met meer inhoud. Want het verhoogt altijd het warmwater comfort.

Bespaar energiekosten met elektrische boilers

Wanneer je wilt besparen op je huidige energiekosten en je gaat je afsluiten van het gas. Kies dan voor een van de zuiginge elektrische boilers. Waar vroeger een elektrische boiler veel stroom koste zijn deze nu energie zuinig en besparen ze flink t.o.v. van je gas prijs. Zeker als je in bezit bent van zonnepanelen is het elektrische verwarmen zeer goedkoop. Neem bijvoorbeeld een elektrische boiler met een inhoud van 80 L die een energielabel B heeft. Deze verbruikt ongeveer 1300 kW uur per jaar, uitgaand dat deze dagelijks gebruikt wordt en dan helemaal leeg is op eind van de dag. Als je dit omrekent tegen de gaskosten per m3 per jaar kom je tot de conclusie dat je voor deze kosten alleen maar de vstae kosten voor de gasaansluiting kunt betalen. Dus het is veel voordeliger om het water elektrisch te verwarmen dan met een cv gasketel.